Magnesium lijkt een veilig en effect middel voor de behandeling van een milde tot matige depressie. Een tablet, die vrij verkrijgbaar is, met 250 milligram magnesium per dag werkt opmerkelijk goed. Het effect van extra magnesium is volgens de Amerikanen na twee weken al zichtbaar, zo schrijven Amerikaanse onderzoekers, verbonden aan de universiteit van Vermont, in PLoS One. 

Uit het onderzoek bleek dat magnesium veilig en effectief is en dat de effecten vergeleken kunnen worden met die van selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s, een vorm van antidepressiva).

Onderzoekers bestudeerden 126 volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar oud, van wie 38 procent man was. Eerst kreeg een deel van de groep zes weken lang 248 milligram magnesium per dag toegediend en later het andere deel. Alle deelnemers werden eens in de twee weken ondervraagd over de symptomen van hun depressie.

Bij het gebruik van magnesium bij 112 deelnemers bleek na zes weken al een significante verbetering van depressie- en angstsymptomen. Verder werden de supplementen door alle deelnemers goed verdragen, ongeacht leeftijd, geslacht of het gebruik van antidepressiva.

Een woordvoerder laat weten dat dit onderzoek het eerste gerandomiseerd klinisch onderzoek is dat kijkt naar de effecten van magnesiumsupplementen op symptomen van depressie in de Verenigde Staten: “De resultaten zijn hoopgevend, gezien de grote behoefte aan aanvullende behandelmethodes tegen depressie.”

De onderzoekers pleiten voor meer studie onder een grotere en meer diverse onderzoeksgroep.

Bron: NU.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website