Drink koffie en blijf langer jong!

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Voeding
Tags: ,
5 maart 2017

Goed nieuws voor koffieleuten: koffie houdt je op celniveau langer jong, zo blijkt uit een grote studie. Bij vrouwen die twee tot drie kopjes koffie per dag drinken, zijn de telomeren langer dan bij vrouwen die geen koffie drinken. Voorwaarde is wel dat je de koffie zwart drinkt, dus zonder suiker en melk.

Telomeren zijn een soort beschermkapjes op je chromosomen die korter worden (‘slijten’) als je ouder wordt. Hoe korter de telomeren, hoe korter de levensduur van de cel. Wetenschappers jagen daarom op middelen om telomeren lang te houden en koffie blijkt er een te zijn. De bevinding sluit aan bij eerdere onderzoeken die laten zien dat koffie beschermt tegen ouderdomsziekten.

Het koffieonderzoek werd verricht onder 4780 vrouwen die meedoen aan de Nurses Health Study, waarbij een grote groep Amerikaanse verpleegster sinds 1976 wordt gevolgd. Er werd gekeken naar de lengte van de telomeren in een bepaald type bloedcellen (leukocyten). De telomeren van de vrouwen die twee tot drie koppen koffie per dag drinken, waren langer dan de telomeren van vrouwen die geen koffie drinken.

‘Toekomstige studies zijn nodig om de invloed van koffie op telomeren beter te begrijpen, waarbij nieuwe kennis onthuld kan worden over hoe koffieconsumptie de gezondheid en levensduur beïnvloedt,’ schrijven de onderzoekers.

Bron: Life Unlimited – www.lifeunlimited.nl/koffie-houdt-je-langer-jong/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website