(Redactionele bronvermelding: Postmodern Studio / Shutterstock.com)

Deze week ontdekte ik een vreemd plekje op mijn bovenarm, de huid zag en wat verhoornd uit. Omdat wij hier in Thailand toch extra alert moeten zijn in verband met huidkanker, wilde ik dat toch uitsluiten. Het zou ook wat eczeem kunnen zijn.  

Nu kun je er dan voor kiezen om naar het ziekenhuis te gaan, maar ik herinnerde me dat ik ooit de app SkinVision op mijn telefoon had gezet. en dat is een handig hulpmiddel. Ik maakte een foto met de app en die analyseerde direct de plek en kom me geruststellen. Na een paar dagen kreeg ik wederom een bericht van de app dat er ook een arts naar had gekeken en die trok dezelfde conclusie.

Wat is SkinVision?

SkinVision is een mobiele applicatie die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI) om huidaandoeningen te analyseren en te screenen, met een specifieke focus op het herkennen van tekenen van huidkanker. Gebruikers kunnen foto’s van hun moedervlekken of huidvlekken uploaden, waarna de app een risicobeoordeling geeft.

Hoe werkt SkinVision?

  1. Je installeert de app en maakt een profiel aan
  2. Foto uploaden: Gebruikers uploaden een foto van de moedervlek of huidvlek via hun smartphone.
  3. AI-Analyse: De app analyseert de afbeelding met behulp van algoritmen die getraind zijn om patronen te herkennen die wijzen op huidkanker.
  4. Risicobeoordeling: De app geeft een onmiddellijke risicobeoordeling en adviseert of medische aandacht nodig is.
  5. Extra check door een arts: Een paar dagen later krijg je via de app een bericht van een arts die jouw foto nog eens heeft bekeken.
  6. Opvolging en herinneringen: Gebruikers kunnen veranderingen in hun huid bijhouden en ontvangen herinneringen voor regelmatige checks.

Vaak zijn huidplekjes die veranderen een indicatie van een mogelijk onderliggend probleem. Erg handig is dat je in de app na een aantal weken of maanden een herinnering krijgt en dan nogmaals een foto kan maken om te kijken of veranderingen zijn opgetreden.

Risico op huidschade in Thailand is hoog

In Thailand is de UV-index vaak hoog, wat het risico op huidschade en huidkanker verhoogt. Expats, vooral die uit minder zonnige landen, zijn mogelijk niet gewend aan deze mate van blootstelling en soms beschermen mensen zich onvoldoende. Vroege detectie is vooral belangrijk bij de behandeling van huidkanker. SkinVision biedt een toegankelijke manier om veranderingen in de huid snel te identificeren en te monitoren, wat mogelijke ernstigere problemen kan voorkomen.

Met SkinVision kunnen gebruikers hun huid regelmatig controleren zonder direct medisch advies in te winnen. De SkinVision app is daarom volgens mij een waardevol hulpmiddel voor het monitoren van huidveranderingen en het bevorderen van vroege detectie van huidkanker. Het biedt een gemakkelijke, snelle en toegankelijke manier om alert te blijven op huidkanker, wat nuttig is in een land waar de zon altijd schijnt.

Voor het gebruik van de SkinVision app is wel een betaling vereist. SkinVision biedt verschillende abonnementsopties, waaronder eenmalige betaling voor een individuele scan of een abonnement voor onbeperkte scans gedurende een bepaalde periode.

Het is belangrijk om te benadrukken dat, hoewel de app een nuttig hulpmiddel kan zijn voor vroege detectie, het geen vervanging is voor professioneel medisch advies van een gekwalificeerde dermatoloog of arts.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website