Gezondheidsraad: Nederlanders moeten meer bewegen!

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Preventie
Tags: ,
22 augustus 2017

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen.

Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten.

Omdat uit onderzoek blijkt dat de gunstige effecten op de gezondheid toenemen als mensen meer bewegen, is het devies: bewegen is goed, meer bewegen is beter.

Volwassenen en ouderen zouden minstens tweeënhalf uur per week matig- of zwaar intensief moeten bewegen, kinderen dagelijks een uur. Daar komt het advies van de bot- en spierversterkende oefeningen bij, plus een advies om veel stilzitten te voorkomen.

Ruim de helft van de volwassenen en kinderen haalt de nieuwe richtlijnen niet, volgens cijfers van het RIVM

Beweegrichtlijnen

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • Voorkom veel stilzitten.

Bron: Gezondheidsraad

2 reacties op “Gezondheidsraad: Nederlanders moeten meer bewegen!”

  1. Khun Peter zegt op

    Een combinatie van cardio en gewichtstraining is een aanrader. Sla je twee vliegen in 1 klap. De enige manier om de spier- en botmassa op peil te houden is trainen met weerstand.

  2. Foodlover zegt op

    We weten allemaal wel dat we meer moeten bewegen. Ikzelf ga in Nederland 3 keer per week naar de Millon 35 . Dit zijn krachtoefeningen en cardio in 35 minuten per keer. Natuurlijk ga ik er te voet naar toe zo’n 6500 stappen. Mijn doel is om dagelijks 10000 stappen te lopen, ook als ik in Thailand ben. Meestal vertrek ik thuis om 5.15 en ben weer terug thuis vóór 7.uur. Hierbij gebruik ik ook de Nordic walking sticks die ik gekregen heb van een vriend. Eerst vond ik die dingen belachelijk maar na een paar keer gebruikt te hebben moet ik toegeven dat die dingen geweldig zijn, je gebruikt dan ook je armspieren.. Ik verheug me nu al op mijn wandelingen langs het strand, nog 7 weekjes wachten. Geen dure sportschool nodig in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website