Visje vangen in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Flora en fauna, Lezersinzending
Tags: , ,
20 maart 2011

Dit filmpje kreeg ik van Trees. Ik ben geen hengelsportman, maar bij de liefhebbers zal het water uit de mond lopen. Misschien kan Trees nog wat meer info geven over locatie en soort vis?

13 reacties op “Visje vangen in Thailand”

 1. Henk van't Slot zegt op

  Ik ga regelmatig een middagje vissen,in Jom Tien zitten er in de visvijvers alleen maar Meervallen.
  Vlak bij waar ik woon zitten 2 visvijvers met een ander soort vis,wordt met brood als aas gevist,naast mij zat een Duitser die er vaste klant was en vertelde mij dat er exemplaren van rond de 60 kilo in rondzwemmen.
  Wat ik ving was allemaal rond de 10 kilo.
  Voor weinig geld een leuke middag,je eigen vissteiger met een sala en stoeltjes,je krijgt hulp als je het wil bij het vissen van een Thaise mederwerker.
  Je kan er eten en drinken,en s’avonds speelt er zelfs een bandje.
  Hengels en aas uiteraard allemaal ter plekke te krijgen.

 2. Robert zegt op

  Tip van een Thaise vriendin, was serieus advies en geen grap: ga nooit uit vissen als je vrouw/vriendin zwanger is, de kans is dan groot dat de baby een hazelip heeft bij geboorte.

  • david zegt op

   Hey Robert Sinterklaas bestaat toch ook nog?

 3. kick zegt op

  dit is voor 90% het cha-am fichsingpark bij kilometerpaal 194 tussen cha-am en phetburry ik ving er een van 35 kilo in januari vissen met ijgen hengel kost 100 baht met hengel huur 350 baht flesje water 10 baht limonaade 20 baht portie padtay 40 baht groetjes en veel visplezier in thailand

  • pietpattaya zegt op

   Vis vijvers zitten vol met dikkere en elk dorp\stad volop te vinden.
   Helaas word de vis niet op plastik zeiltje onthaakt en zal beschadigen.
   Zeevissen hetzelfde alles mee en zelfs kleine roggen direkt de staart erafhakken,totaal onnuttig en dodelijk,maar ja this is Thailand

   • Henk van't Slot zegt op

    Dat onthaken werd gedaan door de Thaise visassistent,ging er niet bepaald zachtzinnig aan toe.
    Ga ook regelmatig zeevissen,heb altijd de zelfde boot met de zelfde schipper,is een omgebouwde vissersboot,is netjes en de man doet zijn best om je een leuk dagje te geven.
    Boot is geschikt voor een man of 20,beneden op het visdek tafels met banken,boven allemaal ligstoelen,zelfde als op het strand.
    Hengels en aas aan boord en bij de prijs inbegrepen,aas is inktvis,beter is er niet.
    Hij neemt zijn vrouw mee of dochter,die maken een eenvoudige maaltijd,gebakken rijst en kip,groenten en fruit,en de gevangen vis word direct verwerkt.
    het eten zit ook bij de prijs inbegrepen.
    Drank moet je zelf voor zorgen,of gewoon een lijstje maken wat je wil hebben en de schipper zorgt ervoor,hij haalt dat gewoon bij de supermarkt en je krijgt het bonnetje,wordt geen winst opgemaakt.
    Voor ijsblokjes om de boel koud te houden zorgt hij ook voor.
    Als ik ga, varen we om een uur of acht in de ochtend af,en zijn zo tegen donker terug.
    Wil je op een van de onbewoonde eilandjes gaan barbequien,de beste man sjouwt alles naar het strand en steekt dat ding aan.
    Als je dit een keer ga doen,wel even het weer aankijken,ga je met Thaien zonder zeebenen,die worden geheid zeeziek en heb je niks meer aan.
    Vis wordt er volop gevangen,dus voor de niet echte sportvisser is het ook leuk om te doen.

    • huib den tuinder zegt op

     Henk , welke boot is dat , de 5 soms , van die schipper Viharn met hulp dochter, wij betalen bij hem incl eten aas etc 6.500 baht , van 8 tot 18 uur.

 4. Henk van't Slot zegt op

  Ja Huib de zelfde boot,heb ooit het telefoonnummer van jouw gehad voor mijn eerste boeking.

 5. Trees zegt op

  Kick heeft helemaal gelijk met de plek waar dit filmpje gemaakt is.
  Ik heb het nagevraagd bij mijn man die momenteel nog in Huahin veblijft.
  Hij weet echter niet wat voor soort vis het is.
  Misschien kan een ander dat vertellen?

 6. kick zegt op

  naam van de vis is meekong catfich groetjes kick

 7. kick zegt op

  beste mijnheer wallie wat is dan het verschil tussen gekweekte catfich of een die niet gekweek is. Zwemt die soms nog harder, Zijn ze anders van kleur … u antwoord slaat dus nergens op Het gaat ons om het plezier wat je er aan beleeft in je vakantie zoals een dagje strand een tempel bezoek of een markt .!!!!! P.S Trees Bedank voor het filmpje zo kunnen de lezers van thaiblog zien wat er zo allemaal tedoen is in thailand voor weinig geld . Groetjes Kick

 8. Trees zegt op

  Graag gedaan Kick!
  Groetjes
  Trees

 9. hans zegt op

  Vistoerisme n thailand, sprak kort gelden 3 knapen van rond de 25 die voor de visjes naar thailand gingen en niet voor de dames. Volgens hen gaan er best veel vissers daarvoor naar thailand, had ik nog niet eerder gehoord


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website