Het jaarlijkse festival voor het spotten van roofvogels is begonnen in Prachuap Khiri Khan. Tussen nu en eind november kunnen vogelaars de trekkende roofvogels zien vanaf het observatiepunt op de top van Khao Pho in Bang Saphan Noi.

In de komende drie maanden zullen adelaars en valken uit China, Rusland, India, de Siberische bergen en de Himalaya migreren van koudere klimaten naar de bossen en palmplantages rond het Khao Chai Rat subdistrict.

Wanneer ze in Thailand aankomen, zullen de vogels de bergen van Phetchabun in het noordoosten passeren voordat ze naar het zuiden gaan naar de berg Dong Phaya Yen. Ze passeren centraal Thailand voordat ze naar het zuiden gaan richting Samut Sakhon, Samut Songkhram en Phetchaburi voordat ze over Prachuap Khirikhan vliegen richting Chumphon en uiteindelijk Maleisië.

Naar verwachting zullen maar liefst 1,6 miljoen roofvogels naar het gebied migreren, waaronder keizerarenden, steppenarenden, grote gevlekte adelaars, bonte kiekendieven, shikra’s en slechtvalken.

Op woensdag (12 oktober) woonde de heer Komkrit Charoenpattanasombat, vice-gouverneur van de provincie Prachuap Khiri Khan, de persconferentie bij om het festival voor het observeren van roofvogels formeel te lanceren.

Volgens de heer Komkrit is Khao Pho in Bang Saphan Noi een verkoopargument voor natuurtoerisme in Prachuap Khiri Khan en nodigde hij zowel Thais als buitenlanders uit om de migrerende roofvogels te bekijken. De heer Komkrit zei dat de ochtend de beste tijd is om de vogels te bekijken.

Bij een bezoek aan de top van de berg moeten bezoekers de vogels met het blote oog kunnen observeren, maar er zal ook een verrekijker beschikbaar zijn om van een afstand te bekijken, zei de heer Komkrit.

Bron: Hua Hin Today

1 reactie op “Roofvogels spotten in Prachuap Khiri Khan”

  1. Lung addie zegt op

    In september 2016 schreef ik een artikel voor TB over dit onderwerp:

    We schrijven 26 september 2016. Vandaag observeer ik de eerste raptors ( roofvogels ) boven mijn woonst in de jungle van Pathiu. Ze zijn er opnieuw, zoals elk jaar, een waar natuurfenomeen. Een eerste groep van een 20tal roofvogels cirkelt hier in de lucht. Er zullen er meer komen, nog veel meer in de komende dagen. Waarom juist hier? Hun verzamelplaats is een heuvel met een hoogte van een kleine 500m welke uitzicht biedt over de baai van Saphli, Thung Wualean. De heuvel is omgeven door hoofdzakelijk palmolie plantages, tot ver in de omtrek, vooral Ta Sae is heel rijk aan palmolieplantages.

    Aangeraden is in de vroege ochtend aanwezig te zijn, voor 08.00u, dan gaan de vogels op zoek naar voedsel.

    De heuvel heeft heel mooi aangelegde mogelijkheden voor vogelspotters en de route is goed aangeduid. Het is op de weg: 3201.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website