In principe natuurlijk ‘JA’ maar er zijn ook uitzonderingen voor mensen boven de 70 jaar. Had afgelopen week een stukje geschreven op de website Thailandblog waar nogal wat reacties op afkwamen. Dit hoofdstuk ligt heel gevoelig want gezondheid en een goede verzekering zijn heel erg belangrijk wanneer men langere tijd in Thailand verblijft.

Ik reageerde op een artikel over verzekeringen met uitsluitingen. Men verzekert ook geen half afgebrand huis! Dat doet elke verzekering want het zijn commerciële instellingen met een winstdoel en men accepteert ook lang niet alle fratsen van de privé ziekenhuizen zoals ik ook heb ervaren die over het algemeen erg duur zijn en vaak niet compleet dekkinggevend voor grotere ingrepen zoals hartoperaties. Maar heb genoeg nare ervaringen meegemaakt onder de geschatte 10.000 Nederlanders die in Thailand verblijven en die onverzekerd hier rondlopen. Absoluut onverantwoord want een ongeluk zit in een klein hoekje, en het minste wat je moet hebben is een reisverzekering als je op reis gaat.

Als boardmember van de ‘Pattaya Expat Club’ heb ik mij destijds sterk gemaakt voor een collectieve verzekering voor alle clubleden en vond destijds AA verzekeringen bereid om hier in te stappen. De oprichter Peter Smith vonden wij bereid om ons uitgebreid advies hierover te geven op de wekelijkse zondag meetingen. Ook onze landgenoot Mathieu van AA Hua Hin gaf degelijk advies op Thailandblog over deze materie. Dit kantoor zijn ‘insurance brokers’ wat inhoud dat men niet gebonden is aan een verzekeringsmaatschappij.

Heel belangrijk is dan ook om te weten welke verzekering het beste en voordeligste bij u past want dit is voor een leek een groot doolhof. Het is vaak passen en meten voor een goede broker voor residenten alhier op leeftijd maar kan u alvast verzekeren dat ze allemaal uw lopende kwalen zullen uitsluiten indien ze u al accepteren. Daarbij kan het soms interessanter zijn om uw lopende verzekering aan te houden in Nederland want alle verzekering hebben liever geen grote risicogroepen in de leeftijden op hogere leeftijd. Daarbij betaald u hier dan ook zulke hoge premies dat het vaak raadzamer is om in Nederland verzekerd te blijven.

Ik adviseerde bepaalde personen om dan maar een spaarpot te maken wanneer men niet verzekerd kon worden dan wel met de vele uitsluitingen. Echter van de discipline om deze spaarpot serieus bij te houden kwam vaak niets terecht en kon dan weer met de pet rond.

Een landgenoot die een boom op zijn hoofd kreeg en zwaar gewond werd vervoerd naar eerst het politiebureau, (hoe stom kun je zijn) vervolgens naar het ‘PIC’ waarna men erachter kwam dat onze landgenoot geen verzekering had. Men had nog wel de verplichte eerste hulp geleverd maar daarna vele uren later vervoerd naar het ‘Navy ziekenhuis Queen Sirikit’ in Sattahip.

Prima service en behandeling maar wel op een open intensive care afdeling met schreeuwende kinderen om dol van te worden onder deze omstandigheden. Dit ziekenhuis is zeker een optie voor personen die niet verzekerd kunnen worden mits ze een flink bedrag achter de hand houden. Onze landgenoot lag 10 dagen op de intensive care afdeling inclusief een hersenoperatie voor een totaal bedrag van slechts 30.000 baht en dit is een fractie van de behandeling in een privé ziekenhuis met 5 sterrenkamers en een uitstekende service.

Voetgangers stoplichten

Een nobel streven om voetgangers meer bescherming te bieden maar dit experiment is volledig mislukt zoals u kunt zien op een filmpje van Thailandblog. Het gevaar is veel groter dan voorheen want de voetganger denkt dat hij nu zonder problemen veilig kan oversteken. Niets is minder waar want bijna iedereen rijdt door de rode voetgangerslichten wanneer er niemand aankomt. Bovendien wanneer er wel iemand netjes stopt raakt men verstopt in een lange en onnodige file.

Eigenlijk weggegooid geld want een Thai houdt zich maar zelden aan verkeersregels als ze die al kennen. Men had deze 4.5 miljoen dollar beter kunnen besteden aan de vaak rampzalige wegen. Voorrang in Thailand heeft diegene die het snelste en brutaalste is. Ondanks strenge controles op naleving van helmen op de motorfietsen blijven vele Thais nog steeds zonder rijden en betalen liever te vaak de voor hun hoge boetes. Men kent geen regels, normen en waarden en leven als vrije vogels en ik zal het niet meer meemaken dat dit veranderd want daar gaan vele generaties overheen.

Desondanks een superland om te leven en neem dit wel op de koop toe want Thailand is voor mij toch kwalitatief het beste land ter wereld om te leven ondanks een paar minnetjes, maar alles beter dan Nederland maar zijn ontelbare regels en belastingen en dat vreselijke klimaat. Koud hé? Was vorige maand in dat koude kikkerland en heb twee weken moeten uitzieken voordat ik weer lekker in mijn tropenvel zat waar ik 365 dagen lekker kan zwemmen met mijn kids. Heimwee naar Nederland?

Nederlandse politie waarschuwing

Er is weer een nieuwe rage roofovervallen ontstaan in Nederland want criminelen blijven altijd actief en vooral creatief want de pakkans is klein en de straffen laag. De nieuwste rage is dat men eieren tegen uw voorruit gooit zodat u bijkans niets meer kunt zien. De meesten zetten hun ruitenwissers aan maar dat is fataal want als u eieren met water mengt wordt het een melkachtige substantie en dan ziet u helemaal niets meer.

Je bent dan gedwongen om te stoppen en zo wordt je het slachtoffer van een roofoverval wat meestal ‘s avonds laat of ‘s nachts gebeurd want dan slaapt de politie of duurt het veel te lang voordat men in actie komt. Indien u dit overkomt, rijdt zo snel mogelijk door zonder ruitenwissers tot u een veilige locatie hebt gevonden en maak u ruit schoon met een doek of tissue en zeker niet met water. Geef ze geen kans!

Zaak Odekerken

Hier zou afgelopen maandag sprake zijn van het laatste getuigenverhoor maar de rechter liet verstek gaan vanwege ‘dengue fever’ maar liet het afweten om de advocaten, getuigen en ambassade hiervan in kennis te stellen zodat iedereen tevergeefs naar Pattaya kwam. Organiseren en delegeren in Thailand is nog steeds iets heel ongewoons helaas. De volgende zitting is nu op 15 december en deze rechtszaak duurt veel te lang voor de nabestaanden die hier ook regelmatig voor uit Nederland kwamen. Meer over de zaak Odekerken op: www.julesodekerken.com

No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Ziektekostenverzekering, ja of nee?”

 1. Johny zegt op

  Hallo

  Die verzekering, van insurance brokers’ is dat ook geldig voor belgen die maar 1 maand naar thailand gaan of gaat dat niet. Zou dat toch graag vernemen hoor.

  mvg,

  Johny

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Voor deze mensen geldt maar een oplossing: een reisverzekering.

 2. C van der brugge zegt op

  ik heb een teleurstellende mededeling ; U kunt niet in Thailand wonen en in Nederland verzekerd blijven, tenzij u valselijk een offic. adres weet re produceren bij kinderen o.i.d.
  U moet bij het gemeentehuis ingeschreven staan in het G À B.
  Vervolgens sluit U een reis-verzekering af bij Uw verzekeraar.
  U mag dan maximaal 180 dagen buiten Nederland verblijven.
  Vervolgens behoeft U daar na maar even in ons land terug te zijn en hande geschiedenis zich herhalen .
  Dit is de enige juiste methode, die, dat moet. gezegd ,
  een feitelijke oneerlijkheid bevat n .l het niet wonen op het opgegeven
  woonadres.

  • Polderjongen zegt op

   Beste C.v.d.Brugge, een kleine correctie op uw verhaal, voordat anderen verkeerde inschrijvingen gaan doen: het is niet het G.A.B.,(Gewestelijk Arbeids Bureau) maar het
   G.B.A. (Gemeentelijke Basis Administratie).

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Er zijn ook reisverzekeringen die een reis van 365 dagen of zelfs meer dekken.

   • Ferdinand zegt op

    Bedoel je hiermee de OOM in den Haag. ?? Sluit wel alle reeds bestaande kwalen uit. Dus geen echte optie voor veel ouderen.

    Mijn eigen ziektekostenverzekering liet me weten helaas geen dekking voor een of twee jaar verblijf in het buitenland/Thailand te kunnen geven omdat de AWBZ een dergelijke dekking in het buitenland niet geeft.
    Bovendien heb ik de neiuwe voorgenomen maatregelen van het kabinet gelezen en die geven aan dat men er op uit is helemaal geen dekking meer in het buitenland in niet verdragslanden te geven, ook vor kortere verblijven.

    Wie heeft nu echt de gouden tip, hoe te handelen als ik enkele jaren in Thailand wil wonen. ?

    • Bert Gringhuis zegt op

     Ferdinand, als je – zoals je zegt – “enkele jaren” in Thailand wilt wonen (en dus daarna weer terugaat naar Nederland) moet je naar mijn mening je eigen zorgverzekering in Nederland aanhouden. Voorwaarde is dan wel, dat je je huis in Nederland ook aanhoudt en dan eens per jaar naar Nederland teruggaat. Met een verblijf van max. 12 maanden in het buitenland ben je – volgens een afspraak binnen het Collega van Zorgverzekeraars – gewoon verzekerd. Niet sjoemelen met een adres van een ander, want als er wat gebeurt, kun je daarmee in grote problemen komen. Terug naar Nederland kost je dan wel een ticket, maar herverzekeren kost meer en levert gegarandeerd problemen op met bv. bestaande klachten.

     • Matthieu Hua Hin zegt op

      Dit klopt v.w.b. het eerste jaar. Maar vanaf het 2e jaar is eens per jaar even terug naar NL i.h.a. niet voldoende voor de basisverzekering. Leg het gewoon eens voor aan de huidige ziektekostenverzekeraar. Staan die het toe, niets aan de hand (maar vraag wel een schriftelijke bevestiging). Wijzen die het af, dan zal de keuze gemaakt moeten worden tussen een eigenlijk illegale oplossing (als het gaat om de basisverzekering) of gewoon zelf een verzekering afsluiten.
      En voor jongere mensen (t/m 65 jaar) is dit beslist niet duurder dan in NL verzekerd zijn.

      • Hans Bos (redactie) zegt op

       Beste Mathieu,
       Ik begrijp dat je graag wat wil verdienen, maar vermeldt er dan elke keer bij dat bestaande kwalen zijn uitgesloten voor wie zelf een verzekering wil afsluiten, onder of boven 65. Omdat we het hier hebben over ‘oudere jongeren’, die vrijwel altijd ‘iets’ mankeren, is een verzekering hier afsluiten geen optie. En waarom de vraag voorleggen aan je ziektekostenverzekeraar? Je moet geen slapende honden wakker maken.
       Voor mensen met de een of andere kwaal bestaan maar vier oplossingen: net doen alsof je neus bloedt, terug naar Nederland, de kosten in Thailand zelf ophoesten of gewoon stilletjes hier de pijp uit.
       Ik begrijp de Nederlandse verzekeraars overigens niet: met die oplopende kosten is het toch een uitkomst voor hen als klanten zich veel goedkoper in het buitenland laten helpen?

       • Matthieu Hua Hin zegt op

        En daar ben ik het niet helemaal met je eens Hans. Als je puur naar de Thaise maatschappijen kijkt, dan klopt het inderdaad. Maar er is veel meer mogelijk tegenwoordig. Er zijn wel degelijk heel veel mensen die gewoon geaccepteerd worden terwijl ze toch een medisch verleden hebben met bijvoorbeeld een hartaanval of kanker. De uitsluitingen gelden in het algemeen meer voor chronische aandoeningen.
        En uiteraard wil ik graag iets verdienen, maar desondanks ben ook ik van mening dat het wel zo makkelijk is om te proberen bij de Nederlandse verzekering te blijven als je vooraf al weet dat je maar voor een paar jaar gaat en je ingeschreven blijft in NL.
        Het is echt niet nodig om slapende honden wakker te maken. De vraag kan immers ook gesteld worden in de trant van: “ik overweeg om ……………, wat voor gevolgen zou dit eventueel hebben voor de verzekering.” Maar dan weet je wel exact waar je aan toe bent en is het de keuze aan jezelf of je ervoor kiest om “illegaal” verzekerd te blijven in NL. Want dat is het dan namelijk wel. Anders zou er immers ook geen gevaar zijn om die slapende honden wakker te maken?
        Net doen alsof je neus bloedt prima. Maar verzwijg nooit iets op een aanvraagformulier voor een verzekering. Dan heb je net zo’n schijnveiligheid als op verkeerde gronden in NL verzekerd te blijven. Komt dit uit, dan wordt je er onherroepelijk uitgeknikkerd. Niet prettig als je dat te horen krijgt terwijl je in het ziekenhuis ligt.

   • Ja, met een adres in Nederland en wat creativiteit zijn er wel mogelijkheden om je te verzekeren. Dat geldt zeker voor de mensen die ook 1 a 2 keer per jaar teruggaan naar NL. Een reisverzekering kan dan een oplossing zijn. Maar het ligt tegen fraude aan (of dat is het) dus ik ga dat hier niet neerzetten.

   • hans zegt op

    Ben nu toch maar is de polisvoorwaarden van de europeesche gaan lezen. Deze doorlopende reisverzekering geeft maar 2 maand dekking in het buitenland….

    volgende vraag kun je je als farang ook niet gewoon een thaise ziektekostenverzekering afsluiten hetzelfde als de thaise die hebben.

  • Ferdinand zegt op

   Vraagje. max 180 dagen buiten NL wonen. Vereiste van de reisverzekering ? ( de dekking bij de meeste reisverzekeringen geldt alleen vor reizen, vakanties ed niet wonen en is meen ik voor een verblijf van max 90 dagen) of bedoel je hier het GBA ? Bovendien geldt de reisverzekering alleen als aanvulling op een bestaande “normale” ziektekostenverzekering in NL , dus de dekking daar is bepalend voor de toegestane duur van je verblijf.?

 3. Johny zegt op

  Ik dacht dat er een maatschapij was in huan hin zoals ik lees in de thaiblog

  • Matthieu Hua Hin zegt op

   Klopt Johnny, er zit een kantoor in Hua Hin. AA Insurance Brokers Co.,Ltd. Hua Hin. Maar wij zijn geen maatschappij, maar een broker en kunnen dus van vele verschillende maatschappijen aanbieden.
   Mede aansluitend op het artikel van Colin: Er zijn 5 AA kantoren in Thailand. Ieder kantoor is echter geheel zelfstandig met eigen klanten, maar we hebben collectieve afspraken met verzekeringsmaatschappijen en we delen bepaalde administratieve taken. Ieder kantoor maakt echter haar eigen afwegingen bij het samenstellen van bijvoorbeeld collectieve aanbiedingen op het gebied van ziektekostenverzekeringen.
   Op ons kantoor in Hua Hin werken 2 Nederlanders, op de andere kantoren geen. Vandaar dat het kantoor Hua Hin nogal eens genoemd wordt op Nederlandstalige forums.
   Wij zijn oorspronkelijk begonnen als all round verzekeringskantoor voor de regio Hua Hin, maar na verloop van tijd zijn wij ons gaan specialiseren in ziektekostenverzekeringen. Wij hebben grondig onderzocht welke maatschappijen hun beloften nakemon en de beste dekking geven tegen de meest gunstige premie. Deze maatschappijen bieden de garantie dat de verzekering levenslang vernieuwbaar is en dat er ook op hogere leeftijd nog ingestapt kan worden. Ons oorspronkelijke werkterrein bestaat inmiddels dan ook niet meer uit de regio Hua Hin, maar uit heel Thailand. Geen probleem met de huidige communicatiemiddelen. Het is nu eenmaal prettig de complexe materie van ziektekostenverzekeringen in de eigen taal en op heldere wijze uitgelegd te krijgen.
   Refererend aan de uitsluitingen waar Colin het in het artikel over heeft:
   Dit blijft altijd een moeilijk punt. En een ziekte of chronische aandoening die bij de ene maatschappij in een uitsluiting resulteert, kan zomaar bij een andere wel geaccepteerd worden. In de regel weten wij wel hoe een maatschappij hiermee omgaat en kunnen het i.h.a. al vooraf melden.
   Vragen? Stel ze gerust.

   Met vriendelijke groet,

   Matthieu

   AA Insurance Brokers Hua Hin
   Wong Chomsin Building,
   83/14 Phetkasem Road, Office 504,
   Hua Hin, Prachuab Khiri Khan, 77110, Thailand.
   Tel./Fax: +66 (0)32 532783
   Mob.: +66 (0)81 0067008
   email: huahinaa@hotmail.com
   Skype: huahin.aainsure

 4. colin de jong zegt op

  Dit is correct maar velen staan elders ingeschreven enerzijds voor de verzekering en anderzijds om de 2% AOW korting per jaar te ontlopen.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Wat is daar mis mee? Ze betalen maandelijks een fors bedrag voor hun verzekering en hoesten jaarlijks het een en ander op aan aow-premie, loonbelasting en ga zo maar door. Daar mag best iets tegenover staan. Dan had de Nederlandse overheid de rechten van 600.000 expats maar beter moeten verdedigen.

 5. Polderjongen zegt op

  In aanvulling op het verhaal van C.v.d.Brugge toch nog een paar goedgemeende waarschuwingen:
  1e: als je ingeschreven staat in het GBA krijg je te maken met de ZVW, wat in het kort neerkomt op:iedereen woonachtig (GBA) in Nederland dient verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dit kan je dus niet doen zonder valsheid in geschrifte te plegen. Laat je dit na (ook een wettelijke overtreding) zie dan het volgende punt.

  2e: bijna iedere reisverzekering heeft een clausule of verwijzing bij Geneeskundige kosten in het Buitenland staan, dat dit een secundaire dekking is. Kosten worden vergoed voor zover deze niet door een ZVW verzekering worden gedekt.
  Letterlijk in mijn polis: In geval er geen primaire voorziening voor ziektekosten aanwezig is bij een zorgverzekeraar, kan deze verzekering(doorlopende reisverzekering) alleen afgesloten worden zonder geneeskundige kosten!

  Dus terug bij af !

  • Polderjongen, bij het 2e, dat klopt deels wat je zegt. Misschien verschilt het per reisverzekeraar. Bij hoge kosten wordt je terug gehaald naar Nl. Vanaf dat moment kan het het geclaimed worden bij je zorgverzekeraar. Een reisverzekering is dus niet geschikt voor definitief verblijf in Thailand.

 6. C van der brugge zegt op

  l. s
  Bedankt voor de terechte opmerking.
  ik werk met een
  i foon en heb de door U aangehaalde b & a
  omgedraaid

 7. C van der brugge zegt op

  het kosten-risico.
  Hartproblemen, onverwacht in 2009 , dwongen mij naar het Rumpaetb ziekenhuis in Surin
  Cardiologe zei mij openhartig niets te kunnen doen, ga naar het Bangkokhearthospital .
  Om een lang verhaal te vermijden;
  Eurocros stuurde een vliegtuig naar Surin, vlog mij naar Bkoken drie maanden later mocht ik het hospitaal verlaten.
  Kosten meer dan 5 miljoen Baht!!!!!!!!!!!
  vraag; wat als U niet verzekerd bent. ?????????

  antwoord; U sterft

 8. Johny zegt op

  En het zit het met mensen die maar 1 maand naar thailand gaan. Reisverzekering hier in belgie deugd niet. Als je bijvoorbeeld een ongeval hebt gehad dan en je dringend terug naar belgie dan betalen sommige verzekeraars je vliegtuig niet terug. Zo kan ik stellen dat de reizigers met hun gezicht tegen de muur staan.

  • Hallo Johny, Kijk eens op http://www.Reisverzekeringkorting.nl Ook voor Belgen. Prima reisverzekeringen. Met een Globetrotter reisverzekering mag je zelfs 2 jaar in Thailand blijven.

 9. Chang Noi zegt op

  Als je het kunt betalen kun je je zelf wereldwijd verzekeren bij enkele maatschapijen in NL of bvb. BlueCross International (England). De zogemaande expat-verzekeringen. Het is niet goedkoop, maar het betaald wel alles, ook repratiatie naar woon-land of naar land van herkomst.

  De truc van hier wonen, met een medische reisverzekering is zeer risico-vol omdat in de meeste gevallen blijkt dat dit eigenlijk niet mag (te lang verblijf buiten NL, geen ziektenkosten verzekering hebben, etc).

  BlueCross Thailand is wel goedkoop, maar let op betaald niet alles (veel uitsluitsels) en relatief lage max. vergoedingen. Mischien genoeg voor in Thailand, maar wat als je op vakantie bent in Nederland en naar een ziekenhuis moet?

  Wat voor een ziektenkosten verzekering je neemt, wees eerlijk over de omstandigheden en lees de kleine lettertjes heeeeeeeeeeeeeel goed.

  • Hoi Chang Noi Voor een bezoekje aan NL kan je een reisverzekering afsluiten, ik zal daar een keer wat over schrijven.

 10. Bert Gringhuis zegt op

  Ziektekostenverzekering: ik ben wel benieuwd of er contacten zijn gemaakt met AA in HuaHIn en of er ook door het verhaal hier verzekeringen zijn afgesloten. Ervaringen van lezers kunnen ook interessant zijn.

  Ik heb inmiddels eens bij Unive nagevraagd of zij geinteresseerd zijn in de Thaise markt en kreeg het volgende antwoord:

  • UVIT (Univé, VGZ, IZA en Trias) richt zich primair op de Nederlandse markt
  • Binnen Nederland hebben we kennis van de markt en kunnen middels contractering ook aan efficiency en kwaliteitsbewaking doen
  • In Thailand hebben wij die kennis niet, en het potentieel is onvoldoende om die kennis op te bouwen, bovendien onrendabel
  • Huidige UVIT verzekerden kunnen wel een Universeelpolis krijgen op het moment dat ze naar Thailand verhuizen
  • Actief werven bij in het buitenland woonachtige Nederlanders doet UVIT echter niet
  • Nederlandse maatschappijen die meer gespecialiseerd zijn in in het buitenland woonachtige Nederlanders zijn OOM en Cigna

  Cigna kende ik niet, maar het kan een goede tip zijn!

  • John van der Sande zegt op

   Ziektekostenverzekering: ik ben in 2003 naar Thailand verhuisd en had een OOM bedragenpolis afgesloten voor €175/maand. Kreeg in 2008 doodleuk te horen dat de bedragenpolis niet meer in hun pakket paste en kreeg een Global Traveller polis aan
   geboden voor €425/maand.
   Ben nu bij Healthcare Internarional UK verzekerd voor €300/maand (inpatient) ik ben 74
   jaar oud.

 11. Matthieu Hua Hin zegt op

  Wij krijgen bij AA Hua Hin continu verzoeken om informatie van in Thailand wonende Nederlanders danwel toekomstige emigranten, waaronder in toenemende mate ook van Thailandblog lezers.
  Wij hebben Oom Verzekeringen ook in ons pakket. Dit is zonder meer een goede verzekering, maar valt vaak af vanwege het feit dat de premies voor de gemiddelde hier wonende Nederlander haast onbetaalbaar worden op hogere leeftijd. Dan wordt Oom zo een factor 4 keer duurder dan andere Europese maatschappijen die ook een prima dekking bieden. Cigna kende ik nog niet, heb net de website bekeken en ik krijg de indruk dat ze werknemersverzekeringen verzorgen. Dus enkel voor de werkende expats.
  Maar ik zal daar eens meer informatie opvragen.

 12. Niek Jansen zegt op

  Johny, ik heb prima ervaringen met de reisverzekering van de VTB/VAB in Belgie. Je betaalt een jaarpremie van ongeveer 70 Euro en je bent voor 3 aansluitende maanden verzekerd telkens al je terugkeert naar Thailand. Wel er voor zorgen dat je ziektekosten dan binnen die 3 maanden vallen bij elk verblijf,maar erg streng zijn ze daar niet in.
  Nog dit jaar stuurden ze mij per e-mail binnen 2 dagen na mijn aanvraag, een vliegticket van KLM naar Amsterdam ivm mijn ernstig zieke zus. Wel moesten ze natuurlijk even de ernst van haar ziekte kontroleren bij de betreffende artsen, waarvan ik de tel.nrs. moest doorgeven. De reis mocht officieel niet meer dan een week heen en terug duren, maar ook daarin waren ze erg soepel.Ze boden me zelfs de vergoeding van een taxi aan vanaf de luchthaven Schiphol. , maar dat vond ik niet nodig.
  En verder betaal ik 6 Euro per maand aan mijn in Belgie wel bekende zorgverzekeraar (‘mutualiteit heet dat in Vlaanderen) Bond Moyson, waarin ook Eurocross mee doet voor ziektekosten in het buitenland.

 13. Lex zegt op

  Ik zal proberen het kort en begrijpelijk te houden, november 2009 ben ik naar Thailand vertrokken, met een open ticket, 2 weken naar aankomst word ik ziek en op een gegeven moment liet ik mij naar Bangkok Hospital op Phuket brengen, ik ben daar met spoed opgenomen en heb daar 5 nachten gelegen, perfect ziekenhuis trouwens, ik ben verzekerd bij de AGIS met aanvullend pakket, dus ook volledige buitenland dekking, voor vertrek heb ik contact gehad met AGIS over een reisverzekering, die had ik voor, medische kosten, volgens het call center niet nodig, de rest van de reis verzekering is aan mij ook niet besteed, bagage, vertraging etc allemaal niet nodig.
  Ik ga aan de slag met de alarm centrale, euro cross, de artsen vonden het beter dat ik terug naar Nederland zou gaan, ik ben bij euro cross tegen een blinde muur van onbegrip en onwil gelopen, ik had geen aanvullende reisverzekering, terwijl ik die volgens mijn verzekeraar niet nodig zou hebben, dus ze konden niets voor mij doen, ze hebben dus ook inderdaad helemaal niets voor mij gedaan.
  3 maanden pure ellende daar gehad, gelukkig zat ik bij mijn schoon familie, dat maakte het wat draaglijker, Kortom, verzekeraars; vul de rest maar zelf in


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website