Veel buitenlanders in Thailand, zowel toeristen als expats, ondernemen een zogenaamde visa run. Dit uitstapje naar de grens met Cambodja of Laos is noodzakelijk om weer een bepaalde periode in Thailand te kunnen verblijven.

Bij een visa run ga je even de grens van Thailand over. Je ontvangt dan bij de grenspost een stempel zodat bij ‘multiple entries visa’ de nieuwe visumperiode kan ingaan (30 of 90 dagen).

In Thailand zijn diverse organisaties die trips aanbieden voor het maken van een visa run. Dagelijks vertrekken er tourbussen of minivans vanaf Bangkok naar de grens met Thailand en Cambodja. Zo’n verzorgde trip duurt een hele dag (ongeveer 10 uur heen en terug) en is wel gemakkelijk, maar je kunt deze trip ook zelfstandig ondernemen met het openbaar vervoer zoals met de trein naar de bekende grenspost Aranyaprathet.

Video Visa Run

In deze video van Thaifaq zie je de mogelijkheid om een georganiseerde visa run vanuit Bangkok te maken. Tony Joh bespreekt de ervaringen met drie verschillende organisaties die een visa run aanbieden. Je hoort van hem welke hij de beste vond.

[youtube]http://youtu.be/gkNK1W44ARU[/youtube]

12 reacties op “Visa run – even Thailand uit om je visum te vernieuwen (video)”

 1. GerrieQ8 zegt op

  Persoonlijk geef ik ook voorkeur aan de tweede organisatie die genoemd wordt, (vertrek Ekamai om een uur of 10 in de ochtend) maar als er te weinig deelnemers zijn om een grote bus te vullen, dan worden er ook 2 kleine busjes ingezet. Maar verder; alleen maar lof ! Je 2.000 baht meer dan waard. Ze vragen om 2 pasfoto’s, maar ik adviseer om ook een kopie van je paspoort mee te nemen, anders moeten ze dat aan de grens voor je doen.Je kunt ook reserveren onder 0890245255 of 027132498, dit even ter verduidelijking. Kan ook met een sms’je.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Ik heb nog nooit een visumrun uitgevoerd omdat ik een visum OA had maar dit wordt niet meer afgeleverd in Antwerpen sinds 1 januari. Blijkbaar is de procedure voor een OA zodanig ingewikkeld geworden dat de Consul deze niet meer wil afleveren. Ik heb nu dus een O – multiple entry gekregen in de plaats. Egenlijk dezelfde visum, zelfde prijs, allen dat ik nu met visumruns zit opgezadeld. Ik ben hier niet zo gelukkig mee maar goed het is nu eenmaal zo.

   Gezien je positieve ervaringen met de tweede organisatie lijkt me dit ook wel wat, ookomdat het een kleinere gensovergang betreft welke niet zo druk is.

   Ik heb dus geen enkele ervaring met visumruns, en daarom wil ik je vragen om meer details over hoe het precies in zijn werk gaat aan de grens ?
   Je stap uit de bus en gaat naar de exit van Thailand, je krijgt een exit stempel en dan…
   Dien je een specifiek Visum aan te vragen (dagvisums?) voor Cambodja of een Visa on arrival, moet je dollars bij je hebben, ….Etc …
   Wordt je in dit alles ergens begeleid door de organisatie naar de juiste plaats of beperkten ze zich tot het vervoer van en naar de grenspost en van daaruit bekijk je het maar ?

   Ervaringen en tips van andere bloggers zijn natuurlijk ook welkom

   Dank bij voorbaat

   • GerrieQ8 zegt op

    Ronny, in de bus zitten twee dames die voor alles zorgen. Voor vertrek vul je bij de coffeshop bij Ekamai, wat documenten in en je betaalt je 2.000 baht. Een van de dames neemt je paspoort mee in de bus. Bij aankomst krijg je je paspoort terug en ga je door de controle en krijg je een exit stempel. Daarna staat de dame weer te wachten en gaat met jou paspoort (en dat van anderen) naarCambodja en kun je op haar wachten, of je loopt een stukje niemandsland in, waar je wat belastingvrij kan kopen. Let op; slechts 1 fles alcohol mag je officieel meenemen. Zodra de dame terugkomt met je paspoort en het visum van Cambodja, loop je weer naar de controle en krijg je een entry stempel voor de volgende 90 dagen. Wachten op de rest onder het genot van een drankje dat je aan de andere kant van de straat kan kopen. Wat armoedige kinderen wat geld geven (zorg voor wat 10 baht munten) de bus weer in terug naar BKK. Film onderweg. Groetjes Gerrie

    • RonnyLadPhrao zegt op

     Gerrie

     Bedankt. De video was wat dat betreft voor mij niet geheel duidelijk maar dankzij uw duidelijke uiteenzetting lijkt het mij inderdaad iets eenvoudig. Eigenlijk komt het erop neer dat die dames zowat alles regelen. Mooi zo.

   • Paulus zegt op

    Ronny, wat is een o.a. visum en wat zou- heb je daar voor nodig?
    Hopelijk hoor ik van je in begrijpelijke taal. Ik ben een leek- c.q. beginner in deze.
    Groetjes,
    PAULUS.

    • Khun Peter zegt op

     @ Paulus, een vraag ‘Wat is een visum?’ Staat voor mij gelijk aan de vraag ‘waar ligt Thailand’. Misschien eerst zelf wat moeite doen om je in te lezen?

   • Paulus zegt op

    Hoi Ronny, ik ben een beginner, wat is een O.A. visum en wat houd het precies in?
    Groetjes, Paul.

   • Henk van't Slot zegt op

    Voordat ik mijn retirementvisa had velen visaruns gedaan vauit Pattaya.
    Ik heb dit met verschillende bedrijfjes gedaan,en ze onderscheiden zich wat prijs betreft niet veel.
    In alle gevallen was er iemand aanwezig van het bedrijfje om je zo soepel mogenlijk door de immigration heen te lozen,van de Cambodiaanse kant nog nooit een ambtenaar gezien,werdt allemaal geregeld door hun,alleen vanaf de Thaise kant zelf in de rij staan om uit te stempelen,en weer terug.
    Mijn eerste visaruns deet ik met een bedrijf dat je vanaf je woonadres kwam ophalen,dit klinkt leuk,maar het kost je meer tijd.
    Als je pech had dat je de eerste was dan zat je al meer dan uur in het busje voor dat iedereen opgehaald was,en visa versa bij het terugkomen in Pattaya.
    Later met een bedrijfje gegaan waar je om 6 uur in de ochtend je zelf moet melden bij het restaurant waar het visarun bedrijfje gevestigd is.
    Je kreeg dan een ontbijt,en om 7 uur werdt er vertrokken,meestal om een uur of 2 in de middag weer terug en je kan dan een lunch krijgen,dit alles is in de prijs inbegrepen.
    Kosten zijn 2500 bath,het kan ook voor 2000 bath,maar dan zit je in een busje opgevouwen met 9 man.
    Voor de 2500 bath trip zit je lekker ruim in een VIP busje met 6 man.
    Wat ook prettig was,is dat je een papiertje moest onderteken,dat als je dronken was,of beneveld,dat ze je niet meenamen,en dat er niet in het busje gerookt of gedronken mocht worden.
    Heb visaruns gedaan met straalbezopen figuren,dat was met het busje dat je thuis ophaalde.
    Ritje duurt vanaf pattaya zo’n 3 uur,drivers rijden als idioten,en er wordt onderweg een plaspauze gehouden.

 2. Henk zegt op

  Hallo redactie,

  Ik was van mening dat een visarun over land, nog maar 14 of 15 dagen geldig was.
  En een visarun via de lucht, 30 dagen geldig is. Laat me even weten of dit correct is.
  Want dan ben ik verkeerd geinformeerd.

  Vriendelijke groet,

  Henk

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Henk Je bent niet verkeerd geïnformeerd. Maar jij hebt het over een visa on entry, in de tekst gaat het om iemand die een multiple entry visa heeft. Bij een visa on entry krijg je over land 15 dagen en wanneer je met een internationale vlucht in Thailand arriveert 30 dagen.

 3. Henk zegt op

  Hallo Dick,

  Hartelijk bedankt voor deze opheldering.
  Had het dus niet goed gelezen. Maar de info is zeer welkom.

  Vriendelijke groet,

  Henk

 4. Redactie zegt op

  Morgen komt er een lezersvraag over de Visa run. Vandaar dat wij hier de discussie sluiten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website