Strengere eisen voor ED visum

Door Gringo
Geplaatst in Expats en pensionado, Visa
Tags:
24 december 2013

Het Thaise ministerie van Onderwijs (MOE) kondigde gisteren nieuwe, strengere eisen aan voor de uitgifte van zogenaamde Education Visa (ED).

Er zijn nieuwe aanvraagformulieren vrijgegeven voor nieuwe aanvragen en verlengingen. De nieuwe eisen zijn :

  1. De student is verplicht zijn visumgeschiedenis van de laatste twee jaar aantonen.
  2. Extra vereiste documenten:
  • Bewijs van inkomsten (om te zien of de student zichzelf financieel kan onderhouden en niet illegaal werkt).
  • Reden voor een lang verblijf in Thailand, bij verlenging reden van verblijf vóór de aanvraag (om  te controleren of de student niet alleen een “visa runner” is, die geen ander visum meer kan krijgen).

Lopende aanvragen moeten opnieuw worden ingediend met behulp van de nieuwe formulieren,”Personal history check” en “Purpose of attending the course”, die hieronder gedownload kunnen worden:

app.pdf   77.07KB

app_purpose.pdf   59.85KB

De nieuwe eisen voor een  ED visum zijn het resultaat van een reeds langlopend onderzoek door het Thaise Immigratie Bureau en het Ministerie van Onderwijs.

Het is  algemeen bekend dat buitenlanders veelvuldig misbruik maken van de ED visumregeling.

Bron: Thaivisa, met dank aan de Walen School of Education.

1 reactie op “Strengere eisen voor ED visum”

  1. Robert zegt op

    Ik ben het er wel mee eens dat er wat beter gecontroleerd moet worden op met name geen inkomen en werk.maar wat is misbruik? als er in de Thaise wet staat dat je ook daadwerkelijk de cursus moet volgen,ja dan is het misbruik cq overtreding.maar staat dat ook in de wet?als dat niet zo is dan is het gebruik maken van.dan is daar niets mis mee.ik zou zelf overigens wel gebruik maken van die curcus,je betaalt een heleboel geld,rond de 25000 bath en doet daar niets mee,ga naar die cursus,het mes snijd dan aan een paar kanten:je leert wat doet misschien wat sociale contacten op en bent van de straat.en tot slot:je krijgt nog een visa op de koop toe.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website