Uit de jaarlijkse enquête van HSBC (HSBC Expat Explorer) is gebleken dat Thailand de beste expat bestemming ter wereld is.

Maar liefst 3.385 expats uit meer dan 100 landen hebben deelgenomen aan het onderzoek. Er is vooral gekeken naar lifestyle en economische factoren. De volledige onderzoeksresultaten zullen in november gepubliceerd worden. De Expat Explorer is het grootste wereldwijde onderzoek onder expats.

Verrassend genoeg staan een aantal landen, die het afgelopen jaar gewelddadige politieke gebeurtenissen hebben meegemaakt, ook in de top tien. Bijvoorbeeld Egypte en Saoedi-Arabië.

Zeven nieuwe expat bestemmingen

Er zijn dit jaar zeven nieuwe landen toegevoegd aan de lijst: Turkije, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Italië, Egypte, Vietnam en Japan. Het onderzoek strekt zich nu uit over 31 landen wereldwijd. De Expat Explorer enquête is een interessante bron voor bestaande en toekomstige expats

Nieuwe trends

De volledige resultaten van de survey 2011, die eind november zal worden gepresenteerd, bevat inzicht in een groot aantal onderzoekconclusies, die het vestigingsklimaat voor expats bepalen. Naast de bestaande vragen is het onderzoek uitgebreid met een aantal nieuwe trends zoals:

 • Economische vooruitzichten
 • Besteedbaar inkomen
 • Taalbarrières
 • Eenzaamheid en heimwee

Thailand top expat bestemming

Thailand is gekozen als dé nr. 1 expat bestemming. Vooral de uitstekende gezondheidszorg, geschikte accommodaties en de werkomgeving staan hoog aangeschreven bij internationale expats. Vorig jaar werd Thailand vooral geroemd als topbestemming voor pensionado’s. Door de economische aantrekkingskracht blijkt Thailand nu ook de beste expat bestemming te zijn.

De top 10 ranglijst:

 1. Thailand
 2. Egypte
 3. Saudi-Arabië
 4. Singapore
 5. Zwitserland
 6. Mexico
 7. Filippijnen
 8. Japan
 9. Hong Kong
 10. Maleisië
.

Nederland staat op plaats 31 en is daarmee de minst aantrekkelijke expat bestemming.

Bron: thailand-business-news.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Thailand gekozen tot nummer één expat bestemming”

 1. @ Opvallend is het aantal Aziatische bestemmingen. Hieruit zou je kunnen concluderen dat Azië steeds meer te bieden heeft voor hoger opgeleiden en ambitieuze mensen. Misschien moet ik toch maar eens gaan nadenken over emigreren…

  • Robert zegt op

   Expats trekken meestal van ontwikkelde verzadigde markten naar markten in ontwikkeling met groot groeipotentieel. Wat dat betreft klopt het plaatje wel, alhoewel je bij iedere survey vraagtekens kunt zetten.

  • maria berg zegt op

   Mag ik ook weten wat deze uitroep betekend?

 2. cor verhoef zegt op

  Saudi Arabie op nummer drie? Waarschijnlijk waren vrouwen uitgesloten van deze enquete…

  • @ Ik denk dat vrouwelijke expats in de minderheid zijn? Misschien geeft het volledige onderzoek daar inzicht in.

 3. marcos zegt op

  Thailand op 1, ja dat snap ik nog wel. ik zou ook dat soort antwoorden geven op enquette vragen, maar in mijn achterhoofd denken:”er is nog ééééén belangrijkere reden”!

 4. Gringo zegt op

  Weer zo’n enquete waarvan je zegt, wat moet ik er mee? 3385 ondervraagden in meer dan 100 landen, dus gemiddeld zeg maar 4 ondervraagden in 1 land. Is dat representatief?

  Als je verder lees op de HBSC website, blijkt, dat de meeste ondervraagden in het bankwezen werkzaam zijn. Egypte en Saudi Arabie staan hoog op de lijst, omdat voor 85% van de daar aanwezige expats (3 van de 4 dus) het grote geld en carrieremogelijkheden belangrijk zijn.

  Zou het kunnen, dat HBSC juist in die hoog scorende landen zelf grote marketing possibilities ziet? Ik denk het wel.

  • @ Kan goed kloppen wat je zegt. Laatst stond de WUR (Universiteit van Wageningen) ter discussie. Ze laten veel onderzoeken sponseren door commerciële bedrijven. Je raad het al, de onderzoeksconclusies bleken gunstig voor de sector/bedrijf die het onderzoek betaalde.
   Probleem is dat je niet meer weet wie je nog wel moet geloven.

  • Ton zegt op

   Mijn zakjappannertje komt 33 ondervraagden per land maar ik geef toe, nog steeds niet erg representatief. Ben benieuwd naar de volledige resultaten.

  • Miek37 zegt op

   Dat lijkt me idd een plausibele verklaring Gringo, ik zou anders echt niet weten waarom Egypte in godsnaam om nummer 2 is belandt. Ben er 2 x op vakantie, leuk zo’n reisje langs de Nijl, Nijl, Nijl en daarna nog een weekje lekker snorkelen in de rode zee maar verder zou ik er nog niet dood begraven willen worden.

 5. ludo jansen zegt op

  het meest aangename klimaat zou in de caraibie zijn?

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Nou niet echt. Ik heb één keer in Cuba een echte hurricane meegemaakt. De haren waaien van je hoofd. En in de winter kan het verdraaid koel zijn, zodat de localo’s met winterjassen lopen. Leuk voor vakantie, maar niet voor permanent.

   • marcos zegt op

    Ik denk dat u net op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was Hans. Het Caribisch gebied ligt heel kort bij de evenaar en heeft daarom normaal gesproken gemiddelde temperaturen van 26 tot 30 grd. Wel zijn er veel tropische regenbuien. Eigenlijk kunt u het een beetje vergelijken met Thailand van juni tot dec regenseizoen, Thailand ietsje korter regenseizoen. Van december tot mei is het weer er het mooist. September en oktober worden als de gevaarlijkste maanden gezien ivm orkanen. Ik heb 1 jr op Aruba in de horeca gewerkt en vele jaren er op vakantie geweest en als klap op de vuurpijl mijn rijbewijs gehaald op St. Eustatius in ’91 haha, ja toen kon t nog! Dus weet wel iets van het weer.

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Uiteraard was ik op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Het Caribisch gebied is echter zeer groot. Aruba ligt tegen de kust van Venezuela en Cuba niet ver van Florida. Een wereld van verschil, niet alleen economisch, maar ook klimatologisch opzicht. In januari kan het kwik in Havana zakken tot onder 10 graden Celsius.Orkanen richten daar regelmatig grote schade aan. Aruba heeft daar weinig of geen last van. Na 42 bezoeken aan Cuba weet ik ook iets van het weer daar….

     • marcos zegt op

      @ Hans Bos We kunnen hier een welles nietes spelletje van maken en dat gaan we zeker niet doen, maar een beetje research van Uw kant zou U een totaal ander beeld geven. Dan moeten we natuurlijk met argumenten komen om het tegendeel te bewijzen van wat u schrijft. Zoals ik al eerder schreef ligt het Caribisch gebied dicht bij de evenaar ( net zoals de helft van Thailand, zuiden ).
      Men noemt dat ook wel de tropen! Deze loopt van pak m beet Florida tot n gedeelte in Zuid Amerika. Pak dit voorbeeld omdat we het over het Caribisch gebied hebben. Daar ligt Cuba, Aruba, Jamaica, Cancun in mexico, St Maarten, Barbados etc etc tussen in. Dus de afstand van Florida tot Cuba of Venezuela doet totaal niet ter zake! Ik kan Uw maar een advies geven: Ga googlen, sla wikipedia open en toets tropen in, ziet u een mooi plaatje van het hele tropische gebied, met een mooie uitleg. Dit wist ik nog wel van school, nu het internet. http://www.cubaonline.nl, travelsource.nl, klimaatinfo.nl, kuba-urlaub24.de etc. ( zie google en typ klimaat in )
      Men ziet zelfs de gemiddelde temperaturen van januari in Cuba. Nou ff pakken van 5 jan tot 11 jan 2011. 25,26,21,23,25,26,27 grd! Dus als u bij 42 bezoeken aan dat land nog steeds die mening hebt dan bent U echt op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest. Ik ga Uw niet tegen spreken dat Uw misschien een keer 10 grd hebt meegemaakt, maar de vraag van Ludo Jansen was dat het, het aangenaamste was in het Caribisch gebied ? Uw antwoordde daarop: Echt niet! Er zijn meerdere landen, maar als men van zon en warmte houd is het in het Caribisch gebied zelfs heel goed vertoeven! Maar dat geldt ook voor Thailand, al heb ik van horen zeggen dat het in het noorden wel heel erg koud kan worden. Over de economie wat U erbij haalt heb ik geen mening omdat ik mij daar niet in heb verdiept, maar het zal zeker verschillen!

      • Wim v Kempen zegt op

       Ga elke winter naar Curacao voor 3 maanden dec. maart altijd mooi weer en heerlijke temperatuur 27-30 gr mooi helder water tem 27 gr
       soms een stevige regenbui van 10 min en na 10 min weer alles opgedroogd
       perfect weer om heerlijk te overwinteren
       volgens mijn kennes die veel in tailand verblijft is het daar veel vochtiger maar daar kan ik niet over oordelen
       voor mij is de caribick perfect

       Wim

  • hans zegt op

   De carribieën zijn ook hardstikke mooi en aangenaam, alleen hebben zij het nadeel dat
   daar geen thaise schonen rondlopen.

   Om daar te leven zou ik veruit de voorkeur geven t.o.v. die zandbaklanden, die wel op de lijst staan in tegenstelling tot een caribisch land die ik er niet in zie. Dus de reactie van gringo van lijkt me niet onlogisch.

   • ludo jansen zegt op

    maar er lopen wel cubaanse schone rond,he he
    ik hoorde op het vrt journaal dat de gemiidelde cubaan 15 euro per maand verdiend.
    dus met 50 euro kom je een heel end.
    maar ik denk toch dat ik thailand niet kan missen….

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Vergis je niet: van die 15 CUC (USD) kan een Cubaan ook niet leven. Dus moet er fors ‘gerommeld’ worden. Bovendien is het leven op Cuba duurder dan in NL, althans voor de yuma’s (buitenlanders). Ik kan je verzekeren dat je aan 2000 euro per maand niet genoeg hebt.

    • hans zegt op

     Gelukkig Hans, je stelt me gerust dacht al dat ik voor het verkeerde land gekozen had.

    • hans zegt op

     Mijn ervaring is dat er te veel negerbloed in de dames zit van de carribieën, ik hou niet van dikke r…, kan ik net zo goed in nederland blijven wat dames betreft.

     • cor verhoef zegt op

      Kans is vrij groot dat deze Hans menige weegschaal doet kreunen…

     • Wim v Kempen zegt op

      het is maar wat je leuk vind voor mij hoeven de aziatische kindvrouwtjes niet


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website