Sinterklaas is jarig en dat werd in grootse stijl gevierd bij White Sand Beach in Hua Hin. De Sint kwam met zijn twee Pieten, Pedro en Jonathan in een fraaie pick-up naar de Nederlandse Vereniging in het hotel aan het strand. De zee was te woelig om met de boot te komen en het paar van Sinterklaas was ziek, zo vertelde de goedheiligman aan de schare kinderen die zich op uitnodiging van de NVTHC ter plekke had verzameld.

Vol verwachting klopte hun hartjes en ze konden bijna niet wachten totdat de Sint van start ging met het uitdelen van de cadeautjes. Eerder had NVT-voorzitter Herman Philipsen de meer dan 60 aanwezigen welkom geheten. De avond werd ook bezocht door een tiental niet-leden, waarvan de meerderheid zich als lid heeft aangemeld.

Alle aanwezige kinderen werden naar voren geroepen en kregen van de Sint een persoonlijk woord, vaak met de aanwijzing om het komend jaar op de een of andere manier beter hun best te doen.

De Pieten Pedro en Jonathan zagen er op een opvallende manier uit. Navraag leerde dat de één in Spanje op zijn ene zijde in de zon had gelegen en de andere Piet op de andere kant. Verbranding zorgde vervolgens voor het kleurverschil.

Nadat de kinderen bij de Sint waren gekomen, was het de beurt aan enkele volwassenen om op het matje te komen.

Daarna kon iedereen aanvallen op het buffet, verzorgd door WSB-uitbater Huub Korver en zijn team. Het buffet bestond onder meer uit rauwe andijvie stamppot, hutspot met gehaktballen, overheerlijke erwtensoep en Thaise schotels. Dit werd aangeboden door AA Verzekeringen uit Hua Hin (en Pattaya).

Als gevolg van het optreden van het duo van The Police, was het nog lang gezellig in White Sand Beach. Er werd gedanst dat het een lieve lust was, terwijl de kinderen inmiddels druk waren met hun cadeautjes. Wie het volgend jaar op het NVT-feest van Sinterklaas verstek laat gaan, doet zichzelf te kort.

4 reacties op “Sinterklaas overweldigd door de massale ontvangst in Hua Hin”

 1. jw zegt op

  Volgens mij zijn het ZWARTE pieten en deze horen gewoon zwart te zijn en te blijven,jammer dat de nederlandse cultuur in thailand ten gronde gaat.

  • Eric zegt op

   Ach wat ,ik vond het een briljante oplossing van de zwarte pieten discussie. In Nederland komen ze niet op zo’n creatieve gedachte. De Wijzen zijn duidelijk weer naar het oosten gegaan !

 2. Gerrit zegt op

  Tja,

  Komt “waarschijnlijk” door de enorme afstand die de Pick-up heeft gereden, om van Spanje naar Thailand te rijden (bootje kon niet varen i.v.m. de hoge golven) Bamboo boot?

  Of we moeten een inzameling houden voor de Sint en een Nederlandse boot kopen, deze zijn wel bestand tegen hoge golven.

  Gerrit

 3. JanT zegt op

  En toch hebben de kinderen genoten van dit KINDERFEEST, het zal hun een zorg zijn! Ik ben blij dat men de kleine aanpassingen ook hier doorgevoerd heeft. Chapeau!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website