Een nieuw bestuur, een nieuw geluid. Het is uiteindelijk gelukt om drie leden van de Nederlandse Vereniging Hua Hin & Cha Am (NVTHC) te vinden die de komende tijd de kar willen trekken. Herman Philipsen, Theo van der Heijde en Hans Goudriaan gaan zich inspannen om de zaak weer op de rails te krijgen.

Vier maanden heeft de vereniging onder caretaker Hans Bos een zieltogend bestaan geleid, nadat voorzitter Do van Drunen en penningmeester Leo Vos op de ledenvergadering eind september niet meer herkiesbaar waren.

Op de Bijzondere Algemene Leden Vergadering (BALV) de eerste in de zevenjarige geschiedenis van de NVTHC werd het nieuwe bestuurstrio met algemene stemmen gekozen en kon Hans Bos de verantwoording met een gerust hart overdragen.

Herman Philipsen, de nieuwbakken voorzitter, riep de aanwezige leden op om gezamenlijk de schouders te zetten onder het voortbestaan van de NVTHC, die inmiddels weer bijna 50 leden telt. De vereniging is met name van belang voor Nederlandse nieuwkomers in de regio, die zich vaak voelen als katten in een vreemd pakhuis. De zittende leden hebben allemaal hun eigen vriendenkring, in tegenstelling tot mensen die hier pas zijn komen wonen.

De ledenvergadering vond plaats bij Johan en Sue Wiekel, die in hun tuin net buiten Hua Hin gezorgd hadden voor een feestelijke sfeer. Johan staat bekend in Hua Hin om de voortreffelijke manier waarop hij geïmporteerde makreel weet te roken. De Thaise partners van de Nederlandse leden van de vereniging hadden zich daarnaast bijzonder ingespannen om een uitgebreid buffet op tafel te zetten.

Foto boven: Hans Goudriaan overhandigt caretaker Hans Bos een fles Cubaanse rum, als dank voor zijn activiteiten voor de vereniging.

4 reacties op “Nederlandse vereniging in Hua Hin/Cha Am heeft nieuw bestuur”

 1. jasmijn zegt op

  U schrijft inderdaad:”De zittende leden hebben allemaal hun EIGEN vriendenkring, in tegenstelling tot mensen die hier pas zijn komen wonen.”

  Daar ligt het probleem, want je komt niet in Die Eigen vriendenkring, want het is groepjesvorming waar je dus niet inkomt…
  Je blijft een buitenstaander zoals ik al eerder heb geschreven en dat is nu juist het probleem, waar Hans Bos met al zijn goede bedoelingen ook niets aan kan veranderen…
  Een vereniging zou juist mensen moeten verenigen, zodat een hechte band ontstaat tussen ALLE leden van de vereniging….
  Dus zal er een tijdelijke opleving zijn, maar ik ben bang dat als er in deze cultuur geen verandering komt, dat deze vereniging zal inklappen als een plumpudding,
  Jammer want men bedoelt het goed….

 2. Hans Bos zegt op

  Ben ik het toch niet helemaal mee eens. Het is ook een kwestie hoe je jezelf opstelt. De NVTHC is geen onneembaar bastion. Nieuwkomers die zichzelf openstellen voor nieuwe contacten worden altijd gastvrij ontvangen. Afgelopem vrijdag waren er ook een stuk of zes nieuwe leden, die zich niet afzonderden en met een hoop mensen een goed gesprek hebben gevoerd.

 3. colin de Jong zegt op

  Ben het met Hans volledig eens. De meesten zijn te schuw om even bij de anderen langs te gaan, en een praatje maken en blijven in hun hoekje zitten. Heb nooit een probleem gehad bij welke vereniging of club ook in de vele landen war ik heb gewoond, maar je moet zelf wel het initiatief nemen. Niet iedereen is een wereld reiziger en vrij in zijn communicatie, maar nogmaals kliekjes kun je voorkomen door je zelf voor te stellen, en in korte bewoordingen vertellen waar je vandaan komt, enz. en de rest komt vanzelf.

  • jasmijn zegt op

   Ik heb leden van deze club zelfs gastvrij bij mij thuis uitgenodigd en we hebben lekker met elkaar gegeten, dus schuw ben ik beslist niet….
   Maar ook uitnodigen bij hen thuis?
   Ja alleen Johan, heeft dat gedaan en voor de rest niemand.
   Het was zelfs zo dat toen ik leden tegen kwam op de foodmarket soi 88 dat zij helemaal geen hartelijkheid betoonde, maar ons zelf volkomen negeerden of beschaamd hun hoofd afwende….
   Ja verenigd deze vereniging? Nee want hun leven is alleen op hun zelf gericht..
   Ik heb een voorstel gedaan om maandelijks eens met elkaar gezellig ergens te gaan eten…
   Resultaat? Geen reactie, maar wel bij mij thuis lekker gratis komen smikkelen…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website