In het nieuwsoverzicht van Thaivisa stond vanmorgen een interview met de ambassadeur van Duitsland aangekondigd, dat op de website van Expat Life in Thailand werd gepubliceerd. Best aardig natuurlijk, maar wij zijn natuurlijk meer geïnteresseerd als het om de ambassadeurs van ons eigen Nederland en België zou gaan.

Ik ging op zoek op de website van het zeer lezenswaardige Expat Life in Thailand en werd op mijn wenken bediend. Zowel Philippe Kridelka als Kees Rade zijn beiden al aan de beurt geweest om als ambassadeur voor België resp. Nederland voor een interview. Vanwege copyright en de lengte van de verhalen heb ik de tekst niet vertaald, maar u kunt de Engelse artikelen van deze interviews op de onderstaande links lezen.

expatlifeinthailand.com/featured/the-belgian-ambassador-to-thailand

expatlifeinthailand.com/lifestyle/h-e-mr-kees-rade-dutch-ambassador-to-thailand

Goede verhalen van een Zweedse journaliste, gestationeerd in Bangkok, niet met veel nieuws als u de eerdere interviews van mij met deze ambassadeurs op dit blog hebt gelezen, maar wel gezellig om te lezen!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Ambassadeurs van België en Nederland in Expat Life in Thailand”

 1. Mark zegt op

  Ambassadeur Kridelka op de foto naast het borstbeeld van Gustavus Rolin-Jaequemyns. De foto straalt passend historische symboliek. Ongetwijfeld geen toeval. Vakmanschap!

 2. tooske zegt op

  Even een aanrader die aansluit bij dit artikel.
  Op de Belgische zender 4 is op maandag avond het programma de ambassade te zien, geeft een heldere kijk op het werk van de Belgische ambassade in de USA, Brasil, Kenia en Bangkok.
  Moet wel zeggen dat er wel een schril contrast is met de benadering van hun landgenoten tegenover de werkwijze van de Nederlandse ambassade.
  Belgie, gezelllig, bijna familiair en Nederland nogal afstandelijk mede door het gebrek aan Nederlandstalige balie mederwerk(st)ers. Misschien gaan de ambassades in de toekomst nog wel eens samenwerken en kunnen ook wij in onze moedertaal worden aangesproken.

  • tooske zegt op

   In het tv programma zijn de medewerkers en de ambassadeur inderdaad tweetalig, sorry drietalig want ze spreken uiteraard ook nog Engels.

   • Harry Romijn zegt op

    En de 3e taal van België ? Duits !

  • Mark zegt op

   Dhr. Kridelka, Belgische ambassadeur in Bangkok is goed meertalig. Hij beheerst ook het Nederlands, zelfs met een Vlaamse tongval. Om Dylans vooroordelen nog aan te wakkeren. De man is Waal, zelfs afkomstig uit Luik. Maar hij is eigentijds, 21ste eeuws. Niet 19de eeuws en niet bekrompen door vooroordelen.
   Ik was aangenaam verrast door zijn “non-conformisme”. Een senior topdiplomaat had ik “stijver” formalistisch verwacht. Hij lijkt in dat TV-programma verrassend aangenaam toegankelijk en duidelijk betrokken met ons Belgen in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website