Woon je in Thailand, ben je jonger dan 70 jaar en wil je een Nederlandse kortlopende reisverzekering afsluiten met dekking voor medische kosten? Dat kan!

Wanneer je in Thailand woont wil je natuurlijk ook goed verzekerd zijn als je op reis gaat, bijvoorbeeld naar Nederland, Belgie of naar andere bestemmingen in Europa. Wellicht wil je de buurlanden van Thailand bezoeken. Je kan daarvoor de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance afsluiten. Dat kan online gewoon achter je computer vanuit Thailand. Ook als je geen Nederlandse bankrekening (meer) hebt.

Allianz Global Assistance heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld en is op de Vakantiebeurs in Utrecht gekozen meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Medische reisverzekering voor Nederlanders in Thailand

De Travel Risk Insurance is een speciale medische reisverzekering voor Nederlanders (of Belgen) tot 70 jaar die in het buitenland woonachtig zijn. Dus ook voor emigranten, expats en pensionado’s die in Thailand wonen en daarom geen standaard Nederlandse reisverzekering meer af kunnen sluiten (daarvoor moet je in Nederland ingeschreven staan).

De reisverzekering heeft een uitgebreide dekking voor noodzakelijke kosten zoals: SOS-hulpverlening, medische kosten en repatriëring. Woon je in Thailand dan geldt er werelddekking. De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen. De Travel Risk Insurance kost € 3,- per persoon per dag. Je bent dan in heel de wereld uitstekend verzekerd!

Let op: Deze reisverzekering geeft geen dekking in het land van domicilie. Je bent dus niet verzekerd in Thailand maar wel als je op reis gaat naar andere landen! 

Tegen welke risico’s ben je verzekerd?

De ‘Travel Risk Insurance’ is een complete internationale kortlopende reis- en annuleringsverzekering. De verzekering kent een uitgebalanceerde dekking zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten* (o.a. ziekenhuis, specialist, medicijnen en huisarts).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

*Medische kosten zijn geldelijke vergoedingen voor artsen (honoraria) en kosten van:

 • ziekenhuisopname;
 • operatie en gebruik operatiekamer;
 • voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
 • medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie en vervoer vanaf een skipiste.

Ook je reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud.

Let op!: Je meereizende bagage is op deze reisverzekering niet meeverzekerd. De nadruk ligt op de dekking voor hulpverlening en medische kosten. Kosten die te maken hebben met bestaande ziektes en gebreken worden niet vergoedt. De verzekering is alleen af te sluiten voor verzekerden tot 70 jaar.

Als je wilt kan je de volgende extra dekkingen meeverzekeren:

 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten (alleen in Europa).
 • Annuleringsverzekering (de annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten wanneer de reis in Nederland is geboekt).

Dus wil je een Nederlandse reisverzekering afsluiten met polisvoorwaarden in je eigen taal dan is dit wellicht een goede keuze.

Meer informatie lees je hier: www.reisverzekeringkorting.nl/reisverzekering/nederlanders-thailand/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website