In memoriam: Lizzy uit Hua Hin

Door Sjaak S
Geplaatst in In memoriam
Tags: ,
22 juni 2024

Lizzy uit Hua Hin is niet meer.

Afgelopen maandag kreeg mijn vrouw bericht van de zus van Lizzy dat zij met spoed in het ziekenhuis was opgenomen. We hoorden niets meer totdat ik op Facebook van een Duitse kennis van mij een link kreeg waar haar overlijden al was verkondigd.

Ik heb haar een aantal jaren met haar nieuwsbrieven geholpen, toen ze na een herseninfarct het niet meer alleen aan kon. Dit deed ik tot kort voor Covid uitbrak, in totaal zo’n twee jaar. Lizzy kwam van oorsprong uit Indonesië, groeide in Kerkrade op (daar kom ik ook vandaan), verhuisde eerst naar Duitsland, vervolgens naar Zwitserland en toen met haar toenmalige man naar Thailand.

Haar huwelijk liep mis en in Thailand gingen de twee uit elkaar. Lizzy stortte zich hier op liefdadigheidsfeesten en was in Hua Hin bekend. Ze kleedde zich graag opvallend, verfde haar haar in diverse kleuren en had altijd twee verschillende schoenen aan.

Doordat we allebei van dezelfde stad kwamen en ook allebei Nederlands en Duits kunnen spreken verliepen onze gesprekken soms wel grappig door een mengelmoes van beide talen te gebruiken.

In de laatste maanden van dit jaar zag ik haar vaak in Market Village. Het maakte niet uit welke dag wij kwamen, rond het middaguur kwamen we Lizzy tegen. Ze was niet altijd even gemakkelijk in omgang, was ook tamelijk veeleisend toen we samen werkten, wat uiteindelijk ook mij deed besluiten om met die samenwerking te stoppen, zodra ze een vervanger had gevonden. Ze is 77 geworden.

Volgens mij ligt haar lichaam op het ogenblik in het Hua Hin hospital, maar omdat haar ex-man de zaken regelt en hij niet veel te kennen geeft, weet ik nog niet wanneer en waar de crematie plaatsvindt. De as zal in de komende dagen dan op zee uitgestrooid worden.

R.I.P. Lizzy…. je bent voor velen een icoon in Hua Hin geweest, ik zal het missen je niet meer tegen te komen.

5 reacties op “In memoriam: Lizzy uit Hua Hin”

 1. Sjaak van Spanje zegt op

  Een mooi stukje Sjaak, voor een mooie vrouw.

 2. Eric de Lenclos zegt op

  Bon voyage Lizzy

 3. Jackie Jackson zegt op

  Prachtig geschreven. Lizzy rust zacht, ze zullen blij zijn hierboven. Eindelijk leven in de brouwerij❤️

 4. Janita zegt op

  Och Lizzy is niet meer. We hebben haar vaak gezien en een aantal keren gesproken in Market Village. Vond het wel mooi om zo’n mooie opvallende verschijning te zien en dat op haar leeftijd , heb dat haar ook meerdere malen gezegd.

  Rust zacht mooie Lizzy je had niet nagels van goud maar ook een hart van goud. ♥️

 5. Rita Kneefel zegt op

  Ook wij hebben je meermalen ontmoet,was altijd heel gezellig Rust zacht,Rolf en Rita❤️


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website