Een emigratie is een fantastisch avontuur. Het vooruitzicht in de toekomst middenin een heel andere cultuur te zitten met een heerlijk klimaat is geweldig.

Maar er moeten natuurlijk heel wat zaken worden geregeld om alles in Nederland netjes af te sluiten maar ook om in Thailand op een goede en veilige wijze te kunnen starten. En juist dat laatste vergt behoorlijk wat uitzoekwerk, ook op het gebied van verzekeringen. Want leven in een land waar iedereen zorgeloos lijkt, wil nog niet zeggen dat u zelf geen voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen.

Samen met mijn eveneens Nederlandse collega André run ik een verzekeringskantoor in Hua Hin en sinds kort zijn wij sponsor van Thailandblog. Daarom is het wellicht wel zo prettig om in het kort toe te lichten wat we doen.

Aanvankelijk zijn we begonnen als all-round verzekeringskantoor waarbij we voornamelijk in de regio Hua Hin/Cha-Am werkten. Het is dus te vergelijken met de verzekeringsagent bij u om de hoek die voor meerdere maatschappijen tussenpersoon was en voor alle disciplines (huis, auto, ongevallen, ziektekosten, etc.) een passende oplossing kon bieden.

Na verloop van tijd kwamen er echter steeds meer vragen vanuit Nederland en andere delen van Thailand en inmiddels zijn we dan ook op het punt dat het grootste gedeelte van de aanwas niet meer regionaal is. En dat gaat prima via e-mail, telefoon en skype. De hoofdmoot bestaat uit ziektekostenverzekeringen, maar ook alle andere soorten verzekeringen zijn prima vanaf afstand te verzorgen.

Veel mensen denken dat een verzekering afsluiten in Thailand geen zin heeft. “Die maatschappijen betalen toch niet” is een veelgehoorde uitspraak. Niets is minder waar. De verzekeringsmarkt in Thailand is goed gereguleerd en gereglementeerd. Er is een speciale overheidsinstantie inclusief een ombudsman die heel het verzekeringswezen controleert.

Vroeger waren er wel eens misstanden, zoals een agent die premies achterover drukte en met de noorderzon vertrok, maar dat soort fenomenen wordt hard de kop ingedrukt. Daarnaast maken veel maatschappijen waar wij mee werken onderdeel uit van een multinational of doen we direct zaken met buitenlandse bedrijven. De van origine Thaise maatschappijen kunnen echter ook prima zijn. Met veel hebben we zeer goede ervaringen.

De komende periode zal ik met genoegen wat schrijven voor Thailandblog over verschillende soorten onderwerpen, zoals auto-, woonhuis en ziektekostenverzekeringen.

Op alle onderwerpen kan gewoon worden gereageerd en vragen kunnen worden gesteld. Alles, tenzij het om privacy gevoelige informatie gaat, zal ook worden beantwoord op het Thailandblog, zodat iedere lezer er iets aan heeft.

70 reacties op “Emigratie naar Thailand en de gevolgen voor uw verzekeringen”

 1. Polderjongen zegt op

  Heb hier een tijd geleden al over gelezen in een discussie over ziektekosten verzekeringen. Is er in de tussentijd wat veranderd?
  Hoop zelf binnen niet al te lange tijd naar Thailand te verhuizen, en ben dus zeer geinteresseerd in deze materie.

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Binnenkort op Thailandblog een artikel speciaal gewijd aan ziektekostenverzekeringen in Thailand. Maar om vast antwoord te geven op de vraag:
   De verzekeringsmarkt is constant in beweging. Maatschappijen moeten vaak mee met de concurrentie of willen net een stapje beter zijn, en uiteindelijk wordt de consument hier beter van. Dit laatste is vooral goed zichtbaar als je kijkt naar uiterste leeftijdsgrenzen waarop kan worden ingestapt of tot welke leeftijd de verzekering verlengd kan worden. Hierdoor gaan maatschappijen meespelen die voorheen buiten beeld bleven. Ook zijn er veel internationale verzekeringen die uitstekend toepasbaar zijn op Thailand. Als we deze onderzoeken en ze blijken een aanvulling te zijn (en dan hoeft het niet alleen te gaan om een lage premie, maar kan het er ook om gaan dat ze bepaalde reeds bestaande aandoeningen accepteren) dan nemen we deze op in ons pakket.
   Maar stuur gerust een e-mail met persoonlijke gegevens zodat we kunnen kijken wat de beste optie is.

   • tinco f s lycklama a nyeholt zegt op

    ik woon vanaf 2005 in Thailand, onverzekerd voor ziekte of ongeval
    ik ben 65 geworden in september. Ik hoorde dat je in Thailand niet meer geaccepteerd word?
    Ziek ben ik nooit, op griepje of verkoudheid na. Ben in 1994 in Nederland geopereerd aan keelkanker
    gestopt met roken en het is nooit weer teruggekomen.
    toch wil ik wel wat zekerheid, dat zijn wij Nederlanders ook gewend in nederland.
    ik zoek ziektekostenverzekering in Thailand, een betaalbare
    ik zie uw mail tegemoet

    tinco f s lycklama a nyeholt
    klongjak
    prov.trad

    • Khun J zegt op

     Onbegrijpelijk dat iemand van 65 in Thailand woont en NIET verzekerd is!

     Ik was ook nooit ziek maar heb in 2011 6 x in het ziekenhuis gelegen voor ernstige -plotselinge- problemen; 2 x geopereerd and nog 3 keer te gaan in 2012.

     Als je rekent dat een dag ziekenhuis in NL tussen de Euro 1.000/1.200 kost (zonder enige andere extra ingrepen zoals scans, foto’s en operaties) dan denk ik dat ik de Euro 100.000 in 2011 al benader of zelfs al overschreden heb…!

     Er is maar 1 oplossing in jouw geval:
     Als een hazewind terug naar NL (weer laten inschrijven) en proberen jezelf verzekerd te krijgen.
     Heel veel expats doen dat en sommigen lukt het, sommigen niet.

     Ik ken een geval van een NL’er uit een bekend geslacht die sinds zijn 20e nooit meer in NL heeft gewoond maar wel zijn paspoort aanhield.
     In Spanje moest hij dit jaar plotseling aan z’n hart geopereerd worden maar is stiekem het Spaanse ziekenhuis uitgevlucht omdat hij geen geld had…terug naar NL.

     Hij is nu verzekerd; ongelooflijk en eigenlijk niet terecht maar voor hem levensreddend.
     Binnenkort een grote hart-operatie, verzekerd en wel.

     Denk na, want ALS er plotseling iets gebeurt moet je OF heel veel geld hebben of verzekerd zijn.
     Ik denk niet (zoals een ander al schreef) dat een Thaise verzekering erg blij is om Farang van 65 te verzekeren wat natuurlijk volkomen begrijpelijk is.

    • @tinco:Is het mogelijk even een mailtje te sturen naar [email protected]?

   • tinco f s lycklama a nyeholt zegt op

    heb al mailtje gestuurt
    wat ik wil telno ,dan bel ik u
    myn telno is0852752046,ik woon klongyak 75 van trad

    vriekdelyke groeten tinco

   • Nicole zegt op

    Goede avond,

    wij hadden ook graag meer inlichtingen gehad ivm verzekeringen

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     TB is geen verzekeringblog en met een dergelijke algemene vraag kan niemand iets.. Wendt u direct tot AA Verzekeringen. Email in de advertentie op de openingspagina.

 2. Henk van't Slot zegt op

  Kijk hier hebben we wat aan.
  Heb mijn verzekeringen lopen via,”wijlen kees Peperkamp”
  Heb een ziektekostenverzekering bij Bupa,moet altijd maar afwachten of ze me het volgende jaar weer door verzekeren.
  Deden al heel moeilijk om dat ik een aantal jaren geleden piletjes had geslikt tegen de bloeddruk,had dit netjes op de aanvraagpapieren ingevuld.
  Ze wilden me toen wel verzekeren,maar alles wat problemen kon veroorzaken uit een hartfunctie niet.
  Heb de polis tog maar genomen,moet wel verzekerd zijn vindt ik,ongeluk zit in een klein hoekje.
  Is dit de gangbare zaak bij alle andere verzekeringsbedrijven?
  Ben 56 en gezond,en bloeddruk is goed.

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Hallo Henk,
   Dat je die bloeddrukmedicijnen keurig had vermeld op de aanvraag is terecht. De directeur van een groot ziekenhuis in Bangkok deed ooit de uitspraak: “De claimafdelingen van Thaise verzekeringsmaatschappijen zijn beter dan de CIA en FBI bij elkaar”. Iets verzwijgen op een aanvraagformulier, zeker bij Thaise maatschappijen, is letterlijk levensgevaarlijk. Je zou maar in het ziekenhuis liggen en plotseling te horen krijgen dat je verzekering wordt geannuleerd omdat je iets (ook al heeft dat niets te maken met waarvoor je in het ziekenhuis ligt) verzwegen hebt op de aanvraag.

   Over de hoge bloeddruk: Iedere maatschappij gaat hier anders mee om. Bij de een resulteert dit in een uitsluiting voor hart- en vaatziekten en alles wat daaraan gerelateerd is (en dat is een zeer rekbaar begrip en daardoor een gevaarlijke uitsluiting), de ander zal alleen hoge bloeddruk uitsluiten, maar bijvoorbeeld een hartaanval of beroerte zijn dan wel gewoon gedekt.
   In jouw situatie begrijp ik dat dit in het verleden heeft gespeeld maar dat er nu geen medicijnen meer worden gebruikt en de bloeddruk toch goed is. Dat verandert de zaak. Sommige maatschappijen zullen nog steeds met een uitsluiting komen gebaseerd op het medicijngebruik in het verleden, maar ik weet van 1 maatschappij (en dat is nog een hele goede ook), dat je e.e.a. daar rustig op het aanvraagformulier kunt vermelden, daarbij kunt noteren dat het al lange tijd zonder medicijnen volledig onder controle is, waarna er geen uitsluiting volgt.
   Wellicht is dit het proberen meer dan waard!

   Over de vraag of Bupa volgend jaar weer doorverzekert? Ja, indien voor 61 jarige leeftijd ingestapt is Bupa levenslang vernieuwbaar.

   • Henk van't Slot zegt op

    Nu we tog bezig zijn,ik heb een chopper die is opgebouwd van een frame van 17 jaar oud,de rest is allemaal van recente datum.
    Chopper verkeert in absolute nieuwstaat.
    Krijg dat ding niet verzekert,omredene dat het volgens hun een oud geval is.
    Heb al eens voorgesteld om hem te laten zien of wat foto’s er van op te sturen,gingen ze niet op in.
    Kon wel zo’n 3e partij verzekering krijgen,en heb die dan ook genomen.
    Chopper is zo’n 380000 bath waard,had hem graag verzekerd gehad tegen diefstal en schade.
    Naam verzekering -chartis

    • Matthieu AA Hua Hin zegt op

     Hallo Henk,
     Is voor een chopper van 17 jaar oud (tenzij het een Harley is en dan nog alleen na goedkeuring maatschappij) bij de maatschappijen waar wij mee werken voor motorverzekering inderdaad niet mogelijk.
     Een extra derde partij verzekering is zeker een aanrader, met een zwaardere motorbike heb je meer bij te zetten en is de kans groter dat je meer dan een krasje en een deukje in een auto rijdt. Hiervoor is de dekking van de wettelijk verplichte compulsory (de CTPL) namelijk niet afdoende. De CTPL dekt alleen maar lichamelijk letsel of dood van een derde partij, en zelfs dat nog tegen lage bedragen.

   • jos heidkamp zegt op

    hallo matthieu ben jij toevalig de tennis leraar van bangkok van jaren te reug.

    • @Jos: nee hoor, nooit in Bangkok gewoond en/of getennist.

 3. guyido zegt op

  nu das interessant , ik had net deze week een briefje aan Khun Peter verzonden over autoverzekeringen , …de bonus malus die in europa gewoon van NL bv naar France meegenomen kon /kan worden.
  dit jaar betaald mijn autodealer de verzekering van mijn vehicle , maar volgend jaar ben ik aan de beurt , en ik zou wel s willen weten hoe en wat ; kortom kan je de europese B/M meenemen naar Thailand ?
  de van mij zou dan uit Frankrijk naar Thailand moeten verhuizen…..en wel voor 50%….
  wie oh wie ????

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Een aantal maatschappijen is bereid om reeds opgebouwde no claim bonus, aangetoond met een buitenlands certificaat, mee te nemen bij een hier af te sluiten autoverzekering. Dit hebben we in het verleden al wel eens gedaan. Zorg dan wel dat deze in het Engels is. Kan niet garanderen dat het lukt, maar is zeker het proberen waard.

 4. William zegt op

  Ik verblijf nu een aantal jaren in Thailand. Ik ben gepensioneerd (68), heb een goede vezekering bij CZ en een redelijk goed pensioen van ABP. Ik heb overal geinformeerd wat de konsekwenties zijn als je gaat emigreren. Veel verschillende antwoorden, want elk persoon is uniek, dwz. een eigen pensioen, wel of niet verzekerd etc. Ik heb afgelopen zomer in Nederland bij het belastingkantoor, gemeente, ABP en SVB geinformeerd. Iedereen was behulpzaam. Conclusie: In Thailand kun je je boven 65 niet meer verzekeren; als men ergens dit toch mogelijk maakt is het een vorm van oplichting. Je kunt je, zoals ik, als je gaat emigreren blijven verzekeen bij CZ, doch je sluit een speciale zorgverzekeringspolis, geldig voor Nederlanders die in het buitenland wonen. Gevolg: een extra premie van ong. 130 euro. De kwestie is: je moet keuzes maken. Ik heb hier verscheidene kennissen die niet verzekerd zijn. Ik vind dat onverantwoordelijk en dom. Ik ben benieuwd wat Matthieu kan aanbieden voor personen boven 65 die emigreren naar Thailand.

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Hallo William,
   Het Nederlandse ziektekostenverzekerings systeem is een van de beste ter wereld. Met deze optie ben je dan ook beslist niet slecht af. Maar voor velen is dit geen optie, want als ik me niet vergis (maar corrigeer me als ik het mis heb) moet je voor deze CZ optie nog ingeschreven staan in Nederland. En veel mensen schrijven zich uit vanwege het belastingvoordeel (dat helaas bij een pensioen van het ABP zo goed als afwezig is).

   Boven de 65 jaar verzekeren is prima mogelijk in Thailand zonder dat er sprake is van oplichting (ik denk overigens niet dat de genoemde Nederlandse instanties thuis zijn in deze materie dus ik snap niet hoe ze dit kunnen concluderen). Het is wel zo dat hoe jonger er wordt ingestapt, hoe meer mogelijkheden er zijn.
   Met 68 jaar instappen bij een goede verzekering (inpatient, hospitalisation only) zou resulteren in een premie van 163.50 euro per maand.
   Zou er echter voor 66 jarige leeftijd zijn ingestapt (op die leeftijd zijn er nog meer keuzemogelijkheden) dan zou voor een zeer goede verzekering op 68 jarige leeftijd slechts 113 euro per maand aan premie betaalt moeten worden.
   Het kan dus wel degelijk tegen een betaalbare premie.

   Over je kennissen die niet verzekerd zijn: Tja, ieder maakt zijn/haar eigen keuzes. Ik zit middenin de verzekeringen, maar ik verzeker voor mezelf beslist niet alles. Ik neem alleen maar verzekeringen voor die dingen die ik zelf niet op kan hoesten als een keer de nood aan de man is. Thailand mag dan op het gebied van gezondheidszorg goedkoper zijn dan Nederland, een serieus medisch probleem kan wel degelijk kapitalen kosten. Dus een goede ziektekostenverzekering heeft voor mij persoonlijk de hoogste prioriteit.

   • William zegt op

    Hallo Matthieu,
    De extra zorgpolis bij CZ geldt voor Nederlanders,die bij CZ verzekerd zijn, en geemigreerd zijn. Vandaar die extra premie. Mochten zij weer naar Nederland terugkeren dan geldt voor hen dezelfde oude verzekering. Wat betreft verzekeren in Thailand voor 65+ : Ik heb een kennis die bij AIA cie werkt en zij vertelde dat je na die leeftijd je hier geen ziekenfondsverzekering kunt afsluiten. Zij vertelde wel dat er kleinere maatschappijen zijn, die dit misschien wel mogelijk maken, maar de wijze van dekking onduidelijk is.

    • Matthieu AA Hua Hin zegt op

     Hallo William,
     AIA verkoopt levensverzekeringen. Deze bevatten als “rider” (een extra) ook een verzekering voor medische onkosten. Met zo’n verzekering heb je beslist geen goede dekking voor je ziektekosten. Afrader als je op zoek bent naar een ziektekostenverzekering.
     Het zijn overigens zeker geen kleine partijen waarbij het mogelijk is een verzekering boven de 65 af te sluiten, maar gewoon de bekende namen en onder exact dezelfde voorwaarden als waaronder jongere mensen de verzekering af kunnen sluiten. Soms echter wel met standaard uitsluitingen of extra wachttijden zoals bijvoorbeeld voor staar.

     • Gerrit Jonker zegt op

      Ik wil toch even rechtzzetten dat AIA eveneeens ziektekostenverzekeringen in zijn portefeuille heeft.
      Dus zonder extra bij levensverzekeringen.
      Gerrit

      • Matthieu AA Hua Hin zegt op

       Dan is mijn informatie niet correct, waarvoor excuses.
       Weet je toevallig waar ik het op de AIA website kan terugvinden? Dan wil ik namelijk ook kijken of deze interessant is.

 5. Gerrit Jonker zegt op

  Iets anders is dat je voor gezonde oude knarren zoals geen dekking TEGEN ziektekosten kunt afsluiten.
  Gerrit

 6. koos zegt op

  Ik ben hier, opnieuw, verzekerd bij unive via zorgzaam buitenland. Ik was verzekerd bij een thaise maatschappij. Ik kreeg echter de ziekte van Kahler en werd poliklinisch behandeld met medicijnen. Deze medicijnen kostten me 100000 THB per maand, niet vergoed door de verzekering. Daarna een zware chemo met stamceltransplantatie in het ziekenhuis. De verzekering betaalde enkel de chemo en wilde de stamceltransplantatie niet betalen omdat dit experimenteel zou zijn hetgeen onjuist is.
  Kanker medicijnen zijn duur en thaise verzekeringen dekken dit zo goed als nooit. Ze geven je een goed gevoel dat de behandeling in het ziekenhuis word betaald maar in het geval van kanker wordt je bijna altijd poliklinisch behandeld en de medicijnen zijn verschrikkelijk duur. Behandelingen met medicijnen kunnen wel 50000 euro kosten.

  Ik betaal nu een premie van 248 euro en vanaf mijn zestigste 299 euro maar dit is het waard. Kijk dus heel goed naar de outpatient verzekeringen en dan vooral naar de maximale uitkering per jaar.

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Hallo Koos,
   Dat is inderdaad een heel vervelende ervaring. Sommige maatschappijen hebben duidelijk in de polis staan dat kankerbehandeling gedekt is, ook als je alleen verzekerd voor inpatient. Sommige niet, daar kan bijvoorbeeld de regel gelden dat het alleen is gedekt als er een ziekenhuisopname aan vooraf is gegaan. En dan kan het dus voorkomen dat je tussen de wal en het schip valt als outpatient niet is meeverzekerd.
   Mag ik weten welke maatschappij dit betrof opdat wij er eventueel lering uit kunnen trekken? Misschien beter dat niet hier te vermelden, dus graag via [email protected].

   • koos zegt op

    Deze verzekering had ik via AA insurance, Pattaya. De verzekeringen hier die kankerbehandelingen dekken zijn heel erg duur en dat is ook logisch. Geef maar eens een maandpremie.

    • Matthieu AA Hua Hin zegt op

     Hallo Koos,
     Dan had ik graag wat meer gegevens ontvangen, zoals leeftijd, reisgedrag etc.
     Kan je me e.e.a. doormailen via [email protected]?

     • koos zegt op

      Dit blog is toch gestart om alle Nederlanders in Thailand meer info te geven? Waarom wil je dan toch steeds dat ik info e-mail naar jou persoonlijk?

      Ik ben 59 jaar oud en negen jaar geleden in Thailand komen wonen. Ik sta hier ook ingeschreven en niet in Nederland, echter ik ben wel verzekerd via unive.
      Ik heb me overal laten informeren, ook bij AA insurance, waar ik dus eerst mijn verzekering had afgesloten, echter bij het lezen van de kleine lettertjes blijken er bij de aangeboden lokale en internationale verzekeringen geen betaalbare opties te zijn.

      Geef eens hier op de website een premie voor een ziekteverzekering met ongelimiteerde in patient en out patient dekking. Ook dus met gedekte kankerbehandelingen voor een 59 jarige.

      Nog even als toelichting: de stamceltransplantatie die de Thaise verzekering onterecht weigerde te betalen is een standaard procedure over de hele wereld voor mensen met een bloedkanker zoals leukemie en multiple myeloma (de ziekte van Kahler).
      Het zijn dan ook geen gekweekte stamcellen maar eigen stamcellen die uit het eigen bloed worden gewonnen voordat de patient een hoge dosis chemo ondergaat waarna deze worden teruggegeven via een infuus om de gedode witte en rode bloedlichaampjes te vervangen.

      • Matthieu AA Hua Hin zegt op

       Hallo Koos,
       Ik vraag om een mail te sturen omdat ik het me zo maar kan voorstellen dat het misschien niet prettig is om prive-aangelegenheden in het openbaar te bespreken.
       Maar vooruit dan.

       Een absoluut ongelimiteerde dekking is in Thailand onnodig, dus ik zal een voorbeeld geven van een verzekering met hoge limieten, het Asia Expats Plan.

       Premie voor alleen inpatient: 44,950 baht = 1,067 euro per jaar
       Premie inclusief outpatient : 58,900 baht = 1,399 euro per jaar

       Belangrijkste algemene kenmerken:
       -Levenslang vernieuwbaar
       -Premies kunnen niet op individuele basis worden aangepast.
       -Premies blijven ook op hogere leeftijd redelijk.

       Belangrijkste inpatient kenmerken:
       -Maximale jaarlimiet: 30,000,000 baht (Jaarlimiet, dus niet per ziekte/ongeval).
       -Volledige keuzevrijheid qua ziekenhuis
       -Prive kamer 100 % vergoed
       -Kankerbehandeling valt onder de inpatient dekking en is 100 % vergoed, ook als het outpatient is.
       -Bij opname > 24 uur betaalt de maatschappij het ziekenhuis rechtstreeks.
       -Day hospitalisation ook gedekt

       Belangrijkste outpatient kenmerken:
       -Maximale jaarlimiet outpatient: 150,000 baht.
       -Ook tandartsvergoeding (edoch beperkt aantal verrichtingen).
       -Doktersbezoek, diagnostische tests, X-ray, medicijnen allemaal 100 % gedekt.

       Goed, niet ongelimiteerd, maar deze limieten zijn zo hoog dat het in Thailand zo goed als onmogelijk is deze te bereiken. Hierdoor is het een heel veilige en goede verzekering voor eenieder die in Thailand woont. Deze polis bevat geen onredelijke uitsluitingen. Minder geschikt voor mensen die heel veel reizen naar andere landen dan Nederland. In Nederland geldt ook volledige dekking indien de reis niet langer is dan 90 aaneengesloten dagen.

       • koos zegt op

        Hallo Matthieu

        Als alle kankerbehandelingen onder de inpatient dekking vallen, ook als het outpatient is dan is dit een geweldige verzekering en zeker niet te duur en zou ik het iedereen aanraden.
        Weet je echter zeker dat alle kankerbehandelingen vergoed worden? Ik kan me voorstellen dat daaronder worden verstaan bestralingen, chemo therapieen en chirurgische ingrepen.
        Dit zijn behandelingen die ook hier in Thailand door regeringsziekenhuizen worden gedaan. Ik kan me ook voorstellen dat de verzekering dit dekt en de bedragen vallen ook mee. De effectieve behandelingen tegenwoordig echter bestaan uit medicijnen in pilvorm. Na diagnose, zonder ziekenhuisopname, krijg je een pakket pillen mee zoals thalidomide, kosten per maand 100000THB. En dat dan minimaal 4 maanden. Het zou heel bijzonder zijn als de verzekering dan meer als 150000THB uitkeert. Dit zou dan dus betekenen dat je de outpatient verzekering niet nodig hebt in het geval van kanker.

        Als je me kunt garanderen dat 100% wordt uitbetaald dan heb ik interesse om mijn vrouw (45)en dochter (15) bij deze maatschappij te laten verzekeren. Mij zullen ze zeker niet willen hebbben met mijn medische verleden.

       • Hans Bos (redactie) zegt op

        Matthieu, wat noem jij ‘geen onredelijke uitsluitingen’? Veel senioren hebben een licht tot minder licht medisch verleden. Ik neem aan dat mensen met hoge bloeddruk, problemen met hun hart, diabetes of in het verleden kanker hebben gehad worden uitgesloten.

 7. Frank Franssen zegt op

  Nou, dan wil ik graag weten wat ik via die Verzekering in Hua Hin moet betalen voor mijn
  ISUZU 4D, huidige waarde ca. 300.000,- van 2006?

  Daar lees ik verder niets over alleen reclame voor verzekeringen in NL.

  Leuk zo’n artikel maar dan ook reageren op aanvragers in Thailand !!!!

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Hallo Frank,
   Misverstand, het gaat hier juist over verzekeringen voor Nederlanders in Thailand,
   Als je kunt scannen, is het dan mogelijk me een scan van het autoboek en de huidige polis door te mailen via [email protected]? Dan kom ik er z.s.m. op terug.

   • Frank Franssen zegt op

    Hallo Matthieu, Inderdaad een misverstand. Deze Isuzu staat nu sinds 1 week op naam van mijn Thaische vrouw.
    Voorheen was hij van haar vriendin, die verzekering loopt nog tot mei a.s.
    Zijn wij dan nog verzekerd?

    De gevraagde papieren scan ik z.s.m. in..

    Frank

    • Matthieu AA Hua Hin zegt op

     Hallo Frank,
     Ja, je bent nog verzekerd. Wel een paar aandachtspunten, waarbij ik er even vanuit ga dat het een first class verzekering is:
     -Als de vorige eigenaar named drivers op de polis had (door het opgeven van maximaal 2 namen van regelmatige bestuurders wordt de premie lager) dan zou ik die er zeker af laten halen of er rekening mee houden dat er een “boete” komt van 6000 baht als jullie als niet genoemde bestuurder schuld hebben aan een aanrijding.
     -De vorige eigenaar moet er geen probleem mee hebben dat ze no claim bonus verliest als jullie een aanrijding maken.
     -Je bouwt zelf geen no claim bonus op als de verzekering niet op de eigen naam wordt gezet.
     -Is de naam in het autoboek wel veranderd? Bij total loss of diefstal betaalt de maatschappij degene wiens naam in het autoboek staat.

     Sommige maatschappijen veranderen de naam op de polis zonder problemen met behoud van no claim, anderen niet. Als je me via [email protected] door kunt geven welke maatschappij het is, dan kan ik (als wij tenminste ook met die maatschappij werken) wel doorgeven hoe en wanneer je de naamswijziging het beste kunt doen.

     • Frank Franssen zegt op

      Hallo Matthieu,

      Ik ga nu de verzekeringspapieren en van de auto mailen.

      1x Pagina autopapieren

      2x Pagina’s polis.

      De huidige bestuurders zijn:

      R.Prawatroi geb. 16-04-1958 (Thaische woonachtig in NL)

      en C.lagemaat geb. 24-05-1941 (Nederlander)

      Ik stuur dat via hun eigen mail.

      Alvast bedankt.

      Frank

 8. Chang Noi zegt op

  Ik heb ooit eens overwogen om een ziektenkosten verzekering te nemen hier in Thailand maar bij het lezen van de kleine lettertjes bleek dat ziektenkosten verzekeringen in Thailand vaak allerlei zeer dure of langdurige ziektes uitsluiten (bvb. kanker, transplantaties, nier ziekten, AIDS).

  Daarom ben ik nog steeds geheel tevreden (maar niet goedkoop) verzekerd in Nederland met een expat-verzekering.

  Chang Noi

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Hallo Chang Noi,
   Klopt als een bus, de Thaise maatschappijen zijn in de regel vrij kwistig met standaard uitsluitingen. Overigens hanteren ze niet allemaal de door jou genoemde ziekten (m.u.v. aids, dat doen ze wel allemaal).
   Wij werken echter ook met (Europese) maatschappijen die deze uitsluitingen niet kennen en die in de regel stukken goedkoper zijn dan vergelijkbare plannen van Nederlandse maatschappijen. Ik zou je dan ook willen adviseren om eens gewoon vrijblijvend contact met ons op te nemen via [email protected] zodat we de beste optie kunnen voorleggen. En dan is het een kwestie van vergelijken met de huidige polis. Kost niets, alleen wat tijd, maar waarschijnlijk wel een flinke besparing te behalen.

  • hans zegt op

   Bij welke maatschappij heb je dat, heb nog nooit gehoord van een expat verzekering

   • Chang Noi zegt op

    Kijk eens op de web-site van Expatriate Health Insurance, het is een onderdeel van Achmea Zorgverzekeringen in samenwerking met Zilverenkruis Achmea.

    Ik weet niet of het vermelden van een web-site als spam wordt gezien daarom XHI dot NL

    Chang Noi

 9. Henk B zegt op

  Zouden jullie contact gegevens van jullie kantoor in Huain E-Mail/Skype en telnr kunnen vermelden, op het blog, vast mijn dank

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Hallo Henk,
   De banner onder het tweede bericht bevat onze contactgegevens, maar hier komt alles:

   AA Insurance Brokers
   Wong Chomsin Building,
   83/14 Phetkasem Road, Office 504,
   Hua Hin, Prachuab Khiri Khan, 77110, Thailand.
   Tel./Fax: +66 (0)32 532783
   Mob.: +66 (0)81 0067008
   email: [email protected]
   Skype: huahin.aainsure

 10. Gerrit Jonker zegt op

  Is er een leeftijdgrens?

 11. Beste lezers, heb je algemene vragen die voor iedereen van belang kunnen zijn, stel ze dan hier aan Matthieu. Doe de rest via de email rechtstreeks aan hem.
  Het lijkt me niet prettig dat privézaken hier worden besproken.

  • Gerrit Jonker zegt op

   Ik denk dat alle ouderen die hier in Thailand WONEN deze uitgebreide discussie met Matthieu op prijs stellen.
   Ik tenminste wel
   Ik ga binnenkort naar Hua Hin en ga dan eens kennis maken
   Gerrit

   • @ Ja dat begrijp ik Gerrit. Het is slechts een waarschuwing in het algemeen en niet specifiek naar iemand. Denk aan je privacy. Het gaat me er om dat iemand hier niet een compleet medische verleden gaat vermelden. Ik zag namelijk al wat specifieke vragen over kanker en andere aandoeningen.
    Of je moet het prettig vinden dat tienduizenden anderen het ook lezen 😉

    • Gerrit Jonker zegt op

     Daar ben ik het mee eens. Het gaat/ging mij algemene informatie.

     Hoezo tienduizenden. Zijn er zoveel lezers?

     Gerrit

     • Yep, 55.000 bezoekers per maand.

      • Gerrit Jonker zegt op

       Wat een aantal! Goed gedaan jochie.
       Heb je ook een indicatie wel en niet in Thailand wonend?

       Gerrit

       • Dit zijn de aantallen van de laatste paar weken:
        Netherlands 32.265
        Thailand 9.993
        Belgium 5.032

        De bezoekers komen uit 50 verschillende landen.

 12. Matthieu AA Hua Hin zegt op

  Ervan uitgaande dat je doelt op het boven beschreven Asia Expats Plan:
  Instappen voor de 66ste verjaardag. Reeds ouder? vergelijkbaar plan verkrijgbaar maar helaas iets duurder.

 13. Gerrit Jonker zegt op

  Slaat niet op dit onderwerp, maar ik moet het ergens kwijt..

  • Sorry Gerrit, is niet toegestaan. Het moet over Thailand gaan en over het onderwerp van de posting.

 14. ThailandGanger zegt op

  Nu heb ik altijd begrepen dat je in Thailand vanaf een bepaalde datum niet meer kunt en kon verzekeren. Als ik het goed lees wordt dit dus tegengesproken hier.

  Uiterst leerzaam artikel.

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Er is nu een artikel geplaatst over ziektekostenverzekeringen.
   Ik stel voor dat we de discussies daat voortzetten zodat de verschillende soorten verzekering straks per onderwerp makkelijk terug te vinden zijn door (toekomstige) lezers.
   Koos, het genoemde medicijn ga ik navragen bij de maatschappij, kom ik op terug.
   Hans: De vraag of bepaalde aandoeningen wel of niet te verzekeren zijn is moeilijk eenduidig te beantwoorden, ook de maatschappijen bekijken dit van situatie tot situatie. Een genezen verklaarde kanker (iemand die een x aantal jaren “schoon” is) kan zonder problemen worden geaccepteerd, maar dat hangt ook weer van de soort kanker af.
   Diabetes blijkt in de praktijk een lastig te verzekeren aandoening, resulteert tot nu toe altijd in een uitsluiting. Mijn collega is momenteel dan ook bezig met een maatschappij om dit tegen extra premie meeverzekerd te krijgen, als dat lukt, zal het ook op Thailandblog worden gemeld.

   • Henk B zegt op

    Beste Mathieu, (Diabetes ) tot hoe ver strekt dit, en word er naar de waarde gekeken, het is toch algemeen bekend, dat de meeste oudere hier in kleine maten aan lijden,
    Genaamd (ouderdom suiker ) al enige jaren geregeld bloed prikken, maar de waarden altijd nihil en aanvaardbaar, volgens de huisdokter voorheen in Holland, en bij een bodysheck in het Bankok ziekenhuis Korat, ook waar genomen maar waarden aanvaardbaar, enige uitleg graag hoe dit word gezien door de verzekeringen

   • Matthieu AA Hua Hin zegt op

    Hallo Koos,
    Voor jouw specifieke situatie nagevraagd en uit het ontvangen antwoord quote ik het volgende:
    In case a cancer manifests itself after the start date, we usually reimburse any required and valid medicines.
    En dat valt dan onder het pakket waarbij alleen inpatient is verzekerd.

 15. Henk B zegt op

  Nog een aanvulling vorige vraag diabetes, gebruik al jaren dagelijks medicatie, werkt goed en houd de suiker waarde aanvaardbaar, ook hier in Thailand zelfde medicatie verkrijbaar. genaamd BUCANYL

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Hallo Henk,
   Zeer grote kans dat dit zal resulteren in een uitsluiting voor diabetes en alles wat dit tot gevolg kan hebben. En dat is geen fijne uitsluiting aangezien ook hart- en vaataandoeningen een gevolg kunnen zijn van diabetes. Zoals reeds gemeld zijn we dringend op zoek naar een maatschappij die dergelijke reeds bestaande aandoeningen wel meeverzekerd tegen een hogere premie, maar zover zijn we helaas nog niet.

   Verder wil ik iedereen vriendelijk verzoeken alle verdere vragen met betrekking tot ziektekosten bij het vandaag geplaatste artikel daarover te plaatsen zodat alles per onderwerp gebundeld blijft. Prettiger voor toekomstige lezers.

   • @ Matthieu, ik zal alle zaken met betrekking tot ziektekosten, knippen en plakken bij het artikel. Dan staat alles netjes bij elkaar.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Henk, misschien dat je nog even op het doosje kunt kijken, want Google kent Bucanyl niet.

   • Bert Gringhuis zegt op

    Voor Bucanyl zie: http://www.mims.com.ph/Page.aspx?menuid=identaresult&ID=2030&name=Bucanyl+tab&CTRY=TH

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Dat had ik inmiddels ook al gevonden, maar is een anti-astmatisch medicijn. Dat kon het niet wezen, want Henk heeft het over een middel om bloedsuikerwaarden op peil te houden.

 16. Ger van Hulst zegt op

  Hallo,
  In het kalender jaar 2010 heb ik er iets minder dan acht in Chiang Mai doorgebracht. Aan het einde van de zomer (september) wil ik mij blijvend in Thailand (Chiang Mai of Chiang Rai) vestigen.
  Nu mijn vraag:
  Wat zijn de mogelijkheden in Thailand voor het afsluiten van een ziektekostenverzekering. Een negatief punt zal mijn leeftijd zijn, ik ben namelijk 71 jaar.
  Een verzekering in Nederland afsluiten voor mijn verblijf in Thailand is praktisch onbetaalbaar.

  • Matthieu AA Hua Hin zegt op

   Hallo Ger,
   Op http://www.verzekereninthailand.nl nu meer informatie over ziektekostenverzekeringen te vinden. Onze nieuwe website is speciaal voor (toekomstige) in Thailand wonende Nederlanders.
   Er zijn in ieder geval mogelijkheden. Het beste kun je me een mail sturen via [email protected] of [email protected]
   Dan kunnen we daarna kijken wat de mogelijkheden zijn.

 17. hans zegt op

  Ik ben dat ook aan het uitzoeken, heb ook naar medisch verleden. Denk dat voor mij het er op neerkomt dat ik me in nederland blijvend in laat schrijven zodat ik de nederlandse polis kan behouden, heb al wel aanvullend genomen zodat ie jaaar dekking geeft.

 18. jacob de nooijer zegt op

  kan men zich op 71 jarige leeftijd nog verzekeren in thailand
  hoogachtend
  J de nooijer.

  • Ja dat kan, al zijn de mogelijkheden op deze instapleeftijd beperkter. Het beste kunt u uw contactgegevens doorgeven via [email protected] en dan sturen we u de informatie toe.

 19. Frank zegt op

  Hallo Mathieu,
  Ik wil hier nog wel aan toevoegen dat ik via jullie een overzichtelijke autoverzekering heb afgesloten en de voorwaarden gewoon in het Nederlands kon lezen.
  Daarvoor heb ik 2 aanbiedingen van Thaische bemiddelaars gehad die resp op 50% en 75% zaten van jullie premie zaten.
  Ook de tussenpersoon van AIG voor ziektekostenverzekering van de familie is,inderdaad,
  met de contant betaalde premies er vandoor gegaan.
  Dus wij kunnen je van harte aanbevelen. Je zit wel een eind weg maar we komen wel een keer langs.
  Om niet alles via dit forum te laten lopen kun je ook emailen. Je hebt ons mailadres

  Cees & Ning

 20. Frank zegt op

  Correctie, de premies van de Thaische bemiddelaars lagen dus 50 en 75% HOGER.
  Cees


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website