In deze video van het gebied rondom het Victory Monument in Bangkok krijg je een goede indruk van het enorme aanbod van ‘streetfood’. Van vers fruit, pikante curry’s tot gefrituurde insecten, het is er allemaal verkrijgbaar.

Thai eten veelal op straat. Waarom? Het is vers, goedkoop en snel klaar. En als je toch moet wachten voor de bus, waarom dan niet het nutiige met het aangename combineren?

Het Victory Monument is voor forenzen en toeristen een belangrijke plek, het er altijd een drukte van belang. De rotonde bij het monument in Bangkok is namelijk de halte en opstapplaats van minibusje en stadsbussen. En waar veel Thai samenkomen vindt je ook eetstalletjes. Wil je meer lezen over het Victorie Monument, kijk dan hier:  www.thailandblog.nl/steden/het-victory-monument-bangkok/

Wanneer je zelf moet wachten voor de bus dan is het leuk om er even rond te lopen. Je kunt natuurlijk ook wat van de aangeboden lekkernijen proberen.

Video: Streetfood bij het Victory Monument Bangkok

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/sFFvhdSxE18[/youtube]

2 reacties op “Victory Monument Bangkok: streetfood in overvloed (video)”

 1. Mathias zegt op

  Is er iemand hier die mij kan zeggen hoe de knakworst terecht is gekomen in de Thaise eet cultuur?

  Phillipijnen snap ik nog wel met die Amerikaanse leger basis of Cambodja het brood door de Franse invloeden.

 2. Soi zegt op

  De Thai zelf is bekend met worst. Maken ze zelf. Van oudsher. Vooral in de Isan. Daar hangen meters worst aan de vele kramen en voedselkarretjes. Die worsten hangen de hele dag in de zon en zijn met recht droog te noemen. Kijk ook op markten, en in kramen bij grote shoppingmalls, maar ook door het hele land langs de weg, overal. In welk deel van de wereld wordt geen worst gemaakt? Gevuld met een vleesachtige substantie, vermengd met allerlei vulmateriaal. Ze duwen er een houtje doorheen, en klaar is je (vette) snack.

  De knakworst! Met het verschijnen van shoppingmalls zijn ook vele varianten op de markt verschenen, en de nodige Thai-German vleesverwerkers om die producten te fabriceren. Echte Duitse of Nederlandse knakworsten heb ik er niet tussen aangetroffen. Een echte Frankfurter zal je toch ingeblikt geïmporteerd moeten aanschaffen in de betere mall.

  De op knakworst gelijkende Thai-German producten zijn zoet, zuur, spicy; bestaat uit een mengsel van varken of kip met van alles en nog wat en soms gewoon niet lekker want gevuld met ??? en, naar later blijkt, gebakken lucht. Toch zijn bij de Makro ‘smoked sausages’ te koop die, mits rustig gebakken, goed op te peuzelen zijn met een zweem van de Nederlandse rookworst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website