Het Victory Monument in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Bangkok, Steden
Tags: ,
5 januari 2019

Het Victory Monument ligt misschien niet aan de belangrijkste toeristische route van Bangkok, maar het bevindt zich wel te midden van het belangrijkste verkeersplein in de Thaise hoofdstad.

Typerend is de stenen obelisk, mooi om te zien maar niet echt bijzonder. Het valt niet mee om er dicht bij in de buurt te komen, je zult dan eerst de zeer drukke rotonde moeten oversteken. Vanaf de verhoogde Skytrain die om het Victory Monument heenrijdt, kan je wel genieten van een indrukwekkend uitzicht op de stenen obelisk.

‘Anu Sawari’

Het Victory Monument in Bangkok staat in het Thais bekend als ‘Anu Sawari’ en werd in 1941 opgericht naar aanleiding van het korte militaire conflict tussen Thailand en Frankrijk. Op dat moment had Thailand delen van Laos en Cambodja opgeëist, die voorheen deel uitmaakte van het Koninkrijk van Siam. In 1945 moest Thailand het gebied alweer teruggeven aan de Fransen, die destijds de koloniale heersers waren van Frans-Indochina. Vandaag de dag staat het monument voor alle militaire successen van Thailand.

Supannee_Hickman / Shutterstock.com

Belangrijke snelweg

De rotonde waaraan het Victory Monument ligt markeert ook het begin van één van de belangrijkste snelwegen van Thailand, de Thanon Phaholyothin. Deze weg gaat in noordelijke richting langs de Chatuchakmarkt, het busstation Mo Chit en de luchthaven Don Muang. De weg gaat verder via het hart van Centraal-Thailand naar het noorden van het land. Wanneer je de noordelijke buitenpost van Mae Sai bereikt (een plek waar veel reizigers hun Thaise visum verlengen) kan je het einde van de Thanon Phaholyothin zien, bij de grens met Burma.

2 reacties op “Het Victory Monument in Bangkok”

  1. Tino Kuis zegt op

    Anusawari betekent alleen ‘momument’. Dit monument heet Anusawari Chai, ‘chai’ betekent overwinning. (De officiële naam is nog wat langer). De Thais noemen het ook wel ‘Het Monument van Schaamte’. Welke militaire successen van Thailand worden daar nog meer geëerd?

  2. enook zegt op

    het woord ”anusawaree’ wordt ook gebruikt voor bekers voor kampioenen en vrijwel elk soort prijs in die soort voor wat dan ook.
    Het nr 2 (zo wordt het vaak door de Thai genoemd) is dat voor de demokratie langsheen de ratchdamnoen road=de grote baan vlak langs dat Khao Sarn, en de straat erheen heet ook zo, eveneens een oud hotel. (prachathipathai).
    Het mon. der Victorie is tevens een zeer belangrijk stadsbus-overstappunt, er starten wel zo’n 30 stadsbuslijnen naar vrijwel elke uithoek van groot BKK.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website