Verandering van spijs….

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Eten en drinken
Tags:
7 februari 2019

Ditmaal niet letterlijk opvatten, want de “spijs” verandert niet, maar de lokatie van de spijslokalen in Pattaya en Jomtien.

Het is opvallend dat een aantal van deze zaken verhuizen. Er kunnen meerdere redenen voor zijn, die ik hier niet ga opnoemen, zodat het geruchtencircuit niet gaat rondzoemen vanwege een posting. Let wel deze zaken zijn verhuisd en niet opgeheven.

Een heel bekend restaurant in Thungklom Tanman (Soi 89) wat verhuisd is, is restaurant Aroi. Rijdt men nu Soi 89 in dan slaat men linksaf Soi 3 in waar de nieuwe lokatie van Aroi te vinden is. Een grote gemakkelijke parkeerplaats is aanwezig en geen voorbij razend verkeer.

Een tweede bekende onderneming is Holland Tulip Bakery in Khaotalo. Voorheen aan de Siam Country Road. Veel broodsoorten en goede ontbijten en verdere mogelijkheden. En voor mij bij wijze van spreken om de hoek.

Een derde bekende naam is Joma te vinden naast een autoverkoop zaak rechts in de Thungklom Tamman. Vanaf de straat is het zaakje niet te zien. Rechts van de autozaak langs een groene muur naar achteren lopen om het daar te vinden. Vooral vroeger hofleverancier van de NVTPattaya. Maar men kan nog steeds terecht om een hartige hap in te kopen.

Als laatste is het bedrijfje “Hollandse maaltijden” verplaatst van de Chayapruek 1 Rd naar Sirisa Village 9. Dit is geen restaurant, maar een besteladres. Via google is te zien waar ze zich nu bevinden (1 straat voor Soi Khaotalo richting Sattahip) en welke producten zij kunnen leveren, zoals bijvoorbeeld stamppotten. Hoewel ze wel een redelijke voorraad hebben, is het raadzaam van tevoren de bestelling te plaatsen, vooral haring. Het bedrijfje geeft aan de diepgevroren producten door geheel Thailand te zenden.

Bij geen van deze zaken heb ik “aandelen”. Meer een handreiking om landgenoten in den vreemde een teleurstelling te besparen omdat hun adresje verdwenen of verplaatst is.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Verandering van spijs….”

 1. Franspattaya zegt op

  Dank je wel Lodewijk voor deze update.
  Maar weet je zeker dat Holland Tulip bakery verhuisd is?
  Tijdens mijn laatste verblijf in Pattaya was de vestiging in Siam Country road nog gewoon open. Op Khaotalo was een nieuwe (extra) vestiging geopend.

  • Lung Theo zegt op

   Franspattaya je hebt gelijk. Op deze twee plaatsen is nu een Holland Tulip bakery.

  • l.lagemaat zegt op

   Je hebt gelijk, bedankt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website