(Mon_camera / Shutterstock.com)

Ik was gewend om met een regelmaat een fikse wandeling te maken in Pattaya om toch enigszins aan de broodnodige eisen voor een goede conditie te doen. Het stramien van die wandeling was eigenlijk om via een bepaalde route – ik heb de keus uit een stuk of 6 verschillende trajecten – naar Megabreak te wandelen. Daar wat drinken, een sigaartje, een kletspraatje en dan weer terug naar huis via een andere route.

Maar Megabreak is al sinds april gesloten, dus had ik een alternatief voor een verfrissing nodig. Eerst nog maar af en toe bij een 7-Eleven een banaan en een gezondsheidsdrankje gekocht, maar dat verveelt, terwijl bovendien de troosteloze aanblik van Pattaya ook ten koste ging van de animo om te wandelen.

Een week of 3 geleden stond er in KhaoSod English een verhaal van Asaree Thaitrakulpanich over een bezoek van haar aan Pattaya en daar twee gezellige koffieshops ontdekte, die wonderwel bijna op mijn wandelroute aansloten. Ik heb ze allebei bezocht en die bezoekjes hebben mij weer een stevige stimulans gegeven om plezier in het wandelen te krijgen. Het ging om de twee volgende koffieshops”

Malamute Coffee

Deze koffieshop bevindt zich in een zijstraatje van Pattaya Klang, recht tegenover de ingang van het Memorial Hospital. Het is een gezellige tent, leuk ingericht en een sfeertje van geen haast, rustig, en relatief lage prijzen. Asaree merkte op, dat zij wel meer van dit soort zaakjes in haar woonplaats Bangkok zou willen zien.

Jasmin’s Cafe

Deze zaak is dichtbij Beach Road gelegen aan Pattaya Klang (Central Road) tegenover de Krung Thai Bank. Het menu is wat uitgebreider dan in Malamute, zodat je er ook heel goed kunt lunchen. Asaree vond het een oase, die je je depressie van vele gesloten gelegenheden en de lege bahtbusjes even doet vergeten.

Tenslotte

Lees het hele verhaal met bijzonderheden van het menu en bekijk de prachtige foto’s op: www.khaosodenglish.com/

Van harte aanbevolen!

5 reacties op “Twee gezellige koffieshops in het centrum van Pattaya”

 1. Ger-Korat zegt op

  Leuk verhaal over de koffieshops, dit spreekt mij als liefhebber van dit soort zaken aan en probeer overal wat ik in Thailand ga ze te bezoeken. Juist de atmosfeer in een eigen zaak en bijbehorende persoonlijke inrichting en vaak ook het uitzicht maakt het plezierig om er koffie te drinken en er iets bij te eten en zo aangenaam de tijd door te brengen. Een goede kennis heeft een koffieshop in Bangkok met verrukkelijke eigengemaakte taarten waardoor ze wijds bekend is in Bangkok en lifestyle-magazines. Ook in mijn stad Korat diverse koffiegelegenheden welke ik graag bezoek. Lees er dan ook graag over om inspiratie voor een bezoek te krijgen.

 2. Timothee Rouam-Sim zegt op

  Ik zou eens naar het Buma café gaan. Of “owl café” ook wel genaamd, heerlijk koffie, ijs en soesjes assortiment. Heerlijk Rustig en nog echte uilen om te bewonderen ook. Ligt niet in het centrum van Pattaya, maar lekker aan de rand van de stad bij Jomtien

 3. Danny zegt op

  Vergeet Benjamit niet (zaterdags gesloten). Pattaya Tai to Friendship de markt op. Iets rechts. Perfecte zelf ingekochte en zelf gebrande koffie, dus eigen smaak. De koffie is ook te koop in pakken. Deze koffie wordt ook gebruikt bij Gafeo rechts naast ThukCom maar daar bakken ze er niets van, daar dan wel weer airco, Benjamit niet. En in ThukCom een Cafe Amazon. Klein onhandig zaakje maar Cafe Amazone presteert het om overal dezelfde kwaliteit te leveren. Her en der in Bangkok, Jomtien, snelweg tankstations, UdonThani airport, zelfs in Vientiane lukt het. Heel verschil met 1985, kook koffie dat urenlang pruttelde in een hangende glazen bol. Bahhhhhhh

 4. Kees janssen zegt op

  Dat de amazon coffee overal dezelfde koffie schenkt kan ik niet beamen..
  Ze hebben een leaflet hoe bv cappuccino gemaakt dient te worden.
  Echter bij een aantal zaken maken ze er meer een café latte van.
  Deze gaat snel terug en uitgelegd wat een cappuccino is.
  Na 3 keer en duidelijke uitleg gaat het lukken.
  Opmerkingen als dit is amazon cappuccino enz zijn niet relevant.
  De amazon coffee waar we regelmatig komen, en dat zijn er best veel weten nu hoe ik de cappuccino drink.
  Komt er nieuw personeel die denken het te weten maar wordt door collega’s keurig uitgelegd hoe het moet.

 5. Cornelis zegt op

  Thailand en koffie………. Het bovenstaande doet me verlangen naar mijn favoriete koffiestekje in Chiang Rai, maar ik moet nog even geduld hebben, helaas!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website