Satay – gegrilde kip- of varkensvlees stukjes

Satay – gegrilde kip- of varkensvlees stukjes

Een populair streetfood gerecht in Thailand is Satay, gegrilde kip- of varkensvlees stukjes op een stokje, geserveerd met saus en komkommer.

De stukjes vlees op een stokje worden meestal geserveerd met pindasaus. De marinade verschilt per straatverkoper, maar het is meestal een goede balans tussen zoet en pittig. Tip: probeer ook eens Moo Ping of gegrilde varkensspies, dat is een meer populair lokaal gerecht.

Er zijn vele satay variaties, zo kan je kiezen uit kip, varkensvlees, rundvlees, buffelvlees of visballetjes. Tijdens het grillen worden verschillende kruiden of marinades op het vlees gesmeerd, waardoor het extra sappig wordt.

Meestal wordt de satay ter plekke gegrild en vaak verkocht per 15 stokjes. Als je het koopt, krijg je ook wat saté-dipsaus, samen met wat kruiden en groenten. Prijs: 60 THB voor 15 stokjes.

Video streetfood in Thailand: Satay – gegrilde kip- of varkensvlees stukjes

Bekijk hier de video


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website