Satay – gegrilde kip- of varkensvlees stukjes

Satay – gegrilde kip- of varkensvlees stukjes

Een populair streetfood gerecht in Thailand is Satay, gegrilde kip- of varkensvlees stukjes op een stokje, geserveerd met saus en komkommer.

Satay is een populair gerecht in Thailand en wordt vaak geserveerd als streetfood. Het gerecht bestaat uit gemarineerd vlees, meestal kip of varkensvlees, op een stokje gegrild boven houtskool en geserveerd met een pindasaus en een komkommer- en uiensalade.

De Thaise versie van satay heeft een kenmerkende smaak die afwijkt van andere Zuidoost-Aziatische landen. Het vlees wordt meestal gemarineerd met kurkuma, komijn en koriander, wat het een pittige en aromatische smaak geeft. De pindasaus wordt ook op smaak gebracht met Thaise kruiden zoals galangal, citroengras en kaffir limoenblaadjes, wat het een unieke smaak geeft die perfect past bij het gegrilde vlees.

De stukjes vlees op een stokje worden meestal geserveerd met pindasaus. De marinade verschilt per straatverkoper, maar het is meestal een goede balans tussen zoet en pittig. Tip: probeer ook eens Moo Ping of gegrilde varkensspies, dat is een meer populair lokaal gerecht.

Er zijn vele satay variaties, zo kan je kiezen uit kip, varkensvlees, rundvlees, buffelvlees of visballetjes. Tijdens het grillen worden verschillende kruiden of marinades op het vlees gesmeerd, waardoor het extra sappig wordt.

Meestal wordt de satay ter plekke gegrild en vaak verkocht per 15 stokjes. Als je het koopt, krijg je ook wat saté-dipsaus, samen met wat kruiden en groenten. Prijs: 60 THB voor 15 stokjes.

Video streetfood in Thailand: Satay – gegrilde kip- of varkensvlees stukjes

Bekijk hier de video

3 reacties op “Video streetfood in Thailand: Satay – gegrilde kip- of varkensvlees stukjes”

 1. khun moo zegt op

  Zeker aan te raden.
  Bij mijn laatste bezoek in ons Isaan dorpje elke dag voor 3 maanden sate met gebakken rijst (khauw Phat) gegeten.
  Behalve de diepvries gerechten van de 7 / 11 was er voor mij in het dorpje niet veel eetbaars te krijgen.
  Het was een straat stalletje in een dorpje.
  Ik vroeg altijd vers gegrilde en vertelde dat ik de sate over 20 minuten op kwam halen.
  Altijd met de aanwijzing dat ik het soek soek wilde. ( goed gaar).
  Dat goed gaar wil weleens uitpakken als half gaar in Isaan.
  De 60 baht voor 15 stokjes lukte ons niet.
  ik kocht 6 stokjes voor 100 baht, wat ook de prijs voor de locale bevolking was.
  De sate saus was prima, en niet te heet.
  ik deed ook een voorraadje in de koelkast en had een kleine stomer om de volgende dag ook nog te kunnen eten.Even goed doorstomen van het vlees kan geen kwaad, vooral niet wanneer de electriciteit ’s nachts uitgevallen is en de koelkast een uur of 6 zonder koeling de warmte heeft moeten trotseren.

 2. John zegt op

  Laat dit nu één van mijn favoriete gerechten van Thailand zijn. Ik kan daar blijven van smullen.

  Hopelijk is dit een gezond tussendoortje zonder al te veel toegevoegde suikers 😉

 3. Lung addie zegt op

  ‘Prijs: 60 THB voor 15 stokjes.’
  Je schrijft het heel goed: ’60THB voor 15 STOKJES’….je moet dan wel zelf het vlees nog kopen en grillen……Je hebt enkel de stokjes……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website