Liefhebbers van vlees loopt nu het water in de mond. Deze ribbetjes Thaise stijl smaken heerlijk en ook kinderen zijn er gek op. 

Spareribs met honing (See Krong Mu Aob Nam Pheung) is het favoriete gerecht voor iedereen die varkensribbetjes houdt. Het zachte varkensvlees gemengd met diverse kruiden zijn dan ook overheerlijk. Ze worden eerst gestoofd tot ze zacht zijn en de honing lus de kruiden, maakt dat ze heerlijk zoet en pittig smaken. Dankzij de toevoegingen waaronder sjalot, koriander, knoflook, gember en natuurlijk honing, is het een echte smaaksensatie.

“See Krong Mu Aob Nam Pheung” is een smaakvol Thais gerecht dat bestaat uit varkensribben, gemarineerd en geglazuurd met honing. De naam van het gerecht beschrijft de hoofdcomponenten: “See Krong Mu” betekent varkensribben, “Aob” duidt op het roosteren of bakken, en “Nam Pheung” betekent honing. Deze combinatie van ingrediënten resulteert in een heerlijk evenwicht tussen de hartige smaak van het vlees en de zoete, rijke smaak van de honing.

De bereiding van “See Krong Mu Aob Nam Pheung” omvat het zorgvuldig marineren van de ribben in een mix van Thaise kruiden en specerijen, waaronder vaak elementen zoals sojasaus, knoflook, en mogelijk wat pittige ingrediënten, afhankelijk van de voorkeur. Na de marinade worden de ribben langzaam geroosterd of gebakken, waarbij ze regelmatig worden ingesmeerd met honing. Dit zorgt voor een glanzend, kleverig glazuur dat het kenmerk is van dit gerecht.

De smaak van “See Krong Mu Aob Nam Pheung” is een unieke combinatie van zoet en hartig met een subtiele diepte van de gebruikte kruiden en specerijen. Het vlees is meestal mals en valt gemakkelijk van het bot, terwijl het honingglazuur een aangename zoetheid en een licht gekarameliseerde smaak geeft.

Dit gerecht is populair in Thaise restaurants en wordt vaak geserveerd als onderdeel van een uitgebreide maaltijd of als een aantrekkelijk voorgerecht. Het is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop Thaise kookkunst verschillende smaakprofielen balanceert, resulterend in gerechten die zowel complex als heerlijk zijn.

In de onderstaande video zie je de bereiding. eet smakelijk.

Video: Spare Ribs met honing – See Krong Mu Aob Nam Pheung

Bekijk hier de video:

3 reacties op “Sparerib met honing – See Krong Mu Aob Nam Pheung (video)”

 1. mr.Bojangles zegt op

  Dank je, gaan we proberen. 😉

 2. Danzig zegt op

  De juiste uitspraak vermelden bij zo’n gerecht lijkt me wel op zijn plaats. In de Nederlandse transcriptie:
  Sie-kroong-moe-op-naam-phung, met resp. de volgende tonen: dalend-(half)lang, midden-lang, stijgend-lang, laag-kort, hoog-lang, dalend-kort.

  • Rob V. zegt op

   Dat is nog steeds een hele kluif Danzig. In het Thai’s is het ซี่โครงหมูอบน้ำผึ้ง, sîe-kroong (ribbetjes) mǒe (varken) òhb (gebakken, geparfumeerd) nám-phûng (honing, letterlijk: vloeistof+bij). Dankzij Ronald Schütte zijn Thaise taal boekje is chocola van de fonetiek te maken maar beste is gewoon het Thaise schrift en uitspraak te leren. Kan sowieso gee kwaad gerechten en andere dingen in het Thaise schrift bij de hand te hebben voor als je iemand wil vragen of ze het hebben en het duidelijk en correct uitspreken niet zo wil lukken.

   Enne, een goed ribbetje smaakt altijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website