Padthai of toch maar Hoi Tod?

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , , ,
10 januari 2016

Het meest bekende Thaise gerecht is ongetwijfeld Padthai. CNN heeft als ik het allemaal moet geloven een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van dit gerecht en zelfs een lijst samengesteld van restaurants die wereldwijd de beste Padthai serveren.

Uiteraard gaat het er bij CNN niet anders aan toe dan bij heel veel andere zogenaamde door ‘deskundigen’ opgestelde rankings. Alleen al het woord ‘wereldwijd’ doet het ergste vrezen. Akkoord, wellicht hebben ze in Sacramento nog een Thai restaurant ontdekt dat dit gerecht op het menu heeft staan en wellicht, wie zal het zeggen, heeft men de smaakpapillen ook nog in Amsterdam in werking gesteld. Hoe ik aan die wetenschap kom?

Al wandelend door een van mijn favoriete eetstraten in Bangkok kwam ik bij een piepkleine eetgelegenheid de volgende alleszeggende reclametekst tegen: “Padthai: We are the 5th best of the world.”

Sukumvit Soi 55 Thonglor

Met name in de avonduren is Soi 55 op de welbekende Sukhumvit road een aartsparadijs voor iedereen die eens wil genieten van Japanse, Koreaanse of uiteraard ook vele Thaise gerechten. Keuze in overvloed.

Daarbij is Thonglor heel simpel per BTS bereikbaar. Stap maar uit bij de halte Thonglo en je wandelt simpel de brede straat binnen. Waarom in de schrijfwijze bij de skytrain de letter R ontbreekt is een simpel welbekend Thai raadsel.

Aan weerszijden van de brede weg ligt een keur van restaurantjes. Het is veelal geen moeilijke opgave om mooie en lekkere eetgelegenheden op te sommen met daarbij prijzen die er niet om liegen. Echter op Thonglor zal het je nergens de kop kosten. Je komt terecht in gelegenheden waar overwegend Thai komen en het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Daarbij zijn ook de vele niet Thai gelegenheden meer dan geschikt om eens kennis te maken met de eetculturen van bijvoorbeeld Japan of Korea. Bijna overal bestaat de menukaart uit kleurrijke afbeeldingen waarop duidelijk staat aangegeven wat ter tafel komt. Heerlijk om je eens aangenaam te laten verrassen. En nogmaals van de gehanteerde prijzen sta je op Thonglor in positieve zin verstelt.

Pad Thai en Hoi Tod

De aller lekkerste Pad Thai die ik ooit heb gegeten tref je na ongeveer honderd meter aan de linkerzijde van de straat aan bij de buurman die als “the world 5th” te boek is komen te staan.

Bij het “Hoi Tod Chaw-Lae Restaurant” tref je behalve dit in verschillende variaties geserveerde gerecht ook Hoi Tod aan oftewel op een hete plaat gebakken Zeevruchten en verwerkt tot een overheerlijke omelet.

Voor mij is deze Chaw Lae de Number One van de wereld als het om Pad Thai of om Hoi Tod gaat. En op het menu dat aan de muur hangt staan naast de vele variaties ook nog Or-Ror en Or Suan, maar dat ga ik beslist nog allemaal uitproberen. Mijn reis is immers nog maar net begonnen.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Padthai of toch maar Hoi Tod?”

 1. Diny de wilde zegt op

  Kunt u mij recept van Pad Thai geven

  • Joseph Jongen zegt op

   “I don’t need Google my wife knows everything” (opschrift t-shirt) Diny google jij toch maar eens naar “recepten pad thai.” Er bestaan heel wat variaties

 2. Sander de Graaf zegt op

  Een paar weken geleden een paar dagen in Thonglor vertoeft. Inderdaad veel restaurants in diverse nationaliteiten. Ook 2 keer gegeten in het “Hoi Tod Chaw-Lae Restaurant”. Hun padthai khung behoort inderdaad tot beste gerechten van de planeet en wordt geserveerd met een aantal echte grote garnalen. En met de BTS kan je heel snel en makkelijk een groot deel van Bangkok verkennen

 3. kjay zegt op

  Beste Joseph. U als liefhebber zou toch eens het restaurant Nahm moeten bezoeken ( misschien hebt u het al bezoekt? ). Het kost een vermogen aan bahtjes, maar dan heb men ook wat! Het restaurant is zelfs opgenomen in de San Pellegrino en genoteerd als 22e beste restaurant van de wereld!
  Dit is wat ik noem een culinair hoogtepunt als ik Bangkok bezoek. Verder ga ik in Bangkok altijd eten bij Gaggan. Dit is Indiaas en genoteerd als 10e van de wereld! Bij deze bezoeken is mijn culinaire reis naar Bangkok geslaagd! Dan gaan we weer over tot de orde van de dag met Pad Thai, Laab Moo, Naam tok moo etc. ( Heerlijk hoor!!! )

  68/1 Soi Langsuan, Ploenchit Road, Lumpini, Bangkok, 10330
  +66 2 652 1700
  http://www.eatatgaggan.com

  27 South Sathorn Road, Thung Maha Mek, Sathon, Bangkok 10120
  +66 2 625 3333
  http://www.comohotels.com/metropolitanbangkok/dining/nahm

  Smakelijk eten!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website