Naklua, een eldorado voor visliefhebbers

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Eten en drinken, Reisverhalen
Tags: , , ,
19 april 2022

amnat30 / Shutterstock.com

Ben je het barleven van Pattaya ietwat beu of wil je eens een ander restaurant proberen, ga dan eens naar het nabijgelegen Naklua. Zeker als je een visliefhebber bent, kom je hier prima aan je trekken.

Hoewel er genoeg zogeheten bahtbusjes naartoe rijden is mijn favoriet vervoermiddel in Pattaya nog steeds de motorbike.

Via de Second Road rijden we naar de grote rotonde en vervolgen onze weg richting Naklua. Daar aangekomen zien we een grote, met de bekende kleurige lappen omwikkelde, boom waarbij het midden van de weg tevens met rood-witte betonnen blokken is gemarkeerd. Op dit punt aangekomen zie je links een parkeerterrein met daarbij een uitgebreide vismarkt.

De markt

Wandel maar eens over de markt rond en bekijk de vele vissoorten, die te koop worden aangeboden. De vissen stralen je hier aan en als je in de vissenogen kijkt en de frisse kieuwen even oplicht, dan kun je constateren dat het allemaal supervers is. Dagelijks wordt de vis hier door de achter de markt gelegen visserijbevolking aangevoerd. Naast de meer bekende vissoorten zie je ook bij ons minder in zwang zijnde soorten, zoals kleine haaien. De vangst van de dag zullen we het maar noemen.

Ook aan schelpdieren is beslist geen gebrek. Kreeft, krab, garnalen, Sint Jacobschelpen, mosselen en vele andere schelpdieren liggen in alle maten en soorten te koop. Jammer dat ik hier op mijn hotel en op een restaurant ben aangewezen, want wat zou ik hier dolgraag willen kokkerellen.

De promenade

Achter de markt is een betegelde promenade aangelegd, eigenlijk is het meer een groot plein waar je op een bankje zittend over de zee uitkijkt. Rechts daarvan zie je het uiterst kleine vissershaventje en de huisjes van de mensen, die met de visvangst de kost moeten verdienen. Afgaande op de schamele huisjes is de beloning niet bepaald florissant te noemen. Je kunt daar vrijuit rondlopen en wellicht nog een aardige foto maken.

We gaan vis eten

Na het zien van al die mooie verse en ongetwijfeld lekkere vissen heb je wellicht trek gekregen in een hap zeebanket. Vlakbij de markt liggen twee bijzondere visrestaurants. Op weg zijn we het eerste al gepasseerd. Vanaf de markt rijden of lopen we een heel klein stukje terug en zien dan nu aan de rechterkant van de weg het Plathong visrestaurant. Via het parkeerterrein loop je naar binnen waarna je met uitzicht op de rustig kabbelende zee verder kunt gaan genieten van een heerlijke vismaaltijd. Voor de niet visliefhebber is er voldoende keuze uit andere gerechten.

Voor het tweede restaurant rijden we rechtdoor de markt voorbij. We rijden over een brug en gaan rechtdoor. Volg dus niet het verkeer, dat op een bepaald punt rechtsaf slaat richting Sukhumvit Road. Enkele meters verder zie je aan je linkerzijde van de weg een groot lang gebouw, waarin het grote Mumaroi restaurant is gevestigd. Een filiaal tref je ook aan op de 3e Road en in het een 25-tal kilometer verder gelegen Siracha. Het restaurant is bij de Thais zeer geliefd en in de avonduren speelt er regelmatig een aardig orkestje. Beschaafd en niet al te luid, zodat je aan tafel ook nog met elkaar kunt converseren. Tracht een tafeltje met uitkijk op zee te krijgen. De naam van het Mumaroi restaurant staat boven op het dak in de Thaise taal, verlicht in neonletters, aangegeven. Beide restaurants zijn aan zee gelegen en kan ik van harte aanbevelen.

7 reacties op “Naklua, een eldorado voor visliefhebbers”

 1. Tookie zegt op

  Mumaroi is inderdaad een zeer leuk restaurant met heerlijke vis/seafood. Het ligt aan zee en heeft diverse mooie terrassen met parasols als ik me goed herinner.

  Wat ik jammer vind is dat de thai geen fillet kunnen maken. Visfillet heeft geen graten en geen huid maar dat maakt voor de thai niets uit die eten gewoon alles op en kluiven de kop en staart ook nog even goed af.

  De laatste tijd gaat ongeveer 70% van de bestellingen die wij in restaurants doen fout. Mijn vrouw bestelt in het thais maar dan nog schijnt het te moeilijk te zijn om de juiste bestelling te serveren. Nou ja uiteindelijk komt het toch meestal goed.

 2. BramSiam zegt op

  Hoewel ik gewoonlijk halverwege Pattaya en Jomtien verblijf neem ik altijd de moeite om naar Mum Aroi te gaan. Een paradijselijke plek met een rijke keuze aan verse vis en schaaldieren. Er komen inderdaad veel welgestelde Thais, hetgeen een goed teken is wat betreft de kwaliteit van het eten. Eigenlijk moeten we dit soort uitgelezen plekjes niet teveel promoten, want dan wordt het er drukker en duurder. Dat is het mooie van Pattaya. Het heeft voor iedereen wat te bieden, vooral als het gaat om de primaire levensbehoeften..

 3. Frank zegt op

  Ik ken beide restaurants want we wonen er vlakbij in Naklua (27 Road).
  Die verse vis is (vooral als je zelf kokkerelt) fantastisch.
  In een vis restaurant toch nog een tip. Zoek zelf de vis uit die je op je bord wilt hebben.
  Vers is: Rode binnenzijde kieuwen en heldere ogen.
  Het gebeurt nogal eens dat er een vis onder uit de vriezer wordt gebikt en daar kun je
  goed ziek van worden.
  Schelpdieren zou ik sowieso niet gebruiken. Ze worden ongekoeld bewaard en dat kan
  ernstige vergiftiging veroorzaken. (Eet die maar in NL !)

  Frank F

 4. Singtoo zegt op

  We kennen Mum Aroi.
  We hebben er ook diverse keren gegeten.
  Het zijn zeker goede zaken.
  Maar we prefereren toch om naar Bang Sarai te rijden.
  Ook direct aan de zee bij het visrestaurant met de naam RimHad te eten.
  Wij vinden dat de prijs kwaliteit verhouding hier beter is.
  Maar het is een stukje buiten (voorbij) de stad.
  We eten hier dan ook regelmatig/
  We hebben hier een keer met 10 personen gegeten.
  Inclusief krab en behoorlijk diverse visgerechten, drankjes en dessert.
  Kosten een 3.000 Thb.

 5. Jacques zegt op

  Afgelopen maand heb ik daar nog gegeten met 10 personen en geen overdreven bestellingen gedaan en ik was 9000 bath kwijt. Het bandje speelde wel aardig.
  Ik ga liever naar Ton Hack, (Na jomtien), baan amphur of bang sarai. Gewoon op het strand en het eten is voortreffelijk en betaalbaar.

 6. Piet zegt op

  Naast die vismarkt is het ook heerlijk picknicken …mijn ( thaische) vrouw doet de inkopen en verzamelt garnalen, kokkels en wat dies meer zei…daarna met de verse voorraad naar de diverse tentjes die het ter plekke voor je grillen…inmiddels heb ik op het gras wat kleedjes uitgerold ( te huur voor 10 baht bij het aldaar gelegen kiosje….wel netjes terug brengen he want je betaald geen borg) en dan tussen de veel aanwezige Thai lekker smikkelen …kost geen reet en verser kan niet…ook is er voldoende drank etc te koop naast de markt dan behoef je zelfs dat niet mee te sjouwen
  Groet
  Piet

  • Giani zegt op

   Zelf ook meermaals gedaan, op dat gras zitten tussen 95% Thai, iedereen vriendelijk, met de Thaise glimlach.
   Zalig relaxen na het drukke marktje te bezoeken, goede en verse vis eten, sociale contacten maken met de andere genieters naast je, van het gras, rust en zeezicht genieten, en dat op zeer korte afstand van het extreem drukke Pattaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website