De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag een ontbijtgerecht met zijn oorsprong in China: Youtiao, maar in Thailand bekend als Pathongko (ปาท่องโก๋), een Chinese donut.

Youtiao is een lange goudbruin -gefrituurde strook van deeg vaak gegeten in China en in andere Oost- en Zuidoost-Aziatische landen. Youtiao wordt normaal gesproken bij het ontbijt gegeten als bijgerecht bij rijstcongee, sojamelk of gewone melk gemengd met suiker.

In Thailand wordt Youtiao over het algemeen pathongko genoemd vanwege de verwarring met een ander soort dessert. In Thailand wordt pathongko ook ondergedompeld in gecondenseerde melk of, in het zuiden, gegeten met kaya.

3 reacties op “Verrassingen uit de Thaise keuken: Youtiao of Pathongko (gefrituurd deeg)”

 1. Jacobus zegt op

  Het heeft wel de smaak van een oliebol zonder rozijnen en krenten. Best wel lekker zo nu en dan. Het lijkt me niet bepaald gezond.

  • Labyrinth zegt op

   Gefrituurd in verse olie is ok en best lekker … maar op de markten (Talad Yai) en zeker de dagmarkten (Talad Nat) kijk men niet zo nauw met de olie. Hier in Trad ken ik de cirkel van gebruikte KFC olie die verkocht wordt aan “marktkramers” die de olie na heel wat gebruik op z’n beurt aan collega’s door verkopen tot de olie donker bruin is …. Begrijp helemaal wat je bedoelt Jacobus

 2. hein zegt op

  zijn heerlijk bij de koffie s morgens hier ook verkrijgbaar bij sommige toko s gebakken uit de vriezer of als poeder om zelf het beslag te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website