Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Een minder bekend gerecht bij farang is Yam Woon Sen (Mungbean-noedelsalade) ยำ วุ้นเส้น, maar vooral geliefd bij Thais.

De basis van deze pittige salade zijn heldere mungboonnoedels (groene bonen noedels). Veel mensen weten niet dat glasnoedels eigenlijk gemaakt zijn van mungboonzetmeel. In Thailand worden ze gebruikt als men probeert af ​​te vallen. Niet omdat ze zo bijzonder gezond zijn (het zijn nog steeds vooral koolhydraten!), maar omdat glasnoedels veel water opnemen. Je hebt maar weinig noedels nodig om een ​​kom te vullen. Dus aan het eind van de dag heb je minder calorieën gegeten.

Het is een pittige salade die daarom niet voor iedereen geschikt is. De samenstelling kan heel verschillend zijn zoals willekeurige stukjes zeevruchten, gehakt, varkensvlees, surumi, tomaten, selderij en uien. Als dressing wordt limoensap gebruikt en meestal wordt er suiker toegevoegd.

Wie voor pittig gaat zal genieten van deze salade.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Yam Woon Sen (Spicy Mungbean-noedelsalade)”

  1. Johannes zegt op

    Een van mijn absolute favorieten. Hoe scherper des te beter.
    Ook eenvoudige en snelle bereiding als de ingrediënten voorhanden zijn.
    Rijkelijk selderij groen is voor mij een essentie.

  2. Louis zegt op

    Heerlijke salade, hoewel je het eigenlijk in ons westers perspectief bijna geen salade kan noemen. Er zit namelijk nauwelijks groenten in. Zelf hou ik niet van selderij en vervang ik het door verse koriander.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website