Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Een bijzonder maar voor de visliefhebbers heerlijk gerecht is Pla Chon Lui Suan (Slangenkop vis met groenten en kruiden) ปลา ช่อน ลุย สวน

Vandaag een niet alledaags gerecht met een enigszins vreemde naam. Pla Chon Lui Suan is bijzonder vanwege de vis die er nogal lelijk uitziet. Thais noemen het een slangenkop vis. Laat je daardoor vooral niet afschrikken want de vis smaakt goddelijk.

Het gerecht Pla Chon Lui Suan bestaat uit gestoomde vis in combinatie met verschillende groenten en kruiden, bedekt met een pittige frisse knoflookachtige saus die de smaak een flinke boost geeft. De combinatie van vis en groenten is echt een aanrader.

Om een idee te geven wat je kan verwachten, een overzicht van de ingrediënten: chili, limoensap, vissaus, peterselie, korianderblaadjes, muntblaadjes, citroengras, sjalotjes en citroen. De gestoomde groenten bestaan uit wortel, kool, baby maïs, etc.

Ben je visliefhebber, dan is dit een smaaksensatie die je moet proberen.

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Geheimen van de Thaise keuken: Pla Chon Lui Suan (Slangenkop vis met groenten en kruiden)”

  1. Joost.M zegt op

    Pla Chon is een van de lekkerste vis die uit zoet water komt met een geheel eigen smaak. Dit in tegenstelling van vele andere zoetwatervissen. Om in open water te vissen is een uitdaging. De wilde Pla Chon is dan ook het lekkerst. Er wordt ook veel gekweekte Pla Chon verkocht , die is wat minder van smaak.
    Wat minder makkelijk te verkrijgen is Pla Boe (ander naam weet ik niet) Deze is nog net iets lekkerder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website