Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Een voorbeeld daarvan is het gerecht: Kua Kling (droge curry) คั่ว กลิ้ง uit Zuid-Thailand.

Wederom een bijzonder gerecht uit de regionale Thailand keuken: Kua Kling. De ene curry is de andere niet en dat geldt zeker voor deze smaakvolle variant met een explosieve smaak.

Kua Kling wordt bereid met varkensvlees, kip of rundvlees en currypasta. Het bijzondere van curry zit in de bereiding. Het mengsel van vlees en currykruiden wordt net zo lang geroerd totdat het geheel geen vocht meer bevat, vandaar de naam droge curry. De smaak is zilt, krachtig en pittig. Hoewel het uiterlijk wat lijkt op Laab Moo uit het Noorden van Thailand, is het niet vergelijkbaar. Laab Moo heeft een enigszins zurige smaak en bij Kua Kling voert de hartige en kruidige smaak de boventoon.

De basis voor Kua Kling is rode curry met kurkuma (vandaar de gele kleur) en verse chili. Het geheel wordt op smaak gebracht met bruine suiker en vissaus. Het wordt na bereiding geserveerd met rijst, kool, avocado en komkommer.

Vooral geschikt voor de liefhebbers van pittig!


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website