Drie geheime plekjes in Chiang Mai

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , ,
2 maart 2012

Iedereen die in een bepaalde plaats een beetje bekend is zal bijzondere plekjes kennen waar het goed en aangenaam toeven is. In dit verhaal wil ik mijn favorieten een beetje toelichten. Om te beginnen; het gaat over spijs en drank.

Niets bijzonders zal menigeen wellicht denken, want in een plaats van het formaat van Chiang Mai zijn restaurants te kus en te keur te vinden.

Achtereenvolgens gaan we in dit verhaal op de koffie met gebak, gebruiken de lunch en dineren in idyllisch gelegen restaurant. Daarbij kost geen van de drie gelegenheden je de kop.

Love at first bite

Laten we maar beginnen met koffie en gebak. Je wandelt in Chiangmai vanaf de Thapei Road over de brug die over de Ping rivier loopt en over de brug ga je direct naar rechts. Vervolgens wandel je het allereerste smalle straatje in. Honderd meter verder kom je dan in een uitspanning terecht met de naam ‘Love at first bite’.

De eigenaresse is een echte vakvrouw op het gebied van gebak en alles is home made. Je zit er heerlijk en in alle rust buiten onder de bomen. De koffie is van uitstekende kwaliteit en voor het gebak kun je een keuze maken uit een zeer uitgebreid assortiment. Sinds kort heeft men ook een kleine kaart met lunchgerechten. De zaak is alleen overdag geopend.

Pongyang Angdoi

Als je in Chiangmai bent wil je uiteraard ook naar een bezienswaardigheid zoals het Maesai Elephant Camp. Het ligt buiten de stad en je hebt in dit geval eigen vervoer nodig. Enkele kilometers verder ligt aan de linkerzijde van de weg het Pongyang Angdoi resort dat eigendom is van een van de hotemetoten van de Singha brouwerij. Bij het resort is ook een restaurant gevestigd vanwaar je een betoverend uitzicht heb op een waterval en de lager gelegen betoverende vallei.

Gewoon een sprookje om daar de lunch te gebruiken of gewoon een glaasje te drinken. Heineken of welk ander biermerk dan Singha is niet verkrijgbaar en dat zal je gezien de geschetste achtergrond ook niet verbazen. Kijk maar eens naar hun site www.pongyangangdoi.com.

De beelden zeggen meer dan heel veel woorden. Eten met je ogen heeft hier een dubbele betekenis. Je hebt aan twee blauwe of bruine kijkers niet genoeg om tijdens het eten of gewoon het nuttigen van een drankje het overweldigende natuurschoon in je op te nemen en daarbij te luisteren naar het geklater van de waterval.

Khaomao – Khaofang restaurant

Het derde fenomeen is eveneens even buiten Chiangmai gevestigd en helaas moet je ook voor deze bijzondere uitspanning over eigen vervoer beschikken. Het restaurant luisterend naar de wat moeilijke naam Khaomao – Khaofang is gelegen vlakbij de weg 108 van Chiangmai naar Hangdong.

Richting Hangdong volgend passeer je na een aantal kilometers achtereenvolgens Big C, de Makro en het Jiffy benzinestation. Vrijwel direct na Jiffy sla je bij de verkeerslichten rechtsaf richting Chiangmai Night Safari. Omdat het restaurant aan de andere kant van de weg is gelegen keer je bij de eerstvolgende mogelijkheid en dan sta je na een tiental meters bij het schitterende Khaomao – Khaofang restaurant.

Verklap er verder niet te veel over. Eten is ook sfeer en die zul je hier in overvloed aantreffen. Een klein voorproefje kun je zien als je kijkt naar www.khaomaokhaofang.com. Lekker eten in een paradijselijke omgeving en geen exorbitante prijzen. Fijne avond gewenst en smakelijk eten.

 


» Laat een reactie achter


17 reacties op “Drie geheime plekjes in Chiang Mai”

 1. erik zegt op

  love at first bite is inderdaad een aanrader,ga ik wel 2 x per week, vooral tijdens de aarbeientijd

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Dick van der Lugt zegt op

   Ik ben een kritische aardbeieneter. In Nederland eet ik alleen Nederlandse aardbeien en geen Spaanse. Die hebben veel minder smaak. Hoe smaken de Thaise aardbeien? Ik durf ze (nog) niet te proeven.Help me!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Hans Bos (redactie) zegt op

    In de verte smaken de Thaise winterkoninkjes naar aardbei. Ze zijn een stuk harder, uiteraard om snel bederf in dit klimaat tegen te gaan. Toch eet ik ze graag op brood.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • king zegt op

    Er zijn in thailand 4 tot 5 aarbeienrassen.Van hard en zuur(zeer populair bij sommige Thais)tot zacht en zoet.
    Laatste bijna dezelfde smaak als in Nederland worden veel in gebakjes verwerkt met heerlijke room!Bijv te koop bij Gateaux House.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Renate zegt op

   Jammer dat jullie het bezoek aan een olifanten kamp aanprijzen, waar de olifanten eerst martelingen moet ondergaan om al de kunsten uit te voeren. Een olifant kan maar 50 kilo dragen op hun rug. Dus alle toeristen doen mee aan de martelingen zonder dat zij hierover worden ingelicht. !
   Beter om naar het https://www.facebook.com/TheElephantNaturePark te gaan.
   Daar worden olifanten opgevangen en krijgen ze een redelijk leven terug.
   Hoop dat jullie dit niet zien als gezeur…veel toeristen weten niet hoe de olifanten worden getraind. Je krijgt tranen in je ogen als je ziet hoe ze worden bewerkt met speren in een te klein hok om hun wil te breken. Od hun jong word afgenomen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Miek37 zegt op

    ik deel je mening Renate, goed dat je dit zegt, veel toeristen weten dat niet, velen willen het ook liever niet weten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Peter zegt op

  Die zijn zuur zuur en zo hard als een knol zou ik haast zeggen. Ik hoef ze niet en ze staan stijf van de chemie. De lychee’s komen er weer aan, dat is wel feest die zijn om te zuigen zo lekker.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • teun zegt op

   als je nou echt thais wil eten dan weet ik nog een adres. het is een restaurant gelegen aan de Chang Phuak Road (richting centrum Chiangmai) met de naam Ngum Phaideng. geopend van 18.00 – 03.00 ‘s nachts).
   Het is een traditioneel thais restaurant, dat een engels-talige menu-kaart heeft. Je wordt snel bediend door buitengewoon voorkomend personeel. En ook het eten – uiteraard – is heel erg aan te raden. En nee, ze hebben geen “thaise aardbeien” op het menu. Die zijn over het algemeen inderdaad hard en zuur.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. ReneThai zegt op

  Twee weken geleden dronk ik een heerlijke koffie bij Love at First Bite , en het gebak was ook overheerlijk

  Foto’s :

  http://www.plaatjesdump.nl/upload/a4b399364f12c9126bfab50099a1fcc3.jpg

  http://www.plaatjesdump.nl/upload/abac2372abc6dacef7c50ba32ff34e8a.jpg

  http://www.plaatjesdump.nl/upload/5a8bafe1c3491916e9dc9677995afd46.jpg

  http://www.loveatfirstbite-cm.com/

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. cora weijermars zegt op

  Jammer…ik ben net 5 dagen in Chiang Mai geweest.
  Ik zal de adressen opslaan om ze volgend jaar misschien te kunnen gebruiken.
  Overigens…er was erg veel rook in de lucht van het afbranden van de grond.
  We zijn nog 1 dag in Pai geweest en daar eigenlijk van ellende er weg gegaan omdat één van ons last van rode ogen en zijn keel kreeg.
  Erg jammer want we logeerden daar op een geweldige plek.
  Ook dat volgend jaar misschien weer opnieuw proberen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. jogchum zegt op

  Teun,
  Eet elke dag echt Thais.
  Echte Thaise restaurants zijn de hele dag namelijk open en niet pas om 5uur s’middags.
  Het restaurant waar ik om 12 uur mijn eten nuttig samen met vele Thais kost slechts 30 bath

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • teun zegt op

   Jogchum,

   Wat is jouw definitie van echt Thais? Het eten of de openingstijden? Het restaurant waar ik het over heb is van 18.00 – 03.00 uur open. Wordt 100 % gerund door thais en er staan alleen thaise gerechten op menu. Vanaf TBH 30.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Leoni zegt op

  Ik woon al ruim een jaar in Chiang Mai en had tot dusver enkel love at first bite ontdekt wat inderdaad geweldig is (ik ga er heel bewust niet te vaak heen haha)! Ga dus zeker de andere twee restaurants eens opzoeken bedankt voor de tips! En Jochem: Heel goed!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Sandra zegt op

  Ik ga straks in april, als we naar Thailand gaan, samen met Jib onze thaise fietsvriend alle 3 uitproberen.
  Wat een heerlijk vooruitzicht.

  Bedankt hoor,

  Vrgr sandra

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. jogchum zegt op

  Leoni,
  Het restaurant waar ik altijd eet heeft geen engelstalige-menu kaart alleen 10 bakken met
  echt Thais-eten waar je uit kan kiezen.
  Je hoeft alleen maar aan-tewijzen wat je wil eten, wel zo makkelijk als je wel engels kan
  lezen maar niet alles begrijpt wat er precies staat

  In restaurants waar wel engelse-menu kaarten aanwezig zijn komen over het algemeen ook
  alleen maar ”’farangs”’ zij hebben niet door dat ze vele en vele malen meer betalen dan in
  een echt Thais-restaurant
  Voor 30 bath kun je heel lekker eten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • teun zegt op

   Jogchum,

   Wat kun jij toch in algemeenheden kletsen:
   1. eerst zijn het de openingstijden, die – volgens jou – bepalen of het een thais restaurant is en nu
   2. is het het feit of er een engelse kaart is een criterium, alweer volgens jou.

   Maar nu snap ik het: jij eet in een soort thaise van der Valk met maar 10 gerechten en maar opscheppen. Nou, in een beetje thais restaurant staat er een veelvoud daarvan op het menu in prijs tussen de TBH 30 en TBH 120. Hangt dus af van wat je neemt en met hoeveel mensen. Een hele vis is rond de TBH 100, maar daar eet je makkelijk met 3-4 man/vrouw van.

   Ik kom al jaren in die door mij genoemde tent en heb er – behalve mijzelf – hooguit 2-3 keer “farang” gezien (behalve kennissen die vanuit Nederland bij mij logeerden). Dus er zitten 99,9 % thaise mensen en dat is volgens mij het enige criterium. Ze hebben er ooit vor mij een engelse kaart bijgevoegd, want men spreekt geen woord engels. Dan is het minder makkelijk bestellen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Leoni zegt op

   Kom op kinders hou oud zijn we nou. En Jochem “heel goed” was sarcastisch bedoeld aangezien je zo beretrots was dat je echt Thais at. Ik ken de plaatsen en ik eet er geregeld met mijn Thaise man. Echter ben ik ook weleens toe aan een heerlijke farang maaltijd! Want elke dag dezelfde keuken verveeld op den duur. Dus laten we stoppen met wie er beter is om wie wat eet. 5 dagen per week kleuterjuf spelen vind ik genoeg!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website