Steufima, de god van het Voedsel en de Drank, komt goed aan zijn trekken in Bangkok. Niet alleen telt zo’n beetje elke thanon en soi tientallen mobiele eetgelegenheden, vaak niet meer dan een paar tafels met krukken; restaurants met gerechten uit alle windstreken (van goedkoop tot extreem duur), maar er zijn ook tot keuken omgebouwde bestelwagens.

Guru, het altijd interessante zusje van Bangkok Post, constateert dat er steeds meer food trucks in Bangkok komen.

Ze belicht er twaalf en geeft ook nog tips mocht iemand in de verleiding er een te openen. Voor 420.000 baht heb je al een omgebouwde wagen; doe er nog eens iets van 80.000 baht bij en je kunt beginnen met kokkerellen (niet vergeten inkopen te doen). Ik beperk me tot vier wagens. De overige kun je vinden op de website van de krant.

SummerStreet

SummerStreet staat van maandag tot zaterdag van 16 tot 22 uur in Ari Soi 2. De wagen is een initiatief van drie Thaise ontwerpers en dat is wel te zien aan de strakke vormgeving. Specialiteit is boven een houtskoolvuurtje gegrild zeebanket: zoetwater garnalen, oesters, inktvis, steurgarnalen en blauwe krab, met voor de liefhebbers een pittige saus. Verkrijgbaar in een set van 399, 599 of 999 baht.

Annette I Tim Tuk Tuk

Een bekende verschijning op vier locaties in Bangkok en twee in Pattaya. Vetarm ijs in elf smaken, zoals de hartvormige Bubble gum, Chocolate & banana in de vorm van een poot [?] en Mango & passion fruit met een schattig vlindertje erop. Locaties: Siam Center (10-21 uur), Food Republic, Baiyoke I Tower Night Market en Khao San Road. Pattaya: CentralFestival, Talad Nam Si Pak. Zie fb.com-annetteitimtuktuk.

Pizza Aroy

Keuze uit achttien pizza’s, de meeste echte Italiaanse (dat hopen we dan maar, want de pizza’s van de Pizza Company lijken meer op zeebeschuit), zoals de pizza salami pepperoni, Margherita en Parma ham. Ze worden bereid in een houtgestookte oven. Locatie: Town in Town, Sri Wara Road (woensdag tot zondag, 12 tot 20 uur). Zie fb.com/pizza.aroy.

 

Banh Mi Moy

Dat moet een Vietnamees zijn. Klopt. Vietnamese sandwiches, gevuld met crispy roast pork, sardines, lemon grass chicken, Vietnamese pork patty en BBQ pork met huisgemaakte mayo en paté. Locatie: Sukhumvit soi 47 (di-vr 11-15 uur; zat en zon zie fb.com/banhmiboythailand).


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Eten uit een bestelwagen, weer ’s wat anders”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Zeebanket voor 400 tot 1000 Baht, zo’n 300 Baht voor een pizza en 80 Baht voor een ijsje met heel veel suiker.
    Leuk voor de liefhebbers hoor, maar dat zullen voornamelijk toeristen zijn.
    Waar is die 80.000 Baht eigenlijk voor? Voor de jaarlijkse vergunning?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website