Bangkok restaurants op loopafstand

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , ,
1 december 2010

Baan Khanitha

Iedereen die vaker naar Thailand gaat, of er wellicht woont, zal zo zijn of haar eigen favoriete restaurantjes hebben. De één zal sfeer ambiëren, een ander zal meer letten op culinaire hoogstandjes en weer iemand anders wellicht de prettige bediening of de ligging van het betreffende etablissement. Kortom eten betreft letterlijk een zeer persoonlijke smaak en is uiteraard mede afhankelijk van het te besteden budget.

In de beginjaren dat ik onder meer Thailand bezocht liet ik me maar al te vaak leiden door de aanbevelingen in de Lonely Planet en andere reisgidsen. Vreemd genoeg kwam ik veelal van een koude kermis thuis en voldeed de betreffende eetgelegenheid in slechts  geringe mate aan de verwachting.

Bangkok

Uiteraard zijn eetgelegenheden in een miljoenenstad als Bangkok niet te tellen en de mogelijkheden bijna onbeperkt. Toch is het voor de niet ingewijde vaak een hele opgave om iets aardigs te vinden, zeker als je het voor de toerist zo keurig geplaveide pad nu eens niet wilt bewandelen. Toeristische eetattracties, zoals het grootse restaurant op de 76e verdieping van de Bayoke Tower, is ondanks het schitterende uitzicht over de stad, meer een attractie in een sfeerloos geautomatiseerd gerund restaurant. Ook het op Silom Road gelegen Silom Village, hoe aardig van opzet ook, is uitsluitend op de toerist gefocust.

En wat te denken van een ‘attractie’ als het ‘No Hands’ restaurant waar een lieftallige Thaise schone het eten naar je mond brengt? Je moet als normale sterveling toch niet aan zoiets koloniaals denken. Een Thai zul je in deze restaurants nauwelijks of niet tegenkomen. Maar ja, ook voor deze gelegenheden bestaat een doelgroep, ieder zijn meug zullen we maar zeggen.

Op ontdekkingsreis

Zullen we nu samen eens op ontdekkingsreis gaan en een paar gekke en minder gekke eetgelegenheden  bezoeken? We gaan dan naar een paar restaurantjes waar de Thaise keuken centraal staat en die nauwelijks onderling vergelijkbaar zijn. Laten we het maar gemakkelijk houden en beginnen bij Soi Cowboy. Per slot van rekening is dit toch een straatje dat bij velen bekend en gemakkelijk bereikbaar is, zowel per BTS Skytrain als met de ondergrondse.

We staan nu op de hoek bij Old Dutch op het eind van Soi Cowboy en gaan daar naar rechts. Ongeveer veertig meter verder zien we aan de rechterzijde een klein restaurantje luisterend naar de naam ‘Love Scene’. Niet bang zijn en rustig via de smalle ingang naar binnen stappen. Buiten aan de straatzijde heb je al kunnen zien dat visliefhebbers hier aan hun trekken kunnen komen. Het is een zeer eenvoudig klein restaurant met kale tafeltjes waar een mengelmoesje van Thai en farang elkaar ontmoeten. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar proef het sfeertje.

Geen visliefhebber? Geen nood. We staan weer op de hoek bij Old Dutch maar gaan nu naar links en vervolgens na ongeveer honderd meter bij het Fine Italian Restaurant Giusto naar rechts. We hadden afgesproken om op de Thaise tour te gaan, dus slaan we het keurige restaurant van onze Italiaanse vriend ditmaal over. Vijftig meter verder zien we aan de linkerkant het Wanakarn restaurant. Let even goed op het moeilijk zichtbare uithangbord met de naam van het restaurant. Als je liefhebber bent van de Thaise keuken moet je hier beslist naar binnen gaan en voor een zacht prijsje je laten verwennen. De bedienende dames hebben een koddig uitziend hoofddoekje op en de bezoekers zijn voornamelijk Thai.

Op onze ontdekkingstocht wandelen we verder naar de bijna buurman van Wanakarn, luisterend naar de naam Bharani en ook hier serveert men Thaise gerechten. Het restaurant is eenvoudiger ingericht dan de buurman en het kost je ook hier niet de kop. We wandelen weer verder en komen binnen twintig meter aan dezelfde kant Pak Bakery tegen, gespecialiseerd in lunchgerechten en gebak. We lopen verder en zien aan de andere zijde van de straat weer een Thais restaurant met de naam Puangkeauw. Ook dit restaurant is zoals veel Thaise eetgelegenheden niet duur. Wil je Thais eten en er een goed glas wijn bij drinken in een trendy sfeertje, loop dan nog vijftig meter verder. Daar zie je het Modern Asian Cuisine, restaurant Lo-Shu. Het kost hier een paar bahtjes meer dan bij de eerder genoemde restaurants, maar allez we hebben vakantie.

Pegasus Bangkok

Als je nog even Bangkok’s meest exclusieve gentlemen’s club (vanaf de buitenkant) wilt zien loop je nog een paar stappen verder en zie je Pegasus. Entree inclusief twee drankjes 1800 baht. Wil je daarbij nog in het gezelschap van een hostess verkeren dan betaal je daarvoor 900 baht per 45 minuten. En die schattebout kun je toch ook niet op een droogje laten zitten en daarvoor moet je uiteraard ook nog even in de beurs tasten. Ga toch maar lekker een hapje eten. En als geld toch geen rol speelt ga dan naar Baan Khanitha, mijn favoriete restaurant gelegen in Soi 23. Vanaf  het genoemde Old Dutch wandel je naar links en is het een wandeling van ongeveer vijf tot tien minuten. Het restaurant ligt aan de rechterzijde en je kunt er binnen en buiten dineren in een gezellige ambiance en de prijs valt best mee voor een restaurant van deze klasse.

Soi 22

Als je op Sukhumvit Road Soi Cowboy even letterlijk links laat liggen en aan de rechterkant van de weg verder wandelt naar Soi 22 zie je na ongeveer honderd meter in deze straat aan de linkerkant een klein intiem restaurantje luisterend naar de naam Khing Klao.

Een bijzonder aardig en goedkoop etablissement met specialiteiten uit het noordoosten van Thailand. Op het einde van Soi 22 ligt het grote hotel Le Dalat. Ga op de splitsing 25 meter naar links. Je ziet daar aan de rechterkant het piepkleine winkelcentrum ‘Camp Davis’ met bij de ingang een Starbucks coffeeshop. Loop daar naar binnen en laat je verrassen in het bijzonder sfeervolle restaurant met de naam Sukothai. Ook daar zul je geen spijt van krijgen. Deze laatstgenoemde zaak is wellicht iets te ver voor een wandeling. Geen nood: bij het begin van Soi 22 is een standplaats met bromfietstaxi’s. Een aparte belevenis op de buddyseat, maar taxi’s zie je er eveneens in overvloed voor het geval je de bromfietsrit van enkele minuten niet ambieert.

Alle genoemde restaurants liggen op loopafstand van Soi Cowboy en zijn allemaal gespecialiseerd in de Thaise keuken. Onderling niet vergelijkbaar, maar stuk voor stuk uniek in hun soort.

Bangkok restaurants op loopafstand  – lees het op Thailandblog.nl

16 reacties op “Bangkok restaurants op loopafstand”

 1. Badbold zegt op

  Hallo Joseph, bedankt voor de info. Handig als ik weer naar Bangkok ga. Zonder handen eten lijkt me ook wel leuk, het is lang geleden dat ik voor het laatst gevoerd ben.

 2. Joseph Jongen zegt op

  Restaurant Sukothai -op het eind van Soi 22- is wegens verbouwing van het kleine winkelcentrum tijdelijk gesloten.

 3. Ton zegt op

  Bedankt. Een goed uitziende culinaire roundtrip. Daar maken we gebruiken.

 4. Robert zegt op

  Goeie tips. Een ander erg goed restaurant in dit gebied is het nieuwe Balee Laos, links aan het eind in Suk soi16, met wijnkamer en een paar zeer acceptabele Bordeaux. Het voormalige Balee Laos (in dezelfde soi even eerder aan de rechterkant) heet sinds een maand of zo Sea Squid, en heeft een hoofdzakelijk vis menu. Dezelfde eigenaar.

 5. erik zegt op

  en niet te vergeten ,schuin tegenover de ingang van Robinson op de hoek van Soi 15 het eeuwenoude restaurant(ik kom er al sinds 1972) probeer er eens de eend,mmmm smullen

 6. werner zegt op

  ben benieuwd wat het eten daar kost ga volgend jaar voor het eerst .

 7. Johnny zegt op

  Eerlijk gezegd ben ik er nog nooit geweest. TE duur. Ik vind het verschil zo groot met een dinner om de hoek voor slechts 100 bathjes. Bovendien vraag ik mij af of het allemaal wel zo goed is.

 8. ThailandPattaya zegt op

  Om even in te haken op de door reisgidsen aanbevolen restaurants, ik ben momenteel in Thailand en onlangs voor de eerste keer naar een min of meer bekend restaurant geweest, “Cabbages & Condoms”. Dit was ook meteen de eerste keer dat een restaurant me echt slecht is bevallen.

  Slecht en duur eten gecombineerd met slechte service verpakt in een leuke gimmick. Daarmee is cabbages & condoms wel samen te vatten vind ik. Het eten was eigenlijk gewoon slecht(zelfs de rijst was niet goed bereid), de bediening liet met enige regelmaat borden vallen en kwam met verkeerde bestellingen aan tafels, en als klap op de vuurpijl kwam er bovenop de toch al flinke prijzen nog een niet aangekondigde belasting en service fee.

  De gimmick vind ik goed, het idee erachter ook maar als restaurant in mijn ogen absoluut geen aanrader.

  Wel absolute aanraders in mijn ogen(excuseer de spelling) Home kitchen op het einde van langsuan, khung kung aan het water in de buurt van het royal palace, het oude vrouwtje onder het viaduct bij de U-turn tussen prakhanon en on nut(dit blijft mijn favoriete eetgelegenheid in Bangkok), en het kleine restaurantje van een moeder en dochter tegenover the mall department store in nonthaburi(met het groene interieur).

  • kick zegt op

   dit is een topper moet je wel een paar uurtjes voor uittrekken hollandse eigenaar van indoneesien afkomst serveert ook gerookte aal perfekte sweer en een goed gastheer zo als het hoord ( http://www.mataharirestaurant.com/ ) laat even weten wat je er van vond

   • erik zegt op

    jammer dat het in Pattaya is,daar krijg je mij niet heen,laat hij maar een filiaal in BKK beginnen

 9. kick zegt op

  topper in bangkok ( http://saxophonepub.com/2010/ ) bij het victorry monument

 10. Niek zegt op

  Old Dutch restaurant is van naam veranderd, al enige jaren geleden. De voormalige Nederl. eigenaar is vertrokken en heeft, naar horen zeggen, een restaurant in Chiang Rai geopend.

  • Bert Gringhuis zegt op

   Ik ben er niet zo lang geleden nog geweest, Niek. Het mag van eigenaar veranderd zijn, maar volgens mij staat er overal nog “Old Dutch”, op de ramen, op het menu en op de rekening. ook op vele websites wordt dit Nederlandse restaurant nog steeds genoemd. Ik heb het dan wel over “Old Dutch” in Soi Cowboy, of is (was) er nog een ander restaurant met dezelfde naam?

   • Niek zegt op

    Ja, ik was mis, dat klopt inderdaad, maar er zit nu een engelsman in met uiteraard een engelse menukaart; dus geen bitterballen, kroketten, broodje half-om e.d.m. of heeft de nieuwe eigenaar die hollandse culinaire kunst ook overgenomen? Volgende week pendel ik weer naar Bangkok en zal me dan informeren

    • Bert Gringhuis zegt op

     Ik heb er onlangs geluncht met een broodje kaas en bal gehakt (met mosterd), heerlijkl!!!

   • Robert zegt op

    Liep er 2 weken geleden langs, ze adverteren nog wel met kroketten en frikandellen in Cowboy. Niet dat die daar ooit lekker waren trouwens, als ze ze al hadden. Ik heb het dan over een paar jaar geleden. 3 keer onverrichter zake huiswaarts gekeerd, en nadat ze ze dan eindelijk wel een keer hadden nooit meer teruggekeerd. Wellicht was dat net in de overgangsperiode, misschien was de eigenaar nog een beetje aan het twijfelen tussen Shepherd’s pie en een echte Hollandse berelul met mayo op het menu of zo.

    Nou was ik in Chiang Rai 2 jaar geleden, en verzeilde daar in een bar die een Nederlands menu had. Ook daar kroketten besteld die echt niet weg te werken waren, 1 kleffe brei. Geen idee of het aan de kroketten, de olie, of de kok lag – zover reikt mijn kunst van het frituren niet. Wellicht was dat het cafe dan van die gast die Niek noemt.

    Ach, er is verder genoeg lekker eten in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website