Aroi, een Belgisch restaurant

Door Dick Koger
Geplaatst in Eten en drinken, Restaurants, Thailand tips, Uitgaan
Tags: ,
5 augustus 2013
Aroi, een Belgisch restaurant

Ruim een jaar geleden, schreef ik een stukje over een nieuw Thais restaurant, Thaifresh. De Nederlandse eigenaar vertelde toen al dat hij wellicht een koper voor het restaurant zou zoeken. Die koper is nu gevonden.

Een Belg kocht het en hij veranderde de naam in Aroi. Dit is het Thaise woord voor lekker, maar de lay-out zou ook kunnen verwijzen naar het feit dat Albert ook koning is van Franssprekende Belgen is. Over die layout is nagedacht getuige een andere mededeling. De inrichting is niet wezenlijk veranderd, zij het dat de grote ruimte nu helemaal gesloten is en air-condition de zaak op een aangename temperatuur houdt. Ook is er midden in de zaal een originele kroonluchter opgehangen, geheel opgebouwd uit bierglazen.ortom, ik ben zeer positief over de inrichting.

Ik ben er met lunchtijd en wil beginnen met een wit Belgisch biertje. Op de menukaart wijs ik een Limburgse witte aan, maar helaas, die is uitverkocht. Geen nood, er zijn genoeg andere Belgische biertjes. Even later komt niet de eigenaar, maar kennelijk wel iemand die daar nauw mee geassocieerd binnen. Ik vertel hem van mijn teleurstelling. Maar we hebben Hoegaarden, zegt hij onmiddellijk. Alleen ben ik nu net bezig met een nieuwe menukaart. Hij laat me zien dat op die nieuwe kaart inderdaad Hoegaarden staat. Om het goed te maken biedt hij me een flesje aan. Prima gastheer.

We eten een clubsandwich en die is gewoon voortreffelijk. De erbij geserveerde frietjes zijn zoals frietjes behoren te zijn. Op de menukaart zie ik eenvoudige hapjes, zoals gehaktballen, kroketten, een croque monsieur, een croque madame, een croque Boum, boum en een croque Hawai. Kortom genoeg heerlijk happen. De hoofdgerechten, nagerechten en pizza’s zijn om over naar huis te schrijven. Ook hebben ze geïmporteerde mosselen met frites voor 250 Baht en een dagelijks lunch menu voor 190 Baht. De inrichting en genoeg Belgische bieren, en Thaise.

Het restaurant is niet direct gelegen op een gemakkelijk bereikbare locatie. Aan de oostelijke kant van Sukhumvit in soi 89, schuin tegenover de Makro. Je kruist de spoorlijn en de twee levensgevaarlijke snelwegen, gelukkig beveiligd met werkende stoplichten. Even verder rechts ligt Aroi Pub en Restaurant.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Aroi, een Belgisch restaurant”

 1. Teunis van Ekeren zegt op

  Toevalligerwijs ben ik daar gisteren voor de lunch geweest. Ook heb ik de clubsandwich genomen. Helaas waren de frietjes veel te slap en zacht! Menu zag er overigens prima uit. Die avond was het Amerikaans-Mexicaans eten. Mooi restaurant.Kroonluchter inderdaad apart en daar heb ik dan ook een foto van genomen. Niet makkelijk te vinden. Er wonen daar een paar kennissen en ik was er al een paar keer voorbij gekomen.

 2. hein zegt op

  Beste Belg,

  Kom dagelijks mijn kinderen ophalen bij de school achter uw restaurant en ga dan even lunchen, alleen de laatste keer bestelde ik groentensoep,maar dat leek nergens op, heldere bouilon en wat geraspte wortel was alles, er toch genoeg groenten te koop.
  Hoop volgende keer beter ,groet hein

 3. chris zegt op

  Hello zoals ik kan lezen is dit restaurant gelegen langs de sukhumvit road schuin tegenover de makro

  Mag ik dan veronderstellen dat is gelegen in Pattaya richting Sattahip
  Graag antwoord zodat dit ook eens kan bezoeken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website