Na de onstuimige regen op het duikersparadijs Koh Tao, is het tijd geworden om de balans op te maken en terug te keren naar het normale leven.

Koh Tao is een klein (28 km²) eilandje in het zuidoosten van de Golf van Thailand. De kustlijn is grillig en mooi: rotsen, witte stranden en blauwe baaien. Het binnenland bestaat uit jungle, kokosnootplantages en cashewnoot boomgaarden. Er is geen massatoerisme, er zijn vooral kleinschalige accommodaties. Koh Tao is alleen per boot bereikbaar. Veel toeristen komen vanaf Koh Samui met een grote veerboot.

Duiken

Koh Tao is een prachtig idyllisch eiland en ideaal voor beginnende duikers omdat er weinig stroming is. De onderwaterwereld bij Koh Tao is van ongekende schoonheid. Er zijn dan ook diverse duikscholen, ook Nederlandse, waar je goedkoop je PADI duikbrevet kunt halen. Gewoon een keertje duiken om uit te proberen kan natuurlijk ook.

Regen, veel regen

Vanaf 27 maart werd Koh Tao getroffen door stortregens en overstromingen. De week daarvoor was het ook stormachtig weer. Door de golven en de onstuimige zee konden toeristen het eiland niet verlaten. In tegenstelling tot verontrustende berichten in de media was er de afgelopen dagen wel elektriciteit, water en voedsel. De bevolking op Koh Tao is op alles voorbereid en er is altijd ruim voldoende voedsel op voorraad.

Koh Tao: alles weer normaal

Donderdag is het regenen gestopt. De wind is afgenomen en de zon breekt af en toe weer door. Tijd om de schade op te nemen en de rotzooi op te ruimen. De schade viel gelukkig mee. Een resort werd getroffen en er is een stukje strand weggespoeld.

De bewoners op Koh Tao kennen het klappen van de zweep en binnen 24 uur is het meeste al weer schoongemaakt. Het herstellen van een aantal wegen zal wat meer tijd in beslag nemen. De belangrijke verkeersaders zijn niet beschadigd. Het leven op Koh Tao is inmiddels weer net als anders en de toeristen kunnen dit prachtige eiland weer bezoeken.

Weersvoorspellingen Thailand: warmte keert terug

Het lagedrukgebied is zo goed als verdwenen en er is er een hogedrukgebied in aantocht. De temperatuur is al flink gestegen. Vrijwel overal is het overdag 30 graden of meer. Het Thaise KNMI heeft geen nieuwe weerswaarschuwingen voor Zuid-Thailand afgegeven, de laatste was van 31 maart. Er zijn nog wel een aantal onweersbuien met regen voorspeld, maar dat is niet ongebruikelijk.

Op Koh Samui is het vandaag 28 graden en droog. Hetzelfde geldt voor Phuket, droog en 30 graden. Krabi: 29 graden en droog. En voor de toeristen die vandaag aankomen op Bangkok, het is 34 graden, droog en bewolkt.

Het weer en de weersvoorspellingen in Thailand zijn prima te volgen op de officiële website van Thai Meteorological Department: www.tmd.go.th

Een aantal goede blogs over het weer in de regio:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website