Koh Samui is het derde grootste eiland van Thailand en is maar 25 bij 21 kilometer groot, maar het binnenland is bergachtig met een aantal leuke plekken om te bezoeken.

Zo heb je enkele mooie watervallen, zoals die van Na Muang, die in een beschermd park liggen en van kliffen van twintig en zestig meter naar beneden storten. Ook dit is een favoriet familie-uitstapje bij de Thai, want de eerste waterval mondt uit in een natuurlijk zwembad waar je kan baden.

Voor het toerisme voet aan de grond kreeg, leefden de mensen hier vooral van de export van kokosnoten. Bezoek eens zo’n kokosplantage, waar naar Thaise traditie apen worden ingezet. De getrainde beestjes gooien per dag niet minder dan zeshonderd kokosnoten naar beneden!

Meer dan strand

De populairste stranden zijn Chaweng en Lamai langs de oostkust, die langs de andere kusten zijn rustiger en kleinschaliger. Aan de noordkust bijvoorbeeld ligt het karakteristieke Bophut, met Bophut Beach maar vooral het mooie oude vissersdorp. Ooit was dit een Franse uitpost in Thailand en die sfeer hangt hier nog steeds, met houten Chinese winkelhuisjes waar je kleding of juwelen kunt kopen en stemmige bars en restaurants langs het strand. Bophut ligt in de schaduw van de Big Buddha, een boeddhistische tempel op een landtong met een twaalf meter hoog gouden Boeddhabeeld.

Rond Koh Samui liggen nog een 80-tal kleinere eilandjes, waaronder die van het Ang Thong Marine park, met spectaculaire rotsen en grotten, tropische bossen en mooie stranden. Vanuit Koh Samui kan je een excursie boeken om op de eilandjes te gaan snorkelen,kajakken, zwemmen of wandelen in de natuur. Ook in buurt de ligt Koh Tao. Koh Tao heeft een laid back atmosfeer en is vooral populair bij duikers. In een baaitje kan je snorkelen aan een koraalrif waar de vissen even kleurrijk als origineel zijn. En als je wat brood in het water gooit, word je onmiddellijk omringd door honderden vissen die een graantje willen meepikken.

De boot vanuit Koh Samui naar het nabijgelegen Koh Pha Ngan wordt veelvuldig gebruikt door rugzaktoeristen, want daar vinden elke maand de beruchte ‘full moon’-party plaats.

Video: Koh Samui – Kokosnoot eiland

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website