Koh Samui is het derde grootste eiland van Thailand en is maar 25 bij 21 kilometer groot, maar het binnenland is bergachtig met enkele leuke plekken om te bezoeken.

Zo heb je enkele mooie watervallen, zoals die van Na Muang, die in een beschermd park liggen en van kliffen van twintig en zestig meter naar beneden storten. Ook dit is een favoriet familie-uitstapje bij de Thai, want de eerste waterval mondt uit in een natuurlijk zwembad waar je kan baden.

Voor het toerisme voet aan de grond kreeg, leefden de mensen op Koh Samui vooral van de export van kokosnoten. Bezoek eens zo’n kokosplantage, waar naar Thaise traditie apen worden ingezet. De getrainde beestjes gooien per dag niet minder dan zeshonderd kokosnoten naar beneden!

Meer dan strand

De populairste stranden zijn Chaweng en Lamai langs de oostkust, die langs de andere kusten zijn rustiger en kleinschaliger. Aan de noordkust bijvoorbeeld ligt het karakteristieke Bophut, met Bophut Beach maar vooral het mooie oude vissersdorp. Ooit was dit een Franse uitkijkpost in Thailand en die sfeer hangt hier nog steeds. Met houten Chinese winkelhuisjes waar je kleding of juwelen kunt kopen en stemmige bars en restaurants langs het strand. Bophut ligt in de schaduw van de Big Buddha, een boeddhistische tempel op een landtong met een twaalf meter hoog gouden Boeddhabeeld.

Rond Koh Samui liggen nog een 80-tal kleinere eilandjes, waaronder die van het Ang Thong Marine park, met spectaculaire rotsen en grotten, tropische bossen en mooie stranden. Vanuit Koh Samui kun je een excursie boeken om op de eilandjes te gaan snorkelen, kajakken, zwemmen of wandelen in de natuur. Ook in buurt ligt Koh Tao. Koh Tao heeft een ‘laid back’ atmosfeer en is vooral populair bij duikers. In een baaitje kun je snorkelen aan een koraalrif waar de vissen even kleurrijk als origineel zijn. En als je wat brood in het water gooit, word je onmiddellijk omringd door honderden vissen die een graantje willen meepikken.

De boot vanuit Koh Samui naar het nabijgelegen Koh Pha Ngan wordt vaak gebruikt door rugzaktoeristen, want daar vinden elke maand de beroemde ‘full moon’-party plaats.

Koh Samui Tips: Verborgen juweeltjes

Koh Samui, staat bekend om zijn prachtige stranden, luxe resorts en levendige nachtleven. Echter, er zijn enkele minder bekende aspecten van dit eiland die veel toeristen misschien niet weten.

  • Geheime watervallen: Naast de populaire watervallen zoals Na Muang en Hin Lad, zijn er ook enkele verborgen watervallen op het eiland, zoals de Khun Si waterval. Deze waterval is minder bekend en bezocht, waardoor je kunt genieten van een rustige en serene sfeer temidden van de natuur.
  • Laem Sor Pagoda: In het zuiden van Koh Samui ligt de minder bekende, maar prachtige Laem Sor Pagoda. Deze gouden pagode is een vredige en spirituele plek, omgeven door een adembenemend landschap en uitzicht op zee. Het is een perfecte plek voor diegenen die op zoek zijn naar rust en reflectie.
  • Traditioneel vissersdorp Hua Thanon: Gelegen in het zuidoosten van het eiland, biedt Hua Thanon een authentieke glimp van het lokale leven. Het dorp is een van de oudste op Koh Samui en staat bekend om zijn kleurrijke vissersboten en levendige markten waar je verse vis en lokale delicatessen kunt vinden.
  • Samui Cultural Center and Fine Art of South East Asia: Dit culturele centrum is een verborgen schat die de rijke geschiedenis, kunst en cultuur van Zuidoost-Azië tentoonstelt. Met zijn prachtige traditionele architectuur en boeiende collecties, biedt het centrum een unieke kijk op de culturele achtergrond van de regio.
  • Wandelen en bergbeklimmen: Veel bezoekers realiseren zich niet dat Koh Samui ook mogelijkheden biedt voor wandelen en bergbeklimmen. Er zijn verschillende wandelroutes die je naar een spectaculair uitzicht op het eiland leiden, zoals de route naar Khao Hua Jook, een bergtop met een prachtig panoramisch uitzicht op Koh Samui.
  • Biologische boerderijen en kooklessen: Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Thaise keuken, zijn er biologische boerderijen zoals de Samui Green Market en de Samui Institute of Thai Culinary Arts (SITCA) die kooklessen aanbieden. Hier kun je meer leren over de lokale ingrediënten en technieken om traditionele Thaise gerechten te bereiden.
  • Oude boeddhistische tempels: Koh Samui is de thuisbasis van vele prachtige tempels die buiten de gebaande paden liggen, zoals Wat Samret en Wat Sila Ngu. Deze tempels bieden een rustige en serene omgeving voor meditatie en reflectie, evenals een kans om de prachtige architectuur en kunstwerken te bewonderen.

Video: Koh Samui – Kokosnoot eiland

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website