Koh Tao is een eiland gelegen in de Golf van Thailand in het zuiden van het land. Koh Tao wordt ook wel het Schildpadeiland genoemd, maar waar de naam precies vandaan komt is niet duidelijk. Het eiland lijkt van de zijkant gezien op het schild van een schildpad. Ook gebruiken verschillende bedreigde zeeschildpadden het eiland als nestplaats.

Over Koh Tao zegt TripAdvisor: ‘Het schitterende met palmbomen begroeide Koh Tao, drijft sereen in de Golf van Thailand en ontleent zijn naam aan de vele zeeschildpadden die op de stranden leven. Witte zandstranden beschut door steile heuvels – welke alleen toegankelijk zijn met vierwielaangedreven voertuigen – en 300 dagen zon per jaar, nodigen uit tot lange middagen luieren.’

Koh Tao is een populair bestemming voor mensen die op zoek zijn naar prachtige stranden, helder blauw water en een ontspannen sfeer. Het eiland staat bekend om zijn duiken en snorkelen, met prachtige onderwaterwereld vol kleurrijke vissen en koraalriffen. Er zijn talloze duikscholen op het eiland, dus het is gemakkelijk om te leren duiken of je duikvaardigheden te verbeteren. Maar Koh Tao is meer dan alleen duiken en snorkelen. Er zijn ook prachtige stranden om te ontspannen, zoals Mae Haad Beach en Sairee Beach. Je kunt ook deelnemen aan allerlei wateractiviteiten, zoals jetskiën en parasailen.

’s Avonds kun je genieten van de heerlijke Thaise keuken, met allerlei gerechten om te proberen, van pad thai tot curry. Er zijn ook talloze gezellige bars en restaurants met live muziek om van te genieten.

Koh Tao is een geweldige plek voor een ontspannen vakantie, met genoeg te zien en te doen voor iedereen. Het is een unieke bestemming die je echt een keer moet bezoeken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website