De Full Moon Party op Koh Phangan in Thailand staat op het lijstje van de meeste backpackers. Het feest op het strand van Haad Rin in Koh Phangan heeft inmiddels een mythische status en daardoor een grote aantrekkingskracht op vele buitenlandse jongeren die Thailand bezoeken.

Volgens de verhalen begon het met een groep backpackers in de jaren ’80 van de vorige eeuw met een klein verjaardagsfeestje op het strand bij volle maan. Het idee sloeg aan en momenteel komen er meer dan 10.000 feestvierders naar dit maandelijkse strandfeest. Overgoten met fluorescerende verf en voorzien van de beruchte emmertjes drank. Velen beleven de nacht van hun leven, dansend, springen over vuurkoorden en feesten tot in de vroege uurtjes.

Dit soort massale feesten hebben wel een aantal mogelijke valkuilen. Hier zijn dan ook tien tips om te voorkomen dat jouw feest een teleurstelling wordt.

1. Boek een accommodatie ruim van tevoren
Hostels en hotels op Koh Phangan zijn snel volgeboekt vooral in Haad Rin vlakbij de partyscene. Als de datum voor de Full Moon party nadert, gaan de prijzen behoorlijk omhoog. Dus vermijd afzetpraktijken door in ieder geval vier dagen eerder te komen om een accommodatie te boeken tegen een reële prijs. De meeste accomodaties eisen een minimaal verblijf van vier nachten gedurende de Full Moon party periode. Als je niet iemand bent die graag vooruit plant, neem dan een ferry naar Koh Phangan en weer terug of kies voor de speedboat.

2. Wacht zolang mogelijk om naar het feest te gaan
Er is geen haast om naar het strand van Haad Rin te gaan en met feesten te beginnen. Als je dat doet, is de kans veel groter dat je een groot deel van het feest mist omdat je bedwelmd door drank ergens bewusteloos op het strand ligt. Er zijn een aantal zeer mooie stranden om te chillen aan de westkant van het eiland en een paar bars met dakterrassen om de zonsondergang te zien. Daarnaast kom je genoeg leuke bars tegen op weg naar het strand waar de sfeer en muziek net zo goed zijn en de drankjes veel goedkoper. Ga niet eerder dan 11 uur ’s avonds naar Haad Rin.

3. Koop je eigen verf
Fluorescerende T-shirts en UV body paint is de dresscode op de Full Moon Party. Bij diverse kraampjes kan je jouw lichaam voorzien van afbeeldingen en niet echt originele slogans, en dat voor slechts 50 tot 250 Baht, afhankelijk van het ontwerp. Maar als je zelf zes tubes verf koopt bij een lokale supermarkt ben je maar een fractie van dat bedrag kwijt.

4. Koop drankjes ver weg van het strand
Net zoals op ieder festival zijn drankjes drie tot vier keer duurder dan buiten het terrein. Dezelfde regel geldt bij Full Moon. Koop een emmertje drank op het strand en je betaalt de hoofdprijs namelijk 500 baht. Gaat je iets verder weg van het strand, dan krijg je een betere deal voor ongeveer 150 Baht. Een andere optie is een wandelingetje maken naar de plaatselijke supermarkt, maar ook supermarkten dichtbij het strand zullen hun prijzen verhogen dus koop je Chang biertjes op tijd en wat verder weg van het feest.

5. Blijf weg van het vuur
Mocht je na veel drank denken dat ‘fire rope skipping’ met een paar onbekenden een goed idee is, dat is het niet. Er zijn veel vuurshows op het strand die je de mogelijkheid bieden om door vuurringen te springen, te limbodansen onder een vuurkoord door of touwtje te springen met een brandend touw. Tenzij je graag pijnlijke brandwonden wilt, is het niet slim om hier aan mee te doen.

6. Houd een enkele baht over voor de WC
Al die cocktails eisen hun tol en slaan op je blaas. De meeste mannen kiezen er voor om de zee als toilet te gebruiken. Voor dames is dit wat lastiger. Dus als je wat privacy wenst, dan moet je wel 15 Baht betalen. Bars en restaurants langs het strand rekenen ook een klein bedrag. Bewaar daarom wat cash.

7. Zorg voor voldoende vocht
Water zal je beste vriend zijn als je deze nacht bewust wilt meemaken. Alcohol droogt je lichaam uit en zorgt voor een kater. Door voldoende water te drinken kan je dat enigszins beperken. Koop een sixpack met waterflessen voor ongeveer 50 Baht en neem het mee naar het strand of koop in ieder geval een 2 literfles om het de hele avond vol te houden. Je hebt tien keer meer energie om te dansen en de kater pakt de volgende dag ook wat vriendelijker uit.

8. Deel (bucket) love
De beruchte Love buckets (een gevaarlijke mix van alcohol, soda en energy drinks) is over het hele strand verkrijgbaar. De kosten variëren, dus onderhandelen is een must. Sommige kraampjes bieden 2-voor-1 of koop twee en krijg er een gratis. Kan aantrekkelijk zijn, maar twee buckets is al veel meer dan een persoon kan verdragen, dus deel de bucket love met je vrienden.

9. Draag schoenen of stevige slippers
Het strand ligt vol met troep, van bierflesdoppen tot stukken glas en brandende peuken. Ga zeker niet blootsvoets lopen of dansen hoe verleidelijk het ook mag zijn. De meeste gewonden vallen door glasscherven in de voeten, dat kan zelfs een slagaderlijke bloeding veroorzaken. Je bent gewaarschuwd.

10. Waardevolle spullen achter slot en grendel
Helaas wordt er redelijk veel gestolen tijdens de vrolijke Full Moon. Zo raken pechvogels hun waardevolle spullen kwijt. Ons advies neem alleen het hoognodige mee: geld, telefoon, kamersleutel. Laat camera en designer handtassen thuis en geniet van een feest die je om allerlei reden nog lang zal heugen.

4 reacties op “Full Moon Party, Thailand: 10 survival tips”

 1. Jan Hoekstra zegt op

  Full moon party is niet meer wat het is geweest en daar ben ik het mee eens. Ik houd van een feestje maar ik had hier iets ander van verwacht. Goed artikel in de Time over de “Full moon” “party” http://world.time.com/2013/07/08/thailands-full-moon-parties-have-become-a-trashy-disgrace/

 2. Siam zegt op

  Slachtoffer van zijn eigen succes en weinig controle, maar gezien de inkomsten voor een paar mensen zal het niet snel veranderen(is een kleine industrie inmiddels) denk ik.

 3. Jacqueline zegt op

  Alle kamerprijzen gaan omhoog ook al boek je ver van te voren , en boeken kun je alleen voor 4/5 dagen , de prijs van de gedeelde taxi het eten en drinken echt alles is tijdens De full moon duurder .
  De mensen hebben groot gelijk , want kom je op het eiland na de full moon party , is het er erg rustig. Voor ons is het dan een van de fijnere bestemmingen .
  Als je alleen voor het feest naar het eiland wilt , kun je gkoedkoper en net zo makkelink met de ferry van Kom Samui heen en terug , deze vaart heel de avond tot en met de andere dag

 4. Carlo zegt op

  Ik ben gek op clubs en parties. Ben wel een eind vijftiger en nog steeds zeer kwiek. Zo is Insomnia mijn vaste stek in Pattaya als ik er ben.
  Maar ben nog nooit naar die beruchte fullmoon-party geweest, al zou dit graag eens beleven.
  Maar is dit niet enkel voor jongelui??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website