Zeg je Koh Samui dan zeg je ook Chaweng Beach. Chaweng Beach is één van de meest schilderachtige en levendige stranden op het eiland.

Het past zelfs volledig bij de stereotype omschrijvingen in de ‘glossy’ reisbrochures: ‘poederzacht wit zand, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen’.

Zonaanbidders

Het strand van Chaweng strekt zich uit van noord naar zuid, over een gebied van ruim zes kilometer. Gedurende de dag nemen zonaanbidders hun plaatsen in op de comfortabele ligstoelen en verneem je er de dagelijkse strandactiviteiten die je op veel Thaise stranden ziet. Jetski’s en bananenboten dobberen speels op het ritme van de golven, terwijl op het strand de venters hun waren aan de man brengen: ijsjes, koele dranken, ‘corn-on-the-cob’ (een soort maishapje) en loempia’s. Het strand bij het centrum van Chaweng is het drukste, maar toch is het mogelijk om een rustig plekje te vinden. Zeker wanneer je richting het noorden van Chaweng of richting het zuiden van Chaweng Noi loopt.

Romantisch dineren onder de sterrenhemel

Waar je ook verblijft op Chaweng, ik adviseer je om ’s avonds één van de vele kleine restaurantjes te bezoeken die direct aan het strand te vinden zijn. Voor mij persoonlijk zijn de bezoeken aan Koh Samui niet compleet zonder gegeten te hebben op het strand onder de betoverende sterrenhemel. Je kunt dan genieten van overheerlijke botermalse vis, gevangen door de locals. ‘Aroi mak loy!’(echt heerlijk!). Na het diner, slenter je in de branding naar de volgende ultieme strandervaring, één van de vele al-fresco bars, compleet met royale hangmatten en riante kussens. Fase twee van het genieten is begonnen. Met een cocktail of een biertje luisteren naar het ruisen van de zee. De temperatuur is dan inmiddels gezakt naar 27 graden. Een verkoelend zeebriesje is een welkome aanvulling aan het begin van een zwoele avond.

Noord Chaweng

Het gebied in het noorden van Chaweng heeft als voordeel dat het er rustig is, wil je wat meer drukte dan ben je in een mum van tijd in het levendiger centrumgebied van Chaweng. Daar kun je deelnemen aan het bruisende en uitbundige nachtleven. Ga je liever winkelen? Dat kan natuurlijk ook. Honderden boetiekjes nodigen je uit om een nieuw topje of die leuke bikini te kopen.

Het strand ten noorden van Chaweng biedt een mooi uitzicht op het eiland Koh Matlang, een populaire ‘spot’ om te snorkelen. De accommodatiekeuze in dit deel van Chaweng is wat beperkter. Voor sommigen is het misschien wat te afgelegen. Aan de andere kant, is het een geslaagde bestemming voor diegenen die drukke toeristische plekken willen vermijden. Ook hier weer leuke pittoreske visrestaurantjes, direct gelegen aan het strand. Je kunt met je geliefde aanschuiven aan de kleine bamboe tafels. Met je blote voeten in het zand, in het licht van honderden kaarsen en fakkels, worden je smaakpapillen tot het uiterste bevredigd.

Aanbevolen hotel: Muang Kulaypan

Centraal Chaweng

Bij het strand in het centrum van Chaweng kun je het hele jaar door zwemmen. Soms is de zee erg onstuimig, dan is oppassen geblazen. Het zand voelt lekker zacht onder je blote voeten en nodigt uit voor een zonnebad. Het commerciële gebied achter het strand is minder aantrekkelijk. Echter, het biedt wel datgene wat een aantal toeristen zoeken in een vakantieoord. De vele souvenirwinkels, restaurants en bars zullen niet bij iedereen in de smaak vallen. Vooral de aanblik van de McDonalds en pizzeria’s staan ver van de echte Thaise beleving, wat sommige bezoekers hopen te vinden op het eiland. Maar als je met je gezin naar Koh Samui reist, kan het centrum van Chaweng toch een en goede keuze zijn. Wanneer je kinderen niet van Thais eten houden dan zijn hier genoeg alternatieven te vinden. Dankzij de vele strandactiviteiten hoeven zij zich nooit te vervelen.

De meeste luxe (en duurdere) hotels in het centrum van Chaweng vind je aan het begin van het strand. Geen foeilelijke hoogbouw overigens. De gebouwen mogen niet hoger zijn dan de palmtoppen. Hierdoor zijn vrijwel alle hotels aan het oog onttrokken. Een aantal hebben prachtige aangelegde tuinen aan de achterzijde van het hotel.

Aanbevolen hotel: Poppies Samui Resort

Chaweng Noi

Chaweng Noi

Ten zuiden van het centrum van Chaweng is het rustige, kleine strand van Chaweng Noi (Noi = klein). Op het noordelijke punt van het strand zijn er wat rotsen en het zand is er niet al te best, maar het is gemakkelijk om er een plekje met wat privacy te vinden waar je lekker kunt zitten, een boek lezen of zonnebaden. Voor een mooi zandstrand moet je wat verder naar het zuiden bij het Imperial Hotel. Loop je nog verder, richting het einde van het strand, dan vind je er diverse kleine, goedkope restaurantjes en kun je de weg zien die loopt tussen Chaweng en Lamai.

Aanbevolen hotel: Imperial Samui

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website