Ampai Sakdanukuljit, assistent-directeur van de Raad voor Toerisme en Sport, presenteerde het rapport van de Silapakorn Universiteit over de toeristencapaciteit van Koh Larn aan plaatsvervangend burgemeester ApichartVirapal en de Toerisme Autority of Thailand Pattaya. Een eerste stap naar nieuwe plannen om het ecosysteem van het eiland te beschermen.

Het eiland van 3.411-rai heeft 1.567 hotelkamers en trekt gemiddeld 10.000 bezoekers per dag, met meer dan een verdubbeling in het hoogseizoen en op feestdagen, aldus het rapport. De zes belangrijkste stranden worden voornamelijk bezocht door Chinese (40 procent), Russische (30 procent) en Thaise (20 procent) toeristen die meer afval produceren dan het eiland aankan. Silapakorn schatte, dat het eiland ergens tussen de 50 en 300 ton afval per dag produceert. Ter vergelijking, Pattaya zou 450 ton afval per dag genereren.

Voorheen kon Koh Larn elke nacht ongeveer 20 ton vuilnis naar het vasteland verschepen, maar door een technisch mankement aan de boten is dat niet mogelijk. Het eiland is op zoek naar budget om nieuwe schepen te kopen. Er zijn recyclingcampagnes gestart, maar hebben weinig effect gehad, concludeerde het rapport.

Consultants zeiden dat KohLarn de potentie heeft om te groeien, maar het mist een voldoende aantal hoogwaardige accommodaties voor het aantal toeristen en de milieuproblemen nemen toe.

Het rapport zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Deze zou zich kunnen gaan beraden over de volgende stappen, zoals het inperken van het aantal bezoekers, wat in het verleden niet gewerkt heeft. Het invoeren van een vergoeding om het eiland te mogen bezoeken. Ook deze voorgestelde maatregel viel bij een aantal gemeenteraadsleden niet in goede aarde. Het geld zou gebruikt worden om het eiland te onderhouden. Andere maatregelen of voorstellen haalden het niet.

Met alle respect voor het rapport van de Silapakorn Universiteit zal er voor Koh Larn weinig veranderen! In tegendeel het onverwerkte en opgeslagen vuil vormt nu al een steeds groter wordend probleem!

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website