Een populaire dagtrip vanaf Pattaya is een bezoek aan Koh Larn (of Ko lan). Koh Larn is een idyllisch eilandje in de Golf van Thailand op slechts 8 km van de kust van Pattaya.

Het eiland is zo’n 4 km lang en twee kilometer breed. Het is een heuvelachtig eilandje, voor een deel bedekt met tropisch bos. Het hoogste punt is 205 m. Het eiland heeft twee kleine dorpjes: Ban Koh Larn en Ban Krok Makhan waar vakantiewoningen en restaurants staan.

Er zijn veerboten die Koh Larn met het vasteland verbinden. Met een veerboot ben je ongeveer in 40 minuten over. De veerboten vertrekken dagelijks vanuit Zuid-Pattaya van de Bali Hai pier tussen 7:00-18:30, de prijs voor een enkeltje is 30 Baht.

De meeste van de stranden van Koh Larn liggen aan de westelijke kant. Het meest bezochte strand is Tawaen Beach, je vindt daar ook een kleine haven. Andere stranden zijn Tonglang Beach, Ten Beach, Samae Beach en Naon Beach.

Video Koh Larn

Zie hier een impressie van Koh Larn:

[youtube]http://youtu.be/K9nk2iAwqcM[/youtube]

10 reacties op “Koh Larn, een leuk eilandje bij Pattaya (video)”

 1. HoneyKoy zegt op

  In onze Maart vakantie zijn wij ook op Koh Larn geweest. Het is inderdaad een prachtig eilandje. Maar wat mij opviel is dat de veerboot, tenminste die waar wij mij voeren, veel te veel passagiers meenam op de heenreis. (om 9:30 uur s’morgens) . Er was geen zitplaats meer, mensen zaten op het dek en er was absoluut geen ruimte om te lopen. Reddingsmiddelen zijn oud, deels kapot en uiteraard veel te weinig voor het aantal passagiers die ochtend. Op de terug reis s’middags was het aantal passagiers wel minder en hadden we een zitplaats onderin de veerboot. De ramen stonden open en buiswater spatte naar binnen hetgeen een paar mensen niet leuk vonden en probeerden de ramen te sluiten, maar met geen mogelijkheid voor elkaar kregen. Omdat het een mooie dag met weinig wind was, is dat geen probleem. maar ik moet er niet aan denken wat er met zo’n boot gebeurt als er een keer slecht weer is. Voor de eigenaar is bier verkoop veel belangrijker dan veiligheid. En toezicht van de bevoegde instanties ? Mai pen rai !

  • Christina zegt op

   Jammer want het was zo’n prachtig eiland niet druk en schoon. De boten ja nu zo ik het ook niet meer doen. Dat heb je ook naar het James Bond eiland de boten zijn nog maar net drijvende lijk kisten.
   Met de boot gaan we dus niet maar ben blij dat we dit toch nog gezien hebben.

 2. Stefaan zegt op

  Teveeeeel Chinezen. Vrij duur. Enkele grote chinese massa “kantines” die weerzinwekkend zijn. Enkele grote afvalbakken in die kantines, waar ik een Chinese haar vijfjarig kind liet in plassen.

  Ik heb enkel het grote strand gezien. Hopelijk is de rest van het eiland uitnodigender.

 3. Cor van kampen zegt op

  HoneyKoy,
  Zo zie je maar weer. Veiligheid voor alles. Laatst nog een paar speedboten dwars over elkaar heen gevaren. Een arme Koreaan verloor beide benen. Je moet het met die veerboot hetzelfde zien of met een minibus. Gevaar, veiligheid,regels,die zijn er om je niet aan te houden. Misschien moeten de toeristen voor hun reisverzekering in de toekomst voor een reis naar Thailand 100% meer betalen. Is natuurlijk ook iets om over na te denken. Misschien hoeft een reisadvies dan ook niet meer.
  Cor van Kampen.

 4. Khun Nam zegt op

  Ik ben daar 1 jaar geleden geweest en nog nooit zo teleurgesteld. “Vakken” op het strand met Chinezen, Indiers, Russen, Farang etc. Keurig gerangschikt, dat dan weer wel. Maar wat een vies strand met dito eettentjes en veel te duur. Met een (te dure) taxi het eilandje rond was wel leuk. Maar iedereen onvriendelijk, idd volle en onveilige boten. NOOIT meer!

 5. p.hofstee zegt op

  De overtocht naar het eiland is erg goedkoop,maar als je bedenkt dat er vorig jaar een boot gezonken is met heel veel doden omdat er te weinig reddingsvesten waren is goedkoop in dit geval duurkoop.
  Wij waren daar en hebben al die ellende van dichtbij meegemaakt .
  Ik hoef niet meer naar zo n eiland [ga liever naar [Koh chang]

 6. Bert Van Eylen zegt op

  Bijgevoegde video toont enkel Tawaen beach waar toeristen in massa worden naartoe gebracht.
  Van de rest van het eiland is niets te zien en er zijn zulke prachtige plekjes te vinden.
  Ik ging in de loop van de 12 jaren die ik aan Jomtien woonde meer dan 800 keer naar Koh Larn, Samae strand. In 2003 zaten we er met 5 a 7 mensen bij madame O. De laatste jaren, nadat Pattaya het beheer volledig overnam, is het massa toerisme geworden.
  Inderdaad is er iets te zeggen over de veiligheid ivm de ferry, doch zelf had ik nooit problemen. De boten zijn veilig maar ik weet niet in welke toestand sommige “kapiteins” hun werk doen.
  In ieder geval kon ik steeds genieten van de 40′ durende oversteek.
  groetjes,
  Bert.

 7. ruud tam ruad zegt op

  Onze ervaring van Koh Larn is altijd goed geweest, wij hebben er leuke weekenden doorgebracht. Maar wij gingen ook niet op de grote stranden liggen waar al de boten aan komen. Er zijn veel meer en leukere plaatsen. Destijds hebben er ook een artikeltje Koh Larn geschreven ( zelfs twee )
  https://www.thailandblog.nl/eilanden/koh-larn/

 8. Jan zegt op

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zo’n ongeorganiseerde boottrip bijna meegemaakt. Ik was van plan, 3 maanden geleden er naar toe te gaan, maar de veiligheid, ach dat zal ze een zorg wezen.
  Het interesseert de “scheepvaartmaatschappij” geen ene moer hoeveel passagiers erop die boot zitten.
  Totdat………….en dan zijn de rapen gaar.
  Fijne vakantie mensen.

 9. Bert Van Eylen zegt op

  Ik lees hier veel paniekerige commentaar. Ben zelf ongeveer al 900 x naar Koh Larn geweest en voelde me nooit onveilig op die boten. De boot die zonk verleden jaar was door een fout van de ‘kapitein’. De laatste tijd wordt er wel controle gedaan over hoeveel mensen er aan boord zijn.
  Ga je naar Ta waen, ok zit vol Chinezen, maar ik ging steeds naar Samae beach bij Madame Oh. Ken die mensen al 11 jaar, dat doet ook wat. Verleden maand weinig volk gezien daar, de Russen blijven massaal weg. Ook op Tien beach,5′ van Samae is het rustiger dan voordien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website