Foto: L. Lagemaat

De bewoners van het eiland Koh Larn hadden aan het begin van de coronacrisis aangegeven om geen bezoekers meer toe te laten op het eiland om zo dit virus te omzeilen. Eens per dag zou voedsel en andere noodzakelijke goederen naar het eiland gebracht worden en verder zouden de bewoners “self supported” zijn onder andere door visvangst.

Nu dat de lockdown in Thailand versoepeld wordt, gingen ambtenaren van Pattaya naar het eiland Koh Larn om te informeren hoe het hun vergaan was. Er bleek zich een ander probleem voor te doen. De eilandbewoners hadden zich onvoldoende gerealiseerd dat zij in een “bubbel” van toeristeninkomsten geleefd hadden, wat hun belangrijkste inkomstenbron was, en die is nu volledig weggevallen.

Pattana Boonsawad en andere bestuurders organiseerden 9 mei een ontmoeting met de eilandbewoners om zo de negatieve gevolgen van hun zelf opgelegde ballingschap te bespreken.

Wel was er nu de gelegenheid om verschillende verbeteringen op het eiland aan te brengen zoals een goed werkend drainagesysteem. Hopelijk wordt nu ook aandacht geschonken aan de steeds groter wordende afvalberg wat op zich al een probleem veroorzaakte.

In het overleg kwam ook het idee naar voren om het eiland Koh Larn weer voor kleine groepen open te stellen. In eerste instantie voor Thaise mensen en hier wonende farangs.

Bron: Pattaya Mail

2 reacties op “Koh Larn overleeft de coronacrisis, maar niet de financiële problemen”

  1. Rob zegt op

    Beetje vreemd dat ze niet doorhadden dat ze hoofdzakelijk van de toeristen leefden.

    Ik was in januari nog daar en als je dan ziet dat er dag in dag uit zoveel stampvolle veerboten aankomen en dan ook nog alle kleinere boten die mensen op een strand afzetten, en je ziet dan ook alle accomodaties om te verblijven lijkt het mij toch voor iedereen duidelijk dat ze daar van het toerisme leven.

    • l.lagemaat zegt op

      Angst ( voor corona virus) is een slechte raadgever.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website