Chaloklum - Koh Phangan

Chaloklum – Koh Phangan

Ik woon in Pattaya en ik hoef u niet te vertellen, dat Pattaya een slechte reputatie heeft. Vanaf het begin van de bloei van deze stad tijdens de Vietnam oorlog tot aan nu, staat Pattaya bekend als het “bordeel aan zee”

Het maakt niet uit hoeveel 5-sterren hotels en resorts er nu zijn, hoeveel grote winkelcentra er aan Beach Road zijn gebouwd, mensen die nog nooit hier geweest zijn, zullen telkens hun wenkbrauwen fronsen als de naam “Pattaya” ter sprake komt.  Met golfbanen van wereldklasse, waterparken, spa’s, Thaise en internationaal gerenommeerde restaurants, talloze andere toeristische attractie’s overtreft Pattaya vele andere vakantiebestemmingen en toch raakt zij haar louche reputatie niet kwijt. 

Koh Phangan

Maar Pattaya is niet het enige paradijsachtig oord in Thailand met een slechte naam. Er is een plaats in de Koh Samui eilandengroep met een slechte reputatie voortgebracht door zijn beruchte party scene, éénmaal per maand bij volle maan.

Koh Phangan wordt wereldwijd erkend als de thuisbasis van ‘s werelds wildste drug party. De Full Moon Party wordt maandelijks gehouden op Haad Rin Beach en iedereen die getuige is geweest, weet, dat die slechte reputatie welverdiend is.

Jonge types backpacker schilderen hun lichamen met fluorescerende ontwerpen, slurpen emmers met wat voor drank er in zit, roken stuff of wat het ook moge zijn en “dansen” op muziek of wat er voor door moet gaan.

De andere kant

Maar zoals Walking Street slechts een klein deel van Pattaya is, is Haad Rin het kleinste en minst aantrekkelijke strand van Koh Phangan. Degenen die hebben gewaagd om de rest van het eiland te bekijken, vinden een idyllisch tropisch paradijs. Rustieke yoga retraites, kokosplantages en longtail bootjes, die dobberen in de baai schieten mij te binnen als ik denk aan Koh Phangan.

Dit is het verhaal dat de foto week vertelt. Het werd genomen aan de noordkant bij een strand genaamd Chaloklum. Geen drugs, geen geverfde mensen, geen dj’s, die hun apparatuur spelen. Dit is Thailand zoals het bedoeld was om van te genieten.

Vrij naar een verhaal van Orlando Barton in “Inspire Pattaya”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Een foto zegt meer dan 1000 woorden: Chaloklum op Koh Phangan”

 1. Dennis zegt op

  Koh Phangan… Ik heb er drie jaar gewoond en gewerkt in de duikindustrie. Het blijft mijn favoriete eiland allertijde. Haad Rin Beach, het kleinste strand van het eiland? Nou ik denk eerder het grootste strand van het eiland. Ach ja, en voor de rest valt er over elke plaats wel iets te zeggen toch?! Het vollemaans feest is berucht inderdaad, maar vet om een keer mee te maken. Kijk uit met de buckets, vaak is het goedkope Thaise rum wat ze inschenken en geen Bacardi of Jack Daniels, kan natuurlijk ook niet voor de prijs van 200baht, 5euro.Ga niet gelijk weg als het feest is afgelopen, maar blijf een paar dagen langer, huur een scooter (met helm) en ontdek de rest van het eiland. Weg van het drukke zuiden is het een waar paradijs. Het zal je niet teleurstellen…

 2. Jan si thep zegt op

  Ik ben er in juli en augustus geweest, ook om te duiken bij een duikschool in Chaloklum. Dit is het vertrekpunt naar Sailrock de mooiste duikstek in de buurt.
  De noord en westkant van koh phangnang is vrij rustig met voldoende accommodatie mogelijkheden.
  Hier ook veel Nederlandse gezinnen gezien.

  Of de fullmoon party nu werelds grootste drugsparty is is denk ik overdreven. Zoals overal zal het aanwezig zijn maar niet dat het op schoteltjes ligt.
  Buiten de fullmoonparty is haadrin een leuk toeristenplaatsje en stranden zijn niet zo slecht.

  Koh phangnang is zeker de moeite waard om te bezoeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website