Toyota is donderdag gestopt met overwerk in zijn fabrieken in de VS (Indiana, Kentucky en West Virginia) en Canada en Ford Motor Co heeft zijn fabriek in Rayong gesloten als gevolg van een tekort aan onderdelen.

Toyota Motor Thailand staakte op 10 oktober zijn productie in Thailand wegens gebrek aan onderdelen. Ook in Indonesië, Vietnam, op de Filippijnen en in Japan ondervindt de productie problemen.

Voor zijn drie fabrieken in Thailand, waarvan twee bedreigd worden, heeft Toyota preventieplannen opgesteld. De dijk om de fabriek in Ban Pho (Chachoengsao) is met 1,5 meter verhoogd tot 4 meter boven zeeniveau. Er is ook een wal van zandzakken aangelegd. Gereedschap en machines zijn in plastic geseald en op hoge plaatsen opgeslagen. In het ergste geval, wanneer het gebied gedurende lange tijd overstroomt en het water een grote hoogte bereikt, zou de aarden dijk wel eens kunnen bezwijken.

De twee andere fabrieken staan in Samrong (Samut Prakan) en in Gateway (Chachoengsao). De fabriek in Samrong wordt op dezelfde manier beschermd als die in Ban Pho. Het sportcomplex van Toyota is ingericht als tijdelijk verblijf voor 300 werknemers die standby staan.

De drie fabrieken bij elkaar produceren 650.000 voertuigen per jaar. Bij het bedrijf werken 16.000 personen, van wie 12.000 aan de lopende band.

Honda sloot zijn fabrieken in Thailand en Maleisië nadat de fabriek in de provincie Ayutthaya onder water was gelopen.

Nissan heeft zijn fabriek gesloten vanwege een gebrek aan onderdelen.

www.dickvanderlugt.nl

3 reacties op “Toyota voorbereid op het ergste; Ford ook dicht”

 1. William zegt op

  En …. wie zijn weer allemaal ‘de lu…l’ Peter !!

  De ‘arme’ Thaise werknem(st)ers, die voor Baht 5000
  10 uur per dag hebben gewerkt en nu op straat staan.

  De (Thaise / Japanse) werkgevers / kopstukken zullen
  er geen kommetje rijst minder door eten !!

  Fijne (zonnige) zondag,
  William.

  • william zegt op

   Er schijnen 2 Williams te zijn. Deze William ben ik dus niet.

  • Peer Steen zegt op

   En de meeste farangs zullen er ook geen biertje minder om drinken!! Sterker nog. De meeste farangs zouden hier niet eens kunnen wonen als de lonen op niveau van ons NL lagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website