Uitstel van betaling voor elektriciteit en water, belastingmaatregelen, zoals een aftrekpost voor reparatie van machinerie, en lage-renteleningen.

Deze drie steunmaatregelen vraagt de Federation of Thai Industries (FTI) voor de door het water getroffen bedrijven.

Minister Wannarat Channukul (Industrie) heeft al een suggestie gedaan: het schrappen van de heffingen op de import van machinerie door de Board of Investment. Ook zegt hij dat de Small and Medium Enterprise Development Bank een bedrag van 2 miljard baht heeft gereserveerd voor lage-renteleningen.

Vandaag voeren de minister, de FTI en de Thaise Kamer van Koophandel overleg over de invloed van de overstromingen op de industriële sector en steunmaatregelen van de regering.

Op industrieterrein Saha Rattanan Nakorn (Ayutthaya) staat het water circa 4 meter hoog. De schade wordt geschat op 30 miljard baht, maar dat bedrag is afhankelijk van de snelheid waarmee de herstelwerkzaamheden plaatsvinden. Narapote Thewtanom, vice-gouverneur van de Industrial Estate Authority of Thailand (IEAT), schat dat die minstens vijf maanden in beslag nemen. Het industrieterrein telt 43 fabrieken waar 14.696 arbeiders werken. Voor het grootste deel staan er Japanse fabrieken.

Van industrieterrein Rojana (Ayutthaya) staat 10.000 rai onder water met 10 fabrieken waaronder een fabriek van Honda op 200 rai. Wanneer het gehele terrein onderloopt, zal de schade de 30 miljard van Saha Rattanan Nakorn overtreffen.

De industrieterreinen Hi-Tech en Bang Pa-in zijn nog niet getroffen door het water. De IEAT houdt de situatie er scherp in de gaten.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website