Panasonic blijft Thailand trouw

Door Redactie
Geplaatst in Economie, Overstromingen 2011
Tags:
1 november 2011

Panasonic denkt er niet aan om na 50 jaar Thailand te verlaten. De overstromingen van dit jaar zijn niet de eerste rampen die het bedrijf heeft meegemaakt.

‘We’re not moving out just because of this flood, as our investment strategy takes into account the medium- and long-term prospects of Thailand, not just the impact of one event’, zegt CEO Hitotaka Murakami.

Panasonic heeft twaalf bedrijven in Thailand. Drie fabrieken zijn gesloten: een op Rojana Industrial Park en twee op Nava Nakorn. De twee resterende fabrieken in Chachoengsao en zeven in Samut Prakan hebben hun productie moeten inkrimpen vanwege een tekort aan onderdelen. Murakami maakt zich zorgen over die fabrieken, die mogelijk de komende weken ook te maken krijgen met de watersnood. De schade zou dan gigantisch zijn want 80 procent van wat daar wordt geproduceerd, is bestemd voor de export. Productie van sommige onderdelen is al verplaatst naar Japan.

Het bedrijf verwacht dat de verkoop in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2011, dat op 31 maart eindigt, zeker beïnvloed zal worden, maar die zal in het vierde kwartaal aantrekken. Verwacht wordt dat de bestedingen aan consumentenartikelen en elektrische apparaten na de overstromingen sterk zullen toenemen. De prognose van 22 miljard baht aan binnenlandse verkopen dit jaar, 2 miljard meer dan vorig jaar, blijft dan ook ongewijzigd, zegt Muramaki, die geen exportcijfers noemt.

De best verkopende producten zijn de Panasonic Viera LCD tv, digitale camera’s en air-conditioners. Volgens cijfers van de Board of Investment heeft het bedrijf 9 miljard baht geïnvesteerd in zijn fabrieken in Thailand, maar volgens Muramaki ligt het feitelijk bedrag hoger.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website