Miljoenenorder uit Thailand voor tankbouwer Holvrieka

Door Redactie
Geplaatst in Economie
Tags: ,
21 mei 2012

Tankbouwer Holvrieka uit Emmen heeft een order van tientallen miljoenen euro’s binnengehaald uit Thailand. Bierbrouwer Singha Corporation breidt de brouwerij in Banglen uit en heeft in Emmen 46 roestvrijstalen opslagtanks besteld.

Ook gaat de Drentse tankbouwer de opslagtanks ter plekke monteren.

Banglen

Banglen is een stad ongeveer zeventig kilometer ten noordwesten van de Thaise hoofdstad Bangkok. Momenteel produceert de drie jaar oude brouwerij ongeveer twee miljoen hectoliter bier per jaar. Maar de capaciteit wordt uitgebreid om aan de toenemende vraag naar bier in Thailand te voldoen.

De opslagtanks hebben een diameter van zeven meter en een totale hoogte van twintig meter. Door de enorme afmetingen zullen de tanks vanuit Emmen in delen in conainers via Rotterdam verscheept worden. Holvrieka stuurt een team van specialisten en speciale apparatuur naar Thailand om samen met een lokale aannemer de tanks te installeren.

Marktleider

De levertijd voor de tanks is kort. Ze worden dit jaar geleverd, waarvoor extra personeel nodig is. De installatie wordt volgend jaar afgerond. Holvrieka is sinds 1947 marktleider in roeststvrijstalen tanks en heeft een eigen fabriek in China. Maar uit dat land wil de Thaise bierbrouwer om politieke redenen geen biertanks.

Azië geldt als een belangrijke groeimarkt en China is de grootste bierproducent en gebruiker in de wereld. Maar er liggen voor Holvrieka ook steed smeer kansen in Latijns-Amerika. Zo komen er bestellingen uit Brazilië, inmiddels het tweede bierland ter wereld.

Bron: RTV Drenthe


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Miljoenenorder uit Thailand voor tankbouwer Holvrieka”

 1. Een mooi stukje Holland’s Glorie! Ik zal er aan denken wanneer ik weer een Singha biertje soldaat maak.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Gringo zegt op

  In de late jaren tachtig kwam ik regelmatig in Thailand in dienst van een bedrijf gespecialiseerd in leidingwerk e.d. voor zuivelfabrieken, brouwerijen enz. Samen met Hovrieka deden we in Nederland al projecten, o.a. de Juice Terminal in Rotterdam. Zes enorme tanks van elk 1 miljoen liter, waarin geconcentreerd sinaasappelsap uit brazilie werd opgeslagen en vandaar uit gedistribueerd over heel Europa.

  In Thailand is het ons destijd nooit gelukt voet aan de grond te krijgen en vandaar vind ik dit bericht verschrikkelijk goed voor Holvrieka, maar ook voor de Nederlandse economie.

  Zie voor een uitgebreid nieuwsbericht over dit project de link naar Holvrieka

  http://www.holvrieka.net/actuals/news

  Gefeliciteerd Holvrieka!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website