Melder: Theiw

Vandaag naar de immigration Sisaket geweest, daar we aankomen in de middagpauze eerst wat eten. Samen met diversen ambtenaren is dat altijd wel gemoedelijk.

Om 13.00 uur ben ik aan de beurt geef mijn paspoort af samen met de verklaring van de Nederlandse ambassade van mijn inkomen. Daarbij heb ik een kopie van mijn AOW, ABP pensioen plus het dagafschrift van mijn ING rekening waar deze betalingen op binnenkomen waren aan geniet. De verklaring was van 6 januari j.l. die ik aangevraagd had om terug te keren van Nieuw-Zeeland naar Thailand en was bang dat die verlopen was. Maar geen enkele opmerking er over.

Er wordt gevraagd hoe lang ik wil blijven. “Een jaar” antwoord ik en mijn vriendin overhandig het blauwe boekje en haar ID-kaart. Er wordt een pasfoto gevraagd en moet tweemaal in de cam kijken. Twee beambten werken naast elkaar aan mijn paspoort. Een aantal formulieren worden me toegeschoven voor een aantal handtekeningen. Er precies 28 minuten later krijg ik mijn paspoort met de rode Retirement extension stempel geldig tot 6 juli 2022. Achterin zit de 90 dagen melding en de datum dat ik me op 6 september me weer moet melden.

Een geweldige snelle en vriendelijke gebeurtenis was het, maar ook alle vorige keren dat ik alleen kwam voor de adresmelding was altijd vriendelijk en werd er volop gebabbeld met mijn vriendin.

Alles goed. Ja, alleen ik dacht dat ik hier ook de adresbevestiging (resident verklaring) voor de verlenging van mijn driverslicentie kon krijgen. Maar daarvoor moet ik eerst formulieren halen bij het Department of Land Transport” kantoor in Kantharalak. Maar begrijp, dat waarschijnlijk een kopie van het blauwe boekje samen met de aanwezigheid van mijn vriendin ook voldoende is. Anders wordt het nog een rit naar Sisaket.

 

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 039/21: Immigration Sisaket – Jaarverlenging Retirement”

 1. theiweert zegt op

  Ondanks de meesten de prijs wel zullen weten. Maar de kosten waren 1900 bht plus 20 bht voor het kopiëren. Wat zij zonder vragen deden.

 2. Ergens in thailand zegt op

  Denk dat je 6 juni 2022 bedoelt want anders heb je visa voor 13mnden en dat bestaat niet.
  En je 90 dagen melding klopt dan ook niet.

  Mzzl Pekasu

  • Patrick zegt op

   Dat hoeft niet, je kunt tot een maand van tevoren je retirement vermelding laten verlengen.
   Dus ja, 13 maanden, heb het onlangs ook gedaan.

   • RonnyLatYa zegt op

    Inderdaad maar de verlenging blijft natuurlijk 12 maanden. De laatste maand hoort nog steeds bij je vorige verlenging.
    Maar de datum klopt wel natuurlijk en is dan 13 maanden verder van de datum van aanvraag.
    Ook zijn 90 dagen klopt omdat men daar gerekend heeft van de dag van melding en niet vanaf de einddatum van zijn verlenging.

    Lijkt me allemaal correct.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website