Melder: André

Even vermelden hoe de online applicatie weer werkte. Op 15/05/21 verliepen mijn 90 dagen om in het “Kingdom” te mogen verblijven. Dus vandaag op 06/05/21 om 22.10u heb ik mijn online melding gaan doen. Steeds 8 dagen og meer voor de huidige vervaldag Ik doe dit reeds sinds april 2019 online.

Daar ik gehoord had dat de website zou platgelegen hebben, was ik toch even benieuwd.

Dus ik ga naar de Jomtien Immigration website. Ik klik op online services en dan op de 90-dagen melding. Ik accepteer de voorwaarden en kom op de twee vertrouwde schermen waar je een deel zaken moet invullen. Daar ik dat reeds langer doe, zijn alle gegevens reeds ingevuld als ik klik in het vakje waar er iets moet komen; ik moet enkel bevestigen. Enkel in het vakje waar je de vervaldatum van je huidige 90-dagen moet vermelden moet ik aanpassen. We zijn nu 3 minuten ver en ik klik weer op het accepteren van de voorwaarden en enter om te beëindigen. Meestal krijg ik dan een mail in de mailbox dat ik mijn aanvraag heb gedaan. 1, soms 2 dagen later krijg ik de mail dat het “approved” is en kan ik op de website gaan afprinten.

Maar deze keer niet. Na het accepteren kreeg ik reeds een kadertje waarin stond dat de aan vraag reeds “approved” was en dat ik dadelijk naar mijn status moest gaan om af te printen. Dus ik bevestig om af te sluiten, ga naar status 90-dagen melding en ja hoor. Ik kon dadelijk afprinten. Daar men daar het referentie nummer steeds vraagt, had ik natuurlijk mijn aanvraag opgeslagen om dan mijn nummer dadelijk te kunnen copy/pasten.

Dus mijn 90-dagen melding heeft mij achter de bureau 5 minuten tijd gekost, 1 blad papier en een muggepiske inkt.

Soms kan het ook heel eenvoudig zijn in Thailand !!

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

8 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 033/21: 90 dagen melding online”

 1. Dirk zegt op

  Nog eenvoudiger is naar de emigratie wandelen. Daar een nummer vragen, enkele minuten wachten, je paspoort even afgeven en klaar. Niets invullen of intikken en afprinten.

  • Roel zegt op

   Dit slaat nergens op. Niet iedereen woont op wandelafstand van immigration. Ik moet hiervoor een uur rijden. Dus eventjes naar immigration wandelen is NIET altijd eenvoudiger. Geef mij maar de online melding.

   En eventjes terzijde: in de huidige Corona tijden is het verstandig om zo weinig mogelijk contact te hebben buiten je familiekring.

 2. John zegt op

  Dat is de Jomtien immigratie bureau waar jij het dus over hebt.
  In Bangkok is de situatie anders. Ik begon met online 90 dagen verlenging ruim voor mijn verloop datum. Kwam echter niet voorbij de eerste pagina. Site deed het niet en heb ongeveer 12 dagen voor verloopdatum elke dag minimaal 3 keer een poging gedaan maar het lukte dus niet.
  Moest vandaag dus noodgedwongen naar Muang Thong Thani immigratie bureau , 9 uur vanochtend de deur uit en 16.30 weer terug op mij woonadres , hele dag mee bezig geweest !
  Er is dus wel degelijk iets mis met de online optie !

  Vr gr.

 3. Koge zegt op

  Ik moet deze maand voor het eerst 90 dagen verlengen. Ik moet er totaal 3 uur voor rijden, ben gewoon een dag onderweg. Ik ga kijken of dat voor mij ook werkt. Ik moet in Roi et verlengen. Zou ideaal zijn

  • Cees zegt op

   Dag Koge, weet u dat het immigratiekantoor binnenkort verhuisd naar een ander locatie daar (omgeving) waar rij examens worden afgenomen.
   Groetjes uit Roi et
   Cees

  • RonnyLatYa zegt op

   De 90 dagen melding is nooit een verlenging. Geeft je geen enkel verblijfsrecht.
   Het is enkel een bevestiging van adres

  • André Jacobs zegt op

   Beste,

   Weet dat de eerste 90-dagen melding nooit online gaat !! Pas vanaf de tweede kan dat pas online !!
   Mvg, André

 4. hansman zegt op

  Hedenmorgen naar CR immigration gereden in Chiang Rai (10min,), paspoort in de daartoe bestemde box gelegd en de IO ingeseind. Na 5 minuten weer retour.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website