Melder: Teun

Gisteren naar Legalization Office gegaan. Die zitten op een nieuwe locatie even buiten het Government Office Centre. Zeer ruim opgezet met laagbouw. Bezettingsgraad volgens mij nog geen 50%! Net als overigens het oude Goverment Office Centre. Dit terzijde.

De dame die ik sprak, was zeer duidelijk: Legalization Office werkt alleen (!!) voor Thai Nationals. Zij legaliseren qua inhoud en handtekening alleen documenten uitgegeven door bijvoorbeeld advocaten, notarissen, gemeentes in de provincie Chiangmai ten behoeve van andere (semi)overheidsinstellingen.

Handtekeningen van buitenlandse Ambassadestaf (Nederland, Belgie etc) wordt door hen niet gelegaliseerd! Ik kreeg ook de indruk, dat zij dit niet kunnen doen. Dit is dus helaas geen optie in het geval Thai Immigration Chiangmai gelegaliseerde visumondersteuningsbrief zou gaan eisen in de toekomst.

Ik heb vervolgens de NL-ambassade gebeld en hen dit potentiële probleem voorgelegd. Daarbij heb ik uiteraard de nadruk gelegd op het gegeven, dat aanvragers zoals ikzelf (COPD) over het algemeen geen al te beste conditie hebben. En dus nauwelijks/niet in staat zijn om vanuit (in mijn geval) Chiangmai naar Bangkok te vliegen om daar legalisatie=procedure af te lopen (Thais ministerie van Buitenlandse Zaken en mogelijk ook Thais Ministerie van Justitie).

Men leek daar begrip voor te hebben en zou het intern bespreken om te zien of Ambassade zelf voor aanvragers wonend buiten een straal van zeg 150 km buiten Bangkok hun handtekening op visumondersteuningsbrief kunnen laten legaliseren. Uiteraard staan daar kosten tegenover, maar de aanvrager bespaart zich ook kosten van retourvlucht en eventuele hotelovernachting in Bangkok.

Ik denk dat dit een optie zou kunnen zijn om in naaste toekomst goed en regelmatig aan te kaarten bij Belgische en Nederlandse Ambassade.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

1 reactie op “TB Immigration Infobrief Nr 028/23: Legalization office in Chiang Mai”

 1. Jacobus zegt op

  Beste Teun,
  Ik heb in een vorige discussie over dit onderwerp gereageerd met de opmerking dat je de legalisatie van de handtekening van de ambassade medewerker ook per post kan regelen bij Foreign Affairs in Bangkok.
  Daarna heb ik verzoek van een andere schrijver, die de procedure niet kon vinden op de website van Foreign Affairs, in een ingezonden bericht beschreven hoe men op de website bij de procedure kan geraken.
  Helaas heeft thailand.blog dit niet geplaatst.
  Nogmaals, het is niet nodig om Foreign Affairs of een ander instituut te bezoeken. Het kan per post geregeld worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website