Melding: Ferdinand

Betreft: Immigration Kaemphang Phet

Jaarextentie op Non-immigrant-O visum

Ik ga voor de allereerste keer een jaarverlenging aanvragen. Ben daarvoor naar het bureau van de immigratie geweest in Kaemphang Phet om inlichtingen. Ten eerste om te weten wat ik daar allemaal moet inleveren (in vergelijking tot de lijst die ik hier op Thailandblog tegenkom) en om even kort kennis te maken (sfeer proeven), want ik heb nog tijd tot 27 december voor mijn verblijfsperiode afloopt.

 • Ik had kopieën bij me van alle bladzijden van mijn paspoort sinds ik 2 jaar geleden hier voor het eerst kwam.
 • Een kopie van het ABP ivm maandelijks inkomen.
 • Een kopie van mijn bank in NL waar alle inkomen wordt gestort.
 • Een bankboekje van de Bangkokbank met een bedrag van 400.000 baht.. ( ik wil de combinatiemethode gebruiken).
 • Een kopie van de gegevens van mijn vriendin waar ik nu inwoon. Paspoort en tabien Baan.
 • Dat zag er volgens de beambte allemaal goed uit echter ze willen nog twee zaken op papier.

1e.. de ondersteuningsbrief van de ambassade.. (die vraag ik vandaag aan via de post)
2e.. een gezondheidsverklaring van een arts.. (waar ik tot op heden nog nergens over gelezen heb en mij enigszins verraste)

Ik ga deze week bij het gezondheidscentrum in het dorp langs en vraag of er een dokter is die mij wil “keuren” en een verklaring afgeven. Over drie weken ga ik dan weer terug naar het kantoor van de immigratie en zal je op de hoogte brengen of alles is gelukt.

Over het kantoor in Kaemphang Phet had ik hier in het blog nog niets gelezen.. daarom is het misschien een goede aanvulling bij al die verschillende kantoren en werkwijzen.


Reactie RonnyLatYa

Ik kan me ook niet direct herinner iets over Immigration Kaemphang Phet te hebben gelezen en elke info is altijd welkom.

Alvast verstandig, zeker als het je eerste keer is, om lokaal eerst eens polshoogte te nemen in je lokaal immigratiekantoor.

De lijst op TB is een algemene lijst en dient meer als leidraad. Voor elk kantoor één maken (was ik ooit eens aan begonnen) is onbegonnen werk.

Een visumondersteuningsbrief is alvast nodig als je de combinatiemethode gaat gebruiken. Je moet immers het gedeelte inkomen bevestigen. Normaal volstaat de visumondersteuningsbrief daarvoor en zal immigratie niet vragen naar een kopie van ABP ivm uw maandelijks inkomen. Daar dient net die visumondersteuningsbrief voor. De Nederlandse Ambassade zal natuurlijk wel de nodige bewijzen vragen om die visumondersteuningsbrief op te maken.

Immigratie is ook niet geïnteresseerd wat er op uw Nederlandse rekening wordt gestort. Als er al een bewijs van storting wordt gevraagd, wat normaal niet zal zijn omdat je die visumondersteuningsbrief hebt, zullen het stortingen op een Thaise rekening moeten zijn.

Er zijn inderdaad enkele immigratiekantoren die een gezondheidsverklaring vragen, alhoewel eerder uitzonderlijk. Maar misschien moet ik het in volgende versies ook maar vermelden als opmerking.

Ik weet dat het al zeker in Koh Samui en Kanchanaburi het geval is. Alhoewel het wel op hun lijst staat in Kanchanaburi, moest ik het vorig jaar niet tonen. Zo zie je maar…

Koh Samui is al eens gemeld. Kijk hier maar.

TB Immigration Info Brief 083/19 – Immigratie Koh Samui – Jaarverlenging

https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-082-19-immigratie-mahasarakham-2/

Ter info.

Laat het voor de lezer duidelijk zijn dat zulk een gezondheidsverklaring, volledig los staat van de ziekteverzekering die bij een Non-immigrant O-A visum gevraagd wordt. Voor het geval dat er daar vragen over zouden ontstaan.

Succes.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “TB Immigration Info Brief 112/19 – Immigratie Kaemphang Phet – Voorbereiding aanvraag jaarverlenging”

 1. Khunang zegt op

  I.O. Amnat Charoen.
  Ik moet al een paar jaar een gezondheidsverklaring ( ใบรับรองแพทย์ ) hebben voor een jaar verlenging van verblijfsvergunning voor retirement met ooit een NON-O Visa entry.
  Ga dan even langs bij het plaatselijk ziekenhuis voor een doktersconsult van enkele minuten ad ฿50 .
  Ik ga eind van de middag met geen wachtenden voor mij.
  De dokter heeft mijn geschiedenis van
  van 10 jaar.

 2. Mai Roe zegt op

  Alhoewel de paus komende dagen Thailand bezoekt, hoeven wij niet heiliger te zijn. Waarom Immigration inzage geven van stortingen op je Nederlandse bankrekening? Een dergelijke voorwaarde mbt de inkomenseisen wordt niet gesteld, en wij hoeven Immigration ook niet wijzer te maken dan nodig? Breng ze niet op ideeën, want voor je het weet wordt er een nieuwe (plaatselijke) richtlijn ingesteld, tot vervelens toe van anderen.

 3. Ruud zegt op

  T.a.v. van de gezondheidsverklaring, deze mag op het moment van indienen bij immigratie niet ouder zijn dan 30 dagen, anders wordt u weer weggestuurd voor een nieuwe of mag u een extra envelop met geld vullen.

  Succes.

 4. Hans zegt op

  Ik weet dat het geen probleem is om die zgn gezondheids verklaring te krijgen, maar stel dat je te ziek bent om uit je ogen te kijken, en iedereen kan dat zien, betekend dat dan dat je geen verlenging van je visum krijgt en het land uit moet?

  Hans

  En Ronnylatya bedankt voor je fantastische werk.

  • RonnyLatYa zegt op

   Beste Hans

   Daarom ook die periode van 30 of 45 voor het einde van je verblijfsperiode dat dat je de tijd hebt om je aanvraag tot verlenging in te dienen en je best ook niet wacht tot de laatste dag.
   Je kan inderdaad (erg) ziek worden. Denk maar dat je de dag voordien een maaltijd had die je niet echt bevallen is en je met de gevolgen ervan best in de buurt van een toilet blijft…..
   Is het echt van lange duur of op het einde van je verblijfsperiode, kan een dokter altijd een verklaring invullen dat je momenteel om medische reden niet in staat bent je persoonlijk aan te bieden.
   Is niet echte een probleem hoor. Zoals ik al eerder zei in een reactie, zal er dan waarschijnlijk wel met een “under consideration” stempel gewerkt worden en mag je verwachten dat immigratie even persoonlijk naar je situatie komt kijken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website