Melding: Réne

Betreft: Immigration Koh Samui

Jaarlijkse verlenging (retirement) op Koh Samui. Bij mijn negentig dagen melding even gevraagd wat er nodig is aan formulieren daar dit nog al eens veranderd. Op Samui krijg je dan een A4 met daarop vermeld alles wat nodig is, hieraan vastgeniet het TM7 (application form.) en het STM.2 (Form of visa extension condition) formulier.

Op dit A4 formulier ook uitgebreid wat de financiële eisen zijn. Daar ze op Samui veel werken met eigen formulieren heeft downloaden geen zin. Ook nog even gevraagd hoe lang het van te voren kan en net zoals vorig jaar, ten days (two weeks). Dus niet zoals op veel plaatsen 30 of 45 dagen. Het volgende is nodig.

1. TM7 formulier ingevuld en voorzien van pasfoto.
2. STM.2 formulier ingevuld.
3. Paspoort en de nodige kopieën (vertikaal).
4. Ik gebruik zelf de 800000 thb manier en daarvoor wil men zien. A current letter from a bank in Thailand showing a balance of not less than 800000 baht (a letter is valid for 7 days) with the saving account statement for 3 months earlier (letter and statement are from the bank.) Dit zijn dus twee verschillende uitdraaien.
5. Kopieën van een bank book, alle pagina’s. Ik neem aan om te kijken waarvan je hier leeft.
6. Een print van Google Maps van uw woning met de latitude en longitude.
7. Medical certificate (Hospital only valid for 7 days). Dus geen certificate van een privé kliniek. Ik ga zelf naar het Bandon hospital, bloeddruk, weegschaal en even langs een dokter die even luisterd met zijn stethoscoop. Vervolgens 250 thb betalen en klaar. Niet naar het staatsziekenhuis gaan, buiten een hoop wachttijd ook een volledige test die 750 thb kost.
8. Huishuur contract en kopie van het blauwe boekje. Ons huis staat op naam van mijn vrouw, dus alleen een kopie van het blauwe boekje.
9. Getekende plattegrond van waar u woont.
10. Een TM30 melding. Daar dit vorig jaar voor het eerst op immigratie bij mijn verlenging gedaan is, dit jaar niet nodig. You are in the system already.

Uiteraard alle formulieren ondertekend.

Met de papier handel vervolgens naar immigratie ergens rond tien uur en aldaar een que nummer gekregen voor long stay extension. Wachten tot je nummer wordt omgeroepen en de papier handel inleveren. Vervolgens een nieuw nummer en tussen drie en vier uur terugkomen. Ik neem aan dat ze in de tussentijd de papier handel controleren. S’ middags terug om vervolgens een nieuw nummer te krijgen, om te betalen en de melding om de volgende week (7 dagen later) terug te komen om het paspoort op te halen. Dat ophalen ging snel, mocht meteen doorlopen voor een foto en het paspoort.
Ik heb niets gehoord over een controle of de 800.000 thb over drie maanden nog ongebruikt op mijn rekening staat. In ieder geval niet bij mijn 90 dagen melding want die is over twee maanden.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “TB Immigration Info Brief 083/19 – Immigratie Koh Samui – Jaarverlenging”

 1. Cornelis zegt op

  Ik neem aan dat het hier gaat om een verlenging op basis van ‘retirement’. Waar haalt men dan het vereiste van een medische verklaring vandaan, vraag ik me af. Dat komt in de wetgeving toch niet aan de orde? Betekent dat ook dat het immigratiekantoor van Koh Samui een verlenging kan afwijzen op basis van je gezondheidstoestand? Daarmee zou een verlenging wel steeds onzekerder worden………..

 2. Renévan zegt op

  Een immigratie kantoor kan om aanvullende informatie vragen en als ze vinden dat een certificate of health nodig is voor de verlenging dat heb je dat maar aan te leveren. Zoals ik al schreef stelt dat certificate niets voor, op de weegschaal en bloeddruk. Zolang je maar leeft krijg je dit certificate of je nu wel of niet gezond bent. Over de onzin hiervan zullen we het maar niet hebben.

  • Cornelis zegt op

   ‘Onzin’ is hier inderdaad het sleutelwoord, Renévan. Waar het mij om gaat is de onzekerheid/onvoorspelbaarheid die voortvloeit uit die ‘aanvullende informatie’. Het komt er toch op neer dat op een slechte dag je verlenging zomaar geweigerd kan worden omdat je aan door een kantoor of individuele ambtenaar verzonnen ‘eisen’ niet kunt voldoen.

 3. Lung addie zegt op

  Koh Samui is altijd een buitenbeentje geweest op gebied van Immigratie. Het is een beetje als ‘een staat in een staat’. En ja, op Koh Samui wordt idd een medisch attest gevraagd bij de jaarverlenging en, ook al staat dat niet in de wetgeving, de immigratie kan en mag dit doen.
  Zomaar willekeurig weigeren een jaarverlenging af te leveren wegens lamentable gezondheidstoestand, heb ik tot heden nog niet gehoord of kennis van. Bedoeling is, ook al is het onzin, om dragers van een besmettelijke ziekte te weren.
  Zoals Renevan hierboven schrijft, en hij kan het weten daar hij op Koh Samui woont, is dit natuurlijk een grote klucht: net als bij het medisch attest voor een rijbewijs, bloeddruk, lengte, gewicht, komt zelfs geen doctor aan te pas,…. hoe ze op die manier een besmettelijke ziekte opsporen is mij ook een raadsel. Zal er hem dus eerder op neerkomen om het staatsziekenhuis ook een paar 100THB te laten verdienen. Zich niet ongerust over maken dus.

 4. wil zegt op

  Je bent een volle dag bezig met je papieren bij elkaar te krijgen, bank, hospitaal, copy’s enz.
  Dan een volle dag op de immigratie + 19 km. heen en weer 19 km terug
  Na 7 dagen weer 2x 19 km en een halve dag onderweg om nog maar niet te spreken van de
  arrogantie van sommige personeelsleden.
  Ik heb een kennis in Sukhothai en daar was de hele boel geregeld in welgeteld nog geen uur.

  • RonnyLatYa zegt op

   Een TB Immigration Info brief heeft als bedoeling dat mensen, andere lezers informeren over hun persoonlijke ervaring met immigratie in hun lokaal immigratiekantoor.

   En dat je een kennis hebt waar je die info van hebt… mooi maar daar zijn we niks mee.
   Laat die kennis zijn ervaring dan opsturen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website